2.3

Wallander - Kuriren

En MC-förare hittas mördad och polisen finner spår som leder till traktens MC-klubb. Klubben anlitar MC-kurier för att smuggla narkotika över Öresundsbron. När allt pekar på att offret var en av dessa kurirer förstår Wallander att det finns krafter utanför MC-klubben som har planer på att ta över narkotikamarknaden i regionen. När Wallanders kollega, Isabell blir överfallen i sitt hem som förstår han hur långt dom är villiga att gå för att uppnå sina mål.

Originaltitel Wallander - Kuriren
Regissör Leif Magnusson
Manus Stephan Apelgren, Stefan Thunberg
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Lena Endre, Nina Zanjani, Sverrir Gudnason, Douglas Johansson, Noah Valdfogel, Mats Bergman, Fredrik Gunnarsson, Tomas Köhler, Dragomir Mrsic, Sophus Windeløv, Beate Bille, Stina Ekblad, Rafael Pettersson

dudson
2020-03-07
Skapligt jämn Walle rulle med färgstarka skurkar och en helt reko story. Men inget direkt utanför ramarna heller. Stark 2a.
Nalleman
2018-09-30
Det är helt enkelt inte bra!
produr
2017-02-19
Tyckte den var bättre när jag såg den förut .En av dom svagare faktiskt .
sedell
2016-03-11
En av de bättre
2014-12-27
Jag tycker väldigt mycket om Henning Mankells böcker om Wallander liksom filmatisering av dessa böcker med Rolf Lassgård i huvudrollen. Just detta är en av anledningarna att jag skytt dessa filmer med Krister Henriksson som pesten och den andra anledningen är att när film massproduceras på detta sätt så säger min insikt och filmsmak att detta är rent skräp. Nu när jag i och med Kuriren såg min första(och sista?) Wallanderfilm med Henriksson så var det bättre än jag trodde men ändå inget vidare.
GNStudios
2014-05-02
Ja alltså... Den låga budgeten gör sig verkligen påmind i en sådan här film. MC-presidentens skådespeleri var all-time-low. Manuset krystat. Det som gör att filmen ändå är OK är att Wallander-serien i sig är mysig att titta på. Då är det OK att vissa fillmer egentligen är skitdåliga.
emilstjernholm
2013-07-23
Konstigt med den där urstockholmska mc-knutten som gled runt med Skåneflagga på bröstet. Ganska spännande.

2013-07-03
Denne er like bra som de foregående.
Bomaniac
2013-06-10
Söndags-mys-film. Det stundtals dåliga skådespeleriet (tänker främst på roadracing Dansken) gör den bara underhållande. Och trots att filmen utspelar sig i Ystad så talar INGEN skånska - märkligt!
Scooter634
2013-06-10
Efter omtitt, så blir det en solklar etta. Vilket jäkla mög till skådespeleri.