Wallander - Mastermind

Kurt Wallander möter en gärningsman som infiltrerat hela polisstationen. Gärningsmannen är överallt och ingenstans. Samtidigt försöker Kurt Wallander förstå kopplingen mellan Martinssons dotter Therese och den hängande kvinnan i Sjöbo. Och varför har man placerat ett avhugget skyltdockehuvud i en åker i Klamby? Men den stora frågan är vad det är som ligger bakom hela den här stora iscensättningen, som måste tagit år att planlägga.

Originaltitel Wallander - Mastermind
Regissör Peter Flinth
Manus Stefan Ahnhem
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Angela Kovacs, Douglas Johansson, Mats Bergman, Michael Nyqvist, Fredrik Gunnarsson, Marianne Mörck, Stina Ekblad, Sally Carlsson, Lisa Lindgren, Suzanna Dilber, Frederic Täckström, Olli Markenros

Murvel48
2016-12-13
För ovanlighetens skull en riktigt bra Wallander-film.
2016-10-23
Riktigt bra och spännande! En av de bättre filmerna i serien! Michael Nyqvist gör väldigt bra ifrån sig!
Gordyal
2016-10-19
Okej, svensk evighetskriminalserie - ofta okej men sällan lysande. Denna film börjar bra och är stabil och ungefär så intressant som dylika filmer blir i sina bästa stunder. Men när det väl börjar dra ihop sig så faller allt som ett korthus. Den svenska krim-rullen blir någon sorts fatalt misslyckad och överdriven Hollywood-thriller-wannabe - faktiskt helt hutlöst dåligt. Och då kan jag inte längre ha överseende med att de pratar jugoslaviska. En tvåa för den underhållande första knappa timmen. (4+/15)
Krusty
2015-04-28
Rätt ok film, fram till slutet då det bara blir för löjligt.
2014-11-30
För första gången kunde jag sitta igenom en hel film av de nya Wallanderfilmerna. Denna hade faktiskt en bra grundhistoria men jag har dock aldrig sett dessa skådespelare vara så dåliga som här. Dessa filmer har förstört annars duktige Henriksson. Dialogerna är ju dessutom hur träiga som helst. Om detta är den bästa Wallanderfilmen är det sorgligt. 2+
silvertrain
2014-05-26
Den absolut bästa Wallanderfilm som gjords!! Inte bara bästa Wallander utan även den bästa svenska film som gjords enligt mig!! Riktigt spännande, otäck, läskig, imponerande och vältänkt i princip hela filmen igenom!! Man sitter som på nålar! Nästan lite skräck över filmen! Absolut värd en femma!!
FelixLindgren
2013-11-18
Mikael nyqvist stammar och har lösmustasch. Denna gång enligt manus. Alla gör bort sig. Plotdevices, logiska missar och sean banan-dialog tävlar om att få min uppmärksamhet. Slowmotion varvas med kanske den mest underhållande dialogen sedan tre solar. Det är som att ingen karaktär NÅGONSIN säger NÅGONTING som NÅGON skulle sagt i samma situation. Man rodnar och fnissar som att det vore sexualkunskap i mellanstadiet. Det hela kanar ner i mot någon slags surrealistisk metaparodi och landar slutligen med ett magplask i slutscenerna. Det är nästan vackert dåligt.
emilstjernholm
2013-07-20
Ganska spännande. Gillar hur småstadens såsighet ständigt sätter käppar i hjulet i Wallander-serien.

2013-06-23
Yez en av de bedre!
dudson
2013-03-22
Genial wallander film och helt klart den bästa av dem alla! så fruktansvärt tät och spännande rakt igenom.sen skoj se kurt nära total kollaps..Nykvist sköter sej bra han åxå..