2.6
2.6
Wallander - Pyramiden
Ett sportflygplan störtar utanför Mossby strand och i flygplansvraket hittar man en detonerad pansargranat. Kurt Wallander kopplas in för att utreda haveriet. Några dagar senare dödas två gamla systrar vid en explosion i en sybehörsaffär. Man finner rester av ett avancerat sprängämne i den utbrända butiken och snart pekar allt på att båda händelserna hänger ihop med en uppgörelse mellan två narkotikaligor.

Originaltitel | Wallander - Pyramiden |
Regissör | Daniel Lind Lagerlöf |
Manus | Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt |
Genre | Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Rolf Lassgård, Johan Rabaeus, Marie Richardson, Gustaf Skarsgård, Lia Boysen, Lars Melin, Moa Gammel, Kerstin Andersson, Gunilla Abrahamsson, Mats Andersson, Tommy Andersson, Dag Elfgren, Seth Engström |
Rolf Lassgård Är Wallander! Nu när det var sagt så kan vi koncentrera oss på filmen. Denna film är liksom alla Wallanderfilmer med Lassgård baserade på Henning Mankells böcker. Detta är dock varken den bästa Wallanderfilmen och inte heller den bäste Wallanderbok av mankell. Den slår dock Krister Henrikssons Kurt Wallander alla dagar i veckan.
Försätt Wallander i pension med omedelbar verkan. De allra första Wallanderfilmerna och böckerna var läs- och sevärda. Genom ett postkolonialt skuldtema med dagens globalisering som fond kunde berättelserna få den substans som behövs för att väcka mitt intresse för polisgenren. Men här finns bara klichéer kvar, när det gäller såväl brottshandling som Wallanders privatliv.
Tyckte storyn var rätt seg faktiskt
Storyn är ganska hyfsad. Godkänt avslut på Wallanderserien.
Av alla undermåliga svenska deckare (Och Belive me det finns massor av dem) så tar nog denna priset som det mest undermåliga.
Ett totalt haveri i klippning, regi, manus och skådespeleri resulterar i en oerhört märklig, osammanhängande och direkt larvig film.
Känns nästan elakt emot alla andra ettor detta, så dåliga är de inte i ljuset av denna.
Skräp kort och gott.
Efter att ha sett ett tiotal sömniga Henriksson som förvirrat försöker förstå verkligheten, var det skönt med en nygammal Lassgård igen. Lagom våld, känslor o hyfsad intrig ger en bra Fyra.
Tja, vad skall man säga: Nedskjutning av plan med pansarskott , dvs mot ett mål som går mellan 10 och 40 gånger snabbare än vapnet är gjort för. En tjallare som heter "tjalle". Dock så är det egentligen inget fel på skådespeleriet, men väl på intrigen. Fast några grejer är ganska sköna, som scenen: "skall vi få honom att känna sig riktigt ensam?" En stark tvåa i betyg, vilket är snällt. Duger som ströunderhållning, i nödfall.
Bra och spännande men boken är bättre. Gillar dock Lassgård som Wallander. Henriiksson är också bra men Lassgård äger.
Lassg¨rd gör de bra liksom skarsgård
chefen är det kukigaste ever, det mesta är lame och lassgård alltså... när man sett henrikssons wallander blir detta bara perifer småpotatis.