Wallander - Skytten

En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I ett misslyckat försök att skjuta dom två sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus in i en jakt på liv och död.

Originaltitel Wallander - Skytten
Regissör Agneta Fagerström-Olsson
Manus Stefan Thunberg
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Krister Henriksson, Lena Endre, Douglas Johansson, Stefan Sauk, Sverrir Gudnason, Nina Zanjani, Tom Ljungman, Örjan Ramberg, Özz Nûjen, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Marianne Mörck, Stina Ekblad, Reuben Sallmander, Antti Reini

sodomiten
2018-11-05
Många kända, duktiga skådespelare. Men dom har misslyckats med att göra en bra film. Ju fler kockar desto sämre soppa.
2017-02-18
Helt klart en av dom bästa Wallander hittils.
F-M-J
2015-08-11
Gillar Stefan Sauks biroll, annars får man förlåta en hel del logiska luckor och långsökta delar av manuset för att inte tappa intresset. Godkänt.
Rele
2015-08-10
En bra Wallander tom bra manus. Jag ger en stark trea.
LacombeLucien
2015-05-30
Okej för att vara svensk kanske.... kanske...
2015-04-18
Filmen fungerar mycket tack vare den tid som läggs på att ge oss tittare en karaktärsutveckling hos de återkommande karaktärerna i filmserien. Krister Henrikssons Wallander blir bara intressantare och här får dessutom polisaspiranten Pontus mer tid. Skådespelarinhopp av erfarna och sevärda Stefan Sauk och Göran Ramberg är glädjande. Att brottet för filmen dessutom har en nerv i sitt berättande är kul. 3+
Muskelkungen
2014-05-21
Jag är på mitt allra snällaste humör idag och skyggar för Ystadspolisens sedvanliga clownmanér och alla tvivelaktiga skådespelarinsatser. Svag trea.

2013-07-05
En Wallander, vad förväntar man sig? Jo en bra svensk krim og det var det. +3
Hanness
2013-03-28
En Wallander, vad förväntar man sig?
dudson
2013-03-24
Den bästa wallander effter Mastermind! Kurt ser ut som en sliten kopia på dirty harry med sina sol brillor och tuggummi tuggande..sen jäkla bra drag i handlingen+nada trist minut/ även skoj se Örjan ramberg och Stefan sauk som as dryg nonchalant farsa (stark4a)