2.4

Wallander - Vålnaden

Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man och en kvinna dör. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döde mannen vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig.

dudson
2020-09-08
Helt klart den snyggaste/läckraste Wallander filmen. Sen en frisk fläkt att ha herr Moberg med/ Fast storyn var skapligt löv-tunn tyvär.
Alitzée
2020-03-15
Har suttit och harvat igenom alla Wallander till och med denna. Och denna sticker verkligen ut! Fotot känns som nån slags disigt Miami i solnedgång. Annorlunda kameravinklar och trots att storyn är lika tafatt som vanligt blir detta faktiskt rätt intressant.
Rele
2019-07-11
Dålig Wallander film med några duktiga skådespelare. Jag har get en tvåa redan flera år sedan och den kan vara kvar.
sodomiten
2018-11-21
Mot slutet faller den här ruttna filmen samman totalt.
Nalleman
2018-11-15
Fy farao så dåligt!
Merwinna
2016-01-30
Jag försökte verkligen engagera mig i detta, för jag tror att det är bra att ha lite koll på modern svensk film också. Men det blev verkligen aldrig ett dugg spännande eller intressant... Den brittiska Wallanderserien är bättre, hur konstigt det än kan låta. Det är som att Sverige blir svenskare i deras version... och naturen vackrare.
Krusty
2015-05-27
Störigt foto. Är väl tänkt att ge historien lite nerv. Det behövs ett manus också för att skapa det...
2015-04-20
Jag har alltid haft otroligt svårt för Per Moberg både som skådespelare och när han lagar mat i diverse egna program. Detta stör mig genom hela filmen och historien i sig själv är inte tillräckligt stark denna gång för att uppväga detta. Jag gillar dock spänningen och intensitet man bjuds på i slutet av filmen.
Battle
2013-11-10
menade förstås en tvåa. en etta vore orättvist eftersom Henriksson och Endre är storfavoriter
Battle
2013-11-10
ovanligt fint foto(!) att alla svettas enormt gjorde filmen bättre. franska rivieran ystad edition! med per morberg i en rad tjusiga kimonos. sätter inte högre än etta av princip med förtjänar en trea eller fyra i förhållande till andra wallander