2.4
2.4
Wallander - Vittnet
En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt, och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad Tingsrätt där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Kurt Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.

Originaltitel | Wallander - Vittnet |
Regissör | Kathrine Windfeld |
Manus | Pernilla Oljelund, Stefan Thunberg |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Krister Henriksson, Lena Endre, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman, Douglas Johansson, Marianne Mörck, Thomas Hanzon, Lisa Werlinder, Claes Ljungmark, Jeanett Zelba, Henny Åman, Noah Valdfogel, Georgi Staykov, Nina Norén, Håkan Paaske |
Jussi är för fan en tik. Men, men
Detta var min tredje Wallander-film med Krister Henriksson i rollen som Kurt Wallander. Att jag lyckats genomlida mig hela tre filmatiseringar i denna serien har att göra med sällskapet. Det har nämligen blivit så att jag sett dessa filmer med min käre far. Henriksson och Endre kan inte vara så här dåliga så det måste vara materialet de arbetar med som är orsaken. Just manuset är väldigt ooriginellt och förutsägbart. 1+
Svensk films stora problem: Det finns ingen som kan prestera ett vettigt manus.
Thomas Hanzon är en otrevlig jävel i denna Walle film.och han spelar så grymt bra åxå som utnytjande elaking.men blir lite väl mkt kurragöma lek ibland bland industrier och containrar/ värdig walle film till trots,
Bra avslut på andra omgången av Wallander. Jag ser redan fram emot nästa omgång.
Det här var ett spännande fall. Tragiskt att se hur människor utnyttjas. Samtidigt bra att få se lite mer av den privata sidan av att vara polis och åklagare. Krister bra som vanligt!
Två parallella historier är minst två för många. Det är jobbigt att se så bra skådespelare harva runt i såhär dåliga historier :/
Helt okej avslutning på omgång nr. 2 av Wallander-serien. Men det är klart, det känns ju lite stelt och tomt utan aspiranterna som ändå bidrog med lite fart och fläkt i filmerna, men jag tänker ge denna en stabil trea. Nu får vi se om det blir ytterliggare Wallander-filmer, vilket det har ryktats om.
Äsch, rätt småtråkig, men det finns sämre Wallander-filmer.
Ordinär Wallander-film. Varken bättre eller sämre än någon annan.