Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

War Horse


Filmen inleds med den fantastiska vänskapen mellan en häst kallad Joey och en ung man vid namn Albert, som tämjer och tränar honom. När de tvingas isär följer filmen den extraordinära resa som hästen kastas ut på då han arbetar sig igenom första världskriget och förändrar och inspirerar människor som han möter på vägen - både i brittiska kavalleriet, tyska soldater och en fransk bonde och hans dotterdotter...


Originaltitel War Horse
Regissör Steven Spielberg
Manus Lee Hall, Richard Curtis
Genre Drama, Krig, 2010-tal
Skådespelare Jeremy Irvine, Emily Watson, Peter Mullan, Niels Arestrup, David Thewlis, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Celine Buckens, Toby Kebbell, Patrick Kennedy, David Kross, Johnny Harris, David Dencik, Eddie Marsan, Geoff Bell, Nicolas Bro, Robert Emms
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2022
Filmnummer 87995

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2019-01-27
Tycker filmer med hästar är så jäkla tråkiga om det inte är Jolly Jumper förstås...
deswhip
2017-12-30
Spielberg kan ju allt om mänsklig psykologi och vilka knappar man ska trycka på, så filmen är gripande och rörande stundtals. Men storyn är kass och bara pågår alldeles för länge. Smetigare disneyäventyr får man leta efter! Att filmen blev nominerad till "bästa film" är ju helt ofattbart!
regnbågsbarn
2017-09-02
Krystad var ordet. Evinnerligt led på den brutna engelskan(jag förlorar helt kännslan av ekthet), låt tyskar och fransmänn tala på sina egna språk. Det är ju ingen barnfilm eller? Något långdragen.

2017-04-25
So Spielberg, so -4.
Tatty
2016-01-09
Wow, vilken bra film. Så bra, spännande och lite sorgligt. Grät på slutet. Gillade slutet skarpt. En stark känsla över hästen som verkade så mäktig. En mäktig film är den tycker jag.
Maduson
2016-01-09
Det finns en som inte behöver skämmas över denna filmen och det är HÄSTEN, kudos to you
TimBuckley
2015-12-16
(rek 3a) En film som, såsom titeln antyder, berättar historien om det första världskriget genom de tyska, brittiska och franska ägare som hästen av olika skäl hamnar hos. Det handlar alltså framförallt om skådeplatsen och "ägarna" runt hästen snarare än hästen. Spielberg och John Williams vet hur man skapar filmisk atmosfär och så även i denna film. Även fast den är både för lång och för mustig för sitt eget bästa, och lite krystad. Men... en 3a.
ernils_l
2015-03-26
Mycket svag 3:a, mest för att den är så välproduerad och ändå har såpass duktiga skådespelare i många av rollerna. Sentimental smörja annars, förutsägbar och ganska tramsig. Tyvärr.
Brinck
2015-01-22
En film med Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston och David Thewlis borde inte kunna vara dålig. Den här lyckas med bedriften att vara komplett usel.
Krille80
2015-01-10
Filmen är väldigt enkel och väldigt förutsägbar. Med en historia som detta så blir också karaktärsutvecklingen lidande då tiden splittras mellan olika karaktärer som berättas om endast under kortare stunder. Det finns dock plussidor och det som först slår mig är hur snygg filmen är, fantastiskt foto och miljöer. Filmen har ju också fördelen av att ha Spielberg som regissör. Jag engageras till fullo och Spielberg ger mig också fint serverad feelgood. Stridscenerna till häst är sevärda. 3+
Visa äldre kommentarer »