nya casino utan svensk licens

Warfare

En dramatisering baserad på den tidigare Navy Seal-soldaten Ray Mendozas egna upplevelser under Irakkriget. Krigets kaos och brödraskap återberättas via personernas minnen av händelserna.

Ful_fisk
2025-10-19
Tät och spännande, absolut, men blir trots realismen aldrig ordentligt spännande eller berörande. Antar att filmen försöker lägga det politiska åt sidan och skildra den enskilda händelsen och vad krig innebär på ett mer privat plan, men samtidigt befinner ju sig filmen ändå i en värld där man förväntas följa amerikaner som väcker oskyldiga familjer i deras hem mitt i natten med skarpladdade gevärmynningar för att sedan ta över deras hus innan det skjuts eller sprängs till bitar. Detta leder ju till en helt annan verklighet där man får större inblick i varför invånare ansluter sig till de våldsamma grupper jänkarna strider mot för att göra motstånd, men dit kommer den här filmen aldrig. Det blir lite för västerländskt, liksom. Nåja, filmen är fortfarande verkligen bra, men det här är vad som hindrar den från att få ett starkare betyg än en trea.
Djason
2025-08-09
Tung action och snygga scener men tillför egentligen ingenting nytt under solen.
PeterTheW
2025-06-21
Nja. Från Civil War till det här? Jag tycker att det finns en bra nerv även i den långsamma inledningen, kanske delvis för att man såklart vet att det kommer gå åt helvete, men dessvärre tycker jag att den nerven dör ut ganska fort när de väl blir attackerade. Warfare blir aldrig den där adrenalinpumpande, nerviga krigsfilmen jag hade väntat mig, oavsett hur nära verkligheten den må vara. Kanske beror det delvis på att man inte känner, eller bryr sig, om någon av karaktärern. Jag vet inte. Men för mig gjorde den här filmen verkligen ingenting.
Shinobi
2025-05-23
Tät. En slags allegori för amerikansk utrikespolitik i allmänhet. Utomhus-CGI'n ser dock ut som ett tv-spel.
dlu
2025-05-19
Vet inte om det var meningen att man skulle heja på araberna.
TipsarN
2025-05-18
Långtråkig, störiga karaktärer. Filmen pågår och sen är den plötsligt slut. Tvivlar inte på att storyn stämmer men tycker inte det fanns något behov av att göra film på detta. Får en 2a enbart p.g.a. Call on Me.
Rune2000
2025-05-06
Filmen bjuder på en rejäl adrenalinkick, både under de lugna delarna men framför allt när händelseförloppet drar igång på allvar. Personligen hade jag önskat att filmen berättade mer om vad som hände före och efter händelsen. Men det vi får här är ändå väl värt att upplevas.
Starkbröl
2025-05-06
Spännande i det lilla om ett poänglöst uppdrag som går fel. Trovärdig, speciellt i människors reaktioner, men saknar en större övergripande berättelse.
amam
2025-05-03
Lite svår att betygsätta. Inte lika bra som Alex Garlands tidigare filmer men aldrig dålig. På många sätt är det ändå bara ytterligare en krigsfilm utan någon egentlig berättelse annat än det som händer där och då.