We Are Legion: The Story of the Hacktivists

Dokumentär om den mytomspunna hackergruppen Anonymous. Medlemmar, aktivister och avhoppare berättar om deras arbeten och intentioner, och skänker klarhet i denna mycket anonyma grupp av hackers.

Originaltitel We Are Legion: The Story of the Hacktivists
Regissör Brian Knappenberger
Manus Brian Knappenberger
Genre 2010-tal, Dokumentär

Jompalompier
2015-11-19
Ganska intressant ämne men som film? Njae, rörig och störigt redigerad.
DonJonas
2015-06-21
Detta är en, vad jag kallar för, epilepsianfallsdokumentär. Varför skall allting hända så snabbt, lite andningspaus med fint foto hade varit på sin plats. Innehållet 4.
ElHaggo
2015-03-20
Helt okey, men oj vad besviken jag blev på vad Anonymous vad för typ av grupp. Kändes mer som 9gag än en hackergrupp likt fragglarna.
tandersten
2015-01-21
Vissa grejer var ju intressanta, men jisses vilka nördar. En av snubbarna såg ju dessutom helt stenad ut hela filmen.
Roswall
2014-09-06
Egentligen tycker jag att den tappar så pass mycket sista 30 min att den inte är värd en 4:a, men störra delen av filmen är så pass intressant, och skickligt berättad att jag blir väldigt inspirerad. Dock skulle jag nog vilja ha en större plats för frågeställning kring Anonymous godtyckliga moraliska kompass, de ställer sig över lagar och relger, vad motiverar de det med?
dafreakish
2014-07-04
Extremt intressant om den nya tidens former av "revolution" och protestaktioner. Filmen väcker spännande tankar kring bland annat strafföljder och anonymitet. Vad är okej och vad är inte det? Vad är syftet? Det enda som drar ner betyget, och det ganska kraftigt, är det faktum att det blir väldigt rörigt emellanåt samt att det ibland blir lite väl tekniskt/nördigt för gemene man. Fast Anonymous kanske behövs i dagens Storebrorsamhälle.
annihilat0r
2014-06-08
"We Are Legion: The Story of the Hacktivists" är en ingående dokumentär om den mytomspunna hackergruppen Anonymous. Filmen förmedlar en objektiv bild av deras resa, syfte och funktionalitet. En informativ skildring som förklarar ting som oinvigda tidigare inte hade kunnat känna till.

2014-05-19
En mycket bra dokumentär. Bra uppbyggd produktion som levererar. Som flera redan påpekat är det en ganska subjektiv skildring. 7/10.
Bumsi
2014-04-17
Den beskriver väl hyffsat vad som hänt. Däremot är den skicklig i sin dramaturgi
EddieH
2013-07-30
En töntig dokumentär om förvuxna tonåringar som fjantar runt på internet och grinar när de blir tagna med handen i kakburken.