Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Vi måste prata om Kevin


Eva lägger ambitioner och karriärtankar på hyllan när Kevin föds. Förhållandet mellan son och mor är svårt redan från första början. När Kevin är femton år begår han en fruktansvärd handling. Eva kämpar med sina egna känslor av sorg och ansvar. Har hon någonsin älskat sin son? Och i vilken utsträckning kan hon själv beskyllas för det som Kevin gjort?


Originaltitel We Need to Talk About Kevin
Regissör Lynne Ramsay
Manus Lynne Ramsay, Rory Kinnear
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Tilda Swinton, John C Reilly, Ezra Miller, Jasper Newell, Rock Duer, Ashley Gerasimovich, Siobhan Fallon, Alex Manette, Kenneth Franklin, Leslie Lyles, Paul Diomede, Michael Campbell, Mark Elliot Wilson, James Chen, J Mallory McCree
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2339
Filmnummer 89612

Recensioner

Skapad 2019-11-15 av Bezon
En berättelse om en händelse som skildrats på väldigt många olika sätt förut. Man får följa Eva (Tilda Swinton) som verkar ha tappat livsgnistan helt. När hon, likt en levande död, gick run...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2023-02-20
Att den inte visades i kronologisk ordning är en stor vinst här. Gjord obehaglig med relativt enkla medel och en stor dos psykologi där tittaren faktiskt tvingas tänka själv en smula. Hur lyckades de tex göra alla scener som inkluderade mat smaklösa och olustiga? En feel-bad film av rang som åtm jag inte kommer glömma i brådrasket.
RustyFilm
2021-12-29
En fiktiv historia om en familj där sonen är född ondskefull. Men även om det är fiktivt berättas historien så skickligt att man tror att allt är sant. En viktig detalj bryter dock mot den trovärdighetskänslan. Filmen beskriver ju Kevin som ond och manipulativ redan från födsel. Det kanske passar in i en fantasifull skräckfilm, men det här är väl ändå en mer seriös och realistisk genre, eller. Jag vill tro att ett barn inte kan födas ond. Men greppet att berätta händelseförloppet filtrerat genom de skrupler och skuldkänslor som mamma Eva bär på gillas. Eva spelas helt suveränt av Tilda Swinton.
Ranma
2021-09-11
Mycket välgjord och obehaglig, och ordningen (eller snarare oordningen) för hur berättelsen växer fram tillför väldigt mycket. Hade den berättats från A till Ö, hade det ju varit en helt annan film. Swinton är helt rätt. Den äldre Kevin är lite överdriven i sin karaktär, men det spelar mindre roll.
Stygga-Vargen
2020-09-02
Filmen är ganska hoppig och rörig i början, vilket drar ner betyget lite. Det onödigt långsamma tempot drar ner betyget ytterligare. I övrigt är filmen rätt bra och lyckas med näppe ta sig upp till godkänt. Klart sevärd men inget jag kan tänka mig att sitta och titta på flera gånger. Stark 2:a.
Rai
2019-12-29
En underbar film, som tåls att se om, om igen....
Supernaut
2018-08-18
Otroligt välspelad film. Särskilt Ezra Miller imponerar. Stämningsfull och obehaglig på rätt sätt.

2017-08-07
Den här filmen är verkligen inte bra.
fridenpaden
2016-12-26
Jäkla obekväm film. Lite mer fart hade inte skadat.
ledsenpirat
2016-10-14
Tillspetsad film som sätter fingret på många frågeställningar och visar på hur människor inte klarar av att släppa taget om onda saker om de väl blir en del av livet. Självklart inte så trovärdig som en historia berättad från A till Ö vilket många verkar kräva, men då missar man flera aspekter. Den onyanserade ondskan i filmen finns till för att renodla frågeställningen. En bra film.
fleurs_du_mal
2016-05-29
Dynga med konstnärliga pretentioner.
Visa äldre kommentarer »