Weathering with You

Tonåringen Hodaka Morishima rymmer hemifrån och reser till det regniga Tokyo. Efter att ha stött på en del problem anställs han av Keisuke Suga, som driver ett företag som publicerar en tidskrift innehållande artiklar kring det övernaturliga. Hodaka får höra om legenden om en kvinna som kan kontrollera vädret. Av en händelse träffar han Hina, som visar sig ha dessa förmågor.
Originaltitel | Tenki no ko |
Regissör | Makoto Shinkai |
Manus | Makoto Shinkai |
Genre | Drama, Fantasy, Anime, 2010-tal |
Skådespelare | Kotaro Daigo (röst), Nana Mori (röst), Kentaro Araki (röst), Chieko Baishô (röst), Kana Hanazawa (röst), Sei Hiraizumi (röst), Tsubasa Honda (röst), Kana Ichinose (röst), Yûki Kaji (röst), Ryûnosuke Kamiki (röst), Mone Kamishiraishi (röst), Ryohei Kimura (röst), Sakura Kiryu (röst), Ryô Narita (röst), Masako Nozawa (röst) |
Snygg anime men själva historien funkade inte alls för mig och det blev segt efter den första timmen. Makoto Shinkai har gjort bättre.
Bland de snyggaste animé-filmer som jag har sett. Storyn höll kanske inte hela vägen, men är till stor del väldigt gripande.
Gillar verkligen miljöerna och atmosfären. Tyvärr är handlingen bara konstig. Inledningen är riktigt lovande men sedan blir filmen bara sämre. Sammantaget en svag trea.
En sanslöst vacker anime och ännu en triumf av Makoto Shinkai, skaparen av Your Name. Filmen kombinerar effektivt magi, äventyr och kärlek med sympatiska karaktärer. Måhända är den något för naiv och vissa av actionsekvenserna känns överflödiga. Oavsett tar den dig på en härlig resa med otroligt ögongodis i varje enskild scen. Det går också att se filmen som en allegori för klimatförändringar. Att vi måste offra oss själva för en bättre framtid, men vill man enbart se filmen som ett grandiost äventyr går det precis lika bra.
Makoto gör ett stort uppsving i denna film som till skillnad från hans mer populära "Your name" (2016) visar en lite mer udda historia, även om det finns berättelser om karaktärer som kan styra vädret så bjuder "Weathering with you" på en berättelse där man känner för karaktärerna och det blir både gulligt, spännande och fartfyllt med en gnutta humor. Jättefina animationer och bra karaktärer. Detta gör denna till en av de bättre Japanska filmer som inte är Studio Ghibli. Mycket bra film.
Ren kost helt enkelt...
Jag skulle kunna skriva ut varje bildruta och sätta upp på väggen!
Det är en fröjd att det fortfarande görs så här välgjord anime, och då tänker jag främst på animationen. Otroligt vacker. Tyvärr var storyn aningen tunn och jag har oftast ganska svårt för det överdrivet sentimentala som så lätt smyger sig in i alltför mycket anime. Sevärd ändå.
Snygg men gud så dum och trist story.
Inte lika fantastisk som Your Name men det är ännu en väldigt bra film från Shinkai. Bland det snyggaste jag sett när det gäller anime. Svag fyra.