Welcome to Me
En kvinna med borderline personlighetsstörning vinner en enorm lottovinst och bestämmer sig för att spendera alla pengarna på en egen talkshow.
Originaltitel | Welcome to Me |
Regissör | Shira Piven |
Manus | Eliot Laurence |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Kristen Wiig, Linda Cardellini, Wes Bentley, James Marsden, Jennifer Jason Leigh, Joan Cusack, Tim Robbins, Alan Tudyk, Mitch Silpa, Joyce Hiller Piven, Jack Wallace, Thomas Mann, Kulap Vilaysack, Loretta Devine, Rose Abdoo, Anelia Dyoulgerova |
Kristen Wiig gör en fantastisk insats. Rolig om än jobbig film. Stabilt filmhantverk från början till slut.
Jag tyckte kanske konstigt nog att filmen var ganska underhållande. Men hos mig lämnar den inga djupare avtryck. Därför får den endast en stark 2:a trots att den är lite speciell.
Det är främst en film om det ultimata tv-programmet, där kvinnan regelbundet framställer sig själv i olika typiskt vardagliga sammanhang i livet. Som en såpa i programform. Inte en film om hennes personlighetsstörning, vilket man kanske kan uppfatta det som, utan det är mer som en krydda.
Vill tycka att Kristen Wiig gör ett bra jobb med sin karaktär, men tyvärr träffar hon mig inte alls.
Hela storyn känns ganska oengagerad tyvärr. Tror det viktiga ämnet kunde skildrats på ett bättre sätt.
Kristen Wiig gör det riktigt bra och historien och iden är både bra oh intressant. Sen faller det lite och når inte ända fram, blir lite väl quirky och pinsam ibland.
Kan vara Kirsten Wiigs bästa rollprestation!
What?
Pendlar mellan tvåan och trean. Modigt och intressant koncept, men är ständigt nära gränsen för vad jag anser är en respektfull skildring av psykisk sjukdom.
Strax över mediokert. Det ÄR kul och fint och bra. Men faktiskt inte mycket bättre än youtube: Också fullt av massor av emotionella exhibitionister som skriker ut sina inre liv inför kamerorna. Fast detta är då fejk och (ganska) lite upphottat.
Annorlunda & helt okej