3.6
3.6
What Happened, Miss Simone?
I denna omfattande dokumentären skildras den legendariska skivartisten och medborgarrättskämpen Nina Simones liv. Liz Garbus varvar sällan sedda konsertfilmer och minnesvärda sånger med dagböcker, brev och intervjuer med Ninas dotter, vänner och medarbetare.

Originaltitel | What Happened, Miss Simone? |
Regissör | Liz Garbus |
Genre | Dokumentär, 2010-tal |
Är liksom förälskad i Nina Simones konstnärskap. Försöker att inte låta det inflyta vad jag tyckte om dokumentären, men det är svårt när man nästan lider av gåshud från vissa av hennes liveframträdanden.
SÅ BRA dokumentär. Enkel men väldigt välgjord och välfylld. Skickligt samla ihop så mycket material och klippa ihop det det till en heltäckande bild. Vissa låtar och framföranden får en enorm kraft och generar tårar. Det enda som stör mig är hur psykisk sjukdom planteras som en "spännande krok" i början... Det är ju inte därför hennes liv blir tufft!! Enligt mig är sjukdomen är en konsekvens.
Intressant, jag visste lite sedan tidigare om att hon levt ett iallafall delvis hårt och tragiskt liv. Får en bättre bild här av hela hennes liv. Och musikinslagen är helt fantastiska. Tacksam mycket av Simones egen röst som får berätta också.
Plågsamt men fantastiskt.
$å ägig person.
Visst har jag lyssnat på min beskärda del Nina Simone, men jag har aldrig dykt ner och rotat runt vare sig i hennes musik eller hennes liv. Mina ytliga kunskaper fick här ett mycket fint djup, och jag älskar att man målar upp ett så mångsidigt mänskligt porträtt. Det handlar inte bara om att glorifiera och dyrka Simone, även om det oundvikligen kommer med på vägen.
Snoozefest...
Visar verkligen en annan bild av Simone än vad jag hade innan. Intressant livsöde.
Strålande dokumentär som ger en bred inblick i en komplex och genialisk kvinna. Gott om klipp från konserter och dylikt så för ett fan är den här ett måste!
Mycket välgjord dokumentär som innefattar alla aspekter av Nina Simones liv. Gillar att det man inte värjer för det negativa och låter alla sidor komma till tals.