Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole


Down the Rabbit Hole är en uppdatering av filmen "What the bleep do we know?!". Den är delvis dokumentär, delvis spelfilm, och delvis utarbetad med genomtänkta, inspirerande visuella effekter and animationer. Huvudpersonen, Amanda, spelad av Marlee Matlin, befinner sig i ett fantastiskt Alice i Underlandet- experiment när hennes dagliga, oinspirerade liv bokstavligen börjar att lösas upp, visande den slumpmässiga världen bakom kvantfysiken gömd bakom vad vi anser att vara vår normala, vakna verklighet.


Originaltitel What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole
Regissör William Arntz, Betsy Chasse
Manus William Arntz, Betsy Chasse
Genre 2000-tal, Dokumentär
Skådespelare Marlee Matlin, Elaine Hendrix, John Ross Bowie, Robert Blanche, Barry Newman, Armin Shimerman, Robert Bailey Jr, Larry Brandenburg, William Joseph Elk III, Danielle Serra, James Langston Drake, Michele Mariana, Pavel Mikoloski, Alex Rogers, Tin Tran
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 30
Filmnummer 45472

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


film_Alex
2015-04-14
Det var först i slutet som man fick reda på att detta bara är en lång pitch för Ramtha-kulten. Man blandar lösa antaganden från kvantfysik med New Age-tankar. Släng in lite kvasivetenskap och magiskt tänkande om att du kan konstruera din egen verklighet så har du den här skiten. Metodiken är att man börjar lite försiktigt med sanna, men väldigt begränsade och selektiva påståenden om kvantfysik och neurobiologi. De bitarna sägs ofta av vetenskapsmän, men sen klipps detta ihop huller om buller med knäppskallarna från Ramtha-kulten för att dra långtgående (för att inte säga felaktiga) slutsatser om metafysik och tingens förskaffenhet. Jag kan förstå att en del människor dras med i retoriken, men detta är verkligen en film som enbart sprider okunnighet och desinformation.
best_jeppe
2008-01-17
Jag kan börja med att säga att jag har sett 5 timmars versionen av den här. Jag måste säga att jag gillade den väldigt mycket. Själva spelfilmsdelen är dock ganska dålig men det är en liten bit av filmen i 5 timmars versionen då det är mycket intervjuer och de är väldigt väldigt intressanta. Jag kan inte uttala mig om kvantmekaniken och sådant men det jag fullständigt håller med om är allt det filosofiska och i mitt tycke så borde alla människor se den här filmen då det kan ge dem en "aha"-upplevelse.
mindcooler
2007-09-19
"Fullversionen" av föregångaren. Lite mer, lite djupare, lite mindre rörig.
frozt
2006-08-26
Tråkig att de använder samma foto som i ettan :(