Where the Green Ants Dream

Geologen Lance Hackett är anställd av ett australiskt gruvföretag för att undersöka marken i ett ökenområde för eventuell uraniumutvinning. Hans arbete försvåras av att aboriginer försöker hindra honom. De förklarar att det här är platsen där de gröna myrorna drömmer.

Originaltitel Wo die grünen Ameisen träumen
Regissör Werner Herzog
Manus Werner Herzog
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Bruce Spence, Roy Marika, Wandjuk Marika, Ray Barrett, Norman Kaye, Colleen Clifford, Ralph Cotterill

Taliah
2015-03-29
Den hade onekligen sina absurda Herzog-moments men de båda ställningstaganden känns ganska förlegade i sin enkelhet utifrån dagens perspektiv. Det som ska vara ett försvar av urbefolkningen blir mer av ett exotifierande som i sig är problematiskt.
vamstad
2014-09-27
Till remaken funderar de på att använda skådespelare.
KimEkberg
2014-02-25
trots att den inte riktigt klarar bechedeltestet så tyckte jag att den här var riktigt gripande, med väldigt bra skådisar och bild och ljud. rolig också, fast på ett oförnedrande sätt.
Hangaround
2013-03-08
Jag har dragit mig i flera år för att se den här, i tron på att jag bara skulle bli besviken, i värsta fall skruva på mig lite i obehag. Herzog själv är ju inte vidare förtjust i just den här. Det är lätt att förstå varför. Filmen (och hela produktionen) lider av kompromisser och bristande teknik. Ljudet är uselt och Mainka-Jellinghaus gör verkligen inga under med klippningen. Resultatet är hackigt och rytmen ibland tveksam. Men tro på fan om det inte finns ett dolt hav av herzogianismer här. Myrexperten, flygplanet, det ändlösa fältet av uppsprängda borrhål, den "stumme" i rättssalen och de otroligt suggestiva tromberna. En teknisk tabbe, men en stark, om än spretig klein-herzog som överraskar och tränger sig på.
Kurosawa
2009-08-21
DVD:n är köpvärd då det i vanlig ordning med Herzog innehåller ett mycket underhållande kommentatorspår. Men nu gäller ju betyget filmen i sig och den är lättglömd för att uttrycka det milt.
Partyfanta
2008-01-27
Vad är det som är dåligt med skådespelarna?
Moj
2007-07-23
Hmmm, inte en av hans bättre direkt ... och skådespelarinsatserna suger. Behjärtansvärda frågeställningar om civilisationens pris och så, men vad hjälper det.
ziper79
2007-04-29
Inga vidare skådespelarprestationer, men underbara bilder i vissa sekvenser och en story som tar upp intressanta frågeställningar.