While We're Young
En frustrerad medelålders dokumentärfilmskapare och hans fru blir vänner med ett ungt hipsterpar.

Originaltitel | While We're Young |
Regissör | Noah Baumbach |
Manus | Noah Baumbach |
Genre | Drama, Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried, Charles Grodin, Adam Horovitz, Maria Dizzia, Matthew Maher, Brady Corbet, Ryan Serhant, Dree Hemingway, Peter Yarrow, James Saito, Dean Wareham |
Rätt underhållande det här se på när medelålders människor gör bort sig. Tycker det finns mycket sanningar i det här, folk som får barn hamnar naturligt i sin lilla puppa och tror att alla andra ska vara lika intresserade av undret som de, egentligen inget konstigt med det. Det här paret verkat hamnat mellan två "hötappar". Kan känna lite igenkänning där, att bara få vara hur oansvarig som helst, fast man börjar bli "gammal".
Smart skriven och rolig film som sätter fingret riktigt ordentligt på skarven mellan samtidens hipsters och de 40-års-krisande relikerna från den analoga tiden. Det filmen saknar är dock en egentlig story som håller ihop alla de finurliga observationerna, och den blir aldrig tillräckligt stabil. Under sista akten fallerar det som lätt hade kunnat bli en stabil fyra. Ändå sevärd för allt det andra!
Jag gillar Baumbachs filmer. Här tar han sig hipsterfenomenet och gör det slagkraftigt. Jag stör mig till exempel inte så mycket på Ben Stiller som jag annars gör. Som 29-åring nu år 2020 kan jag relatera till mycket - frågan är hur man kommer se på filmen i framtiden då hipstern kanske är ett minne blott precis som flanören numera är. Ett stycke kulturhistoria kanske?
Nja, det här kändes inte alldeles lyckat tycker jag. Det här med ålderskriser etc kan ju göras på olika sätt, men här fick man det skrivet för mycket på näsan på något vis. Viss underhållning i alla fall men betyget stannar på en svag 3;a, dvs 3-
Mycket talang i denna i form av regi och msnus etc. men fattar inte till 100 vad den forsoker saga. Ett par riktigt klockrena citat.
För mig känns det som att den inte har något att säga. Kanske har den bara inget att säga mig.
Svag trea. Det tog liksom aldrig fart.
Medelmåttig. Varför lyfter den aldrig? Är det på grund av regin eller manuset? Rekommenderas ej.
Fin och ångestladdad första hälft. Nästan jobbigt pinsamt stundtals, om inte annat så för igenkänningen i åldersängsligheten. Som många andra skrivit: inte alls lika bra andra hälften,då för mycket story ska klämmas in.
Börjar riktigt bra men blir sämre ju längre det lider. Ben Stiller gör ett bra jobb trots att hans karaktär är riktigt enerverande. (7+/15)