Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Brudgummen


Universitetsläraren Jón försöker reda ut hur han vill leva sitt liv och vem han är under en klar sommarnatt på ön Flatey, belägen i Breiðafjörður på västra Island.


Originaltitel Brúðguminn
Alternativ titel White Night Wedding
Regissör Baltasar Kormákur
Manus Baltasar Kormákur, Ólafur Egilsson
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Hilmir Snær Guðnason, Margret Vilhjálmsdóttir, Ilmur Kristjánsdottir, Ólafur Darri Ólafsson, Karl Gudmundsson, Ólafía Hrönn Jónsdóttir, Laufey Elíasdóttir, Jóhann Sigurðarson, Ólafur Egilsson, Thröstur Leó Gunnarsson, Herdís Thorvaldsdóttir
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 150
Filmnummer 65930

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2017-02-21
Såna här skruvade vardagshistorier kan vara riktigt bra. Den här har sina toppar och dalar. Enskilda scener är riktigt bra. Exempelvis är organisten charmig. Helheten är mindre lyckad. På gränsen mellan tvåa och trea.
fidelian
2010-10-05
Väldigt speciell film. Inget som jag brukar titta på. Ibland rätt underhållande men i mellan åt trist och seg. Ingen man ser om.,
larox
2010-06-13
Annorlunda, härlig och innehållsrik. Goda skådespelarinsatser och mycket fin bild. Är det fortsättning på nordiska sagor, eller är det så på Island. Härlig film på alla sätt. Överraskande!
AddeColciago
2010-05-13
En väldig överraskning! Väldigt vemodig och stundtals riktigt gripande. Härliga karaktärer och väldigt vackert foto. Två lärdomar efter min första isländska film: 1. Massivt skägg är väldigt inne bland isländska män, 2. Sex är något man gör utomhus. Utan undantag. Fick inte riktigt ihop vad det var för fel på Jons första brud? Stark trea!
Henkoo
2010-04-13
Kanon.
GrandMaster_E
2010-04-08
Ólafur Darri Ólafsson!
Christofer
2010-02-18
Galet konstig film. Vilket gäng karaktärer! Fram till sista 20 minuterna var det väl lite halvsegt varvat med galna upptåg, men slutet blev ju så tokigt att det vägde upp. En unik vigsel i alla fall, alltid något.Det konstigaste var ändå att det kändes det väldigt skevt med den snurriga kronologin och att vissa saker inte alls hängde ihop tidsmässigt, speciellt eftersom filmen ju utspelar sig under ett dygn och saker hände som inte alls gick att få ihop tidsmässigt. Sedan var det ju också väldigt svårt att få ihop relationerna mellan vissa huvudkaraktärer. Kände de varandra eller inte, hur kunde de agera som de gjorde mot varandra, osv...många frågor som man inte fick svar på. Som sagt, en riktigt tokig film.
Portugallien
2010-02-03
Jä-la tomte! Jag la av och titta när jag såg att han hade lämnat pengarna på bordet utomhus :-( Va f-n är logiken?
Nena2000
2010-01-28
Inte så många isländska filmer man får chans att se men de som finns är oftast klockrena, som den här. Extra kul att se när man som jag har varit på Island/Reykjavik, känner igen byggnader och platser
filmliv09
2009-10-09
Jajamänsan. Isländsk film som bäst. Fint filmad och bra spelat. Humor och allvar i en skön mix. Mycket natur och mycket människa.
Visa äldre kommentarer »