Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Wild


En skildring av den 180 mil långa vandring som Cheryl Strayed tog sig an i syfte att återhämta sig från en personlig katastrof.


Originaltitel Wild
Regissör Jean-Marc Vallée
Manus Nick Hornby (I)
Genre Drama, Äventyr, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae, Gaby Hoffmann, Michiel Huisman, Kevin Rankin, W Earl Brown, Cathryn de Prume, Charles Baker, JD Evermore, Cliff De Young, Will Cuddy, Leigh Parker, Nick Eversman, Brian Van Holt, Evan O'Toole
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1920
Filmnummer 111668

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av ehansi
Baserad på självbiografin med samma titel får vi här följa Cheryl Strayed på hennes osannolika vandring. Med teman som ensamhet, mod och en jäkla anamma bjuder ”Wild” på en av de mest inspi...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2023-04-02
Reese hittar sig själv och det blir en intressant och varierad vandring. Bättre än jag trodde.
Zebulonm
2022-04-15
Helt okey.
Starkbröl
2022-01-02
Reese Witherspoon försöker försonas med sin mors för tidiga död, en skadlig uppväxt, och egna mycket dåliga beslut genom att ta ytterligare ett dåligt beslut, i denna sega och pretentiösa film baserad på en självbiografisk bok. En film/bok för (stads)brudar, på exakt samma sätt som "Into the wild" var en film/bok för (stads)grabbar: varje person som någon gång varit i naturen på riktigt, om än bara som barnscout, måste irritera sig mer på de dåliga valen och den i förhand obefintliga researchen framför att ta till sig något av den romantiserande "naturen som läkare"-estetiken. Räven som dyker upp då och då är påfallande dåligt animerad.
karlmats
2021-08-16
En fin film och en bra insats av Witherspoon som ger sig ut i naturen för att hitta sig nya jag och försöka glömma bort sitt gamla jag. Dern är bra som alltid i rollen som den alltid positiva mamman som ser livet från ljusa sidan trots alla skäl att känna annorlunda. Naturscenerna är vackra så klart, och vi möter alla människor på samma villkor som Witherspoon själv; är de snälla och hjälpsamma eller döljer det sig nåt mer bakom? Livet som ensam kvinna ute i vildmarken har många utmaningar och det är fascinerande att följa dem. Det är väl lätt att jämföra detta med Into the Wild, men det ska jag låta bli och istället uppskatta att den här historien berättas på ett så fint sätt. Det är en stabil 3a, Oscarsnomineringarna känns välförtjänta.
apelsin
2021-06-26
Intressant äventyr, jag får nästan lite dåligt samtvete för att jag inte lägger ännu mer tid på äventyr, men filmen i sig blir aldrig till nåt högintressant, men lite kloka ord då och då och ganska så underhållande. Nästan en trea.
V70
2018-11-07
En liknelse om att ta sig igenom sorg. Eller ett äventyr. Välj själv.
arruba
2018-01-25
Kan inte sluta imponeras av Reese egna resa som skådis, nästan allt hon medverkar i ser jag till att se nu förtiden. Hon är fantastisk, sen blir det inte sämre av att filmen håller riktigt hög klass.
RustyFilm
2017-08-24
Det här baseras på en biografi av Cheryl Strayed. Cheryl spelas i filmen av Reese Witherspon och en superstor rygga. Filmens grundhandling är en 180 mil lång fotvandring som Cheryl gör ensam (från Mojaveöknen till Oregon). Historien präglas av mycket svärta men Nick Hornbys filmmanus lättar upp det hela med diskret humor. Även snyggt regiarbete av Jean-Mare Vallée. Under hela handlingen klipps återblickar in om Cheryls problemfyllda liv in (sorg cancer otrohet droger vilsenhet). Mycket av vacker natur visas och fotot är ur-snyggt. Det emotionella stegras mot slutet av filmen och det hela avslutas snyggt med väl vald filmmusik (tårarna rinner).
Genstruktur
2017-04-06
Det var en fult animerad räv.
fabbe86
2017-03-31
Witherspoon lyfter den här historien med sitt fina spel!
Visa äldre kommentarer »