Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Wild


En skildring av den 180 mil långa vandring som Cheryl Strayed tog sig an i syfte att återhämta sig från en personlig katastrof.


Originaltitel Wild
Regissör Jean-Marc Vallée
Manus Nick Hornby (I)
Genre Drama, Äventyr, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Reese Witherspoon, Laura Dern, Thomas Sadoski, Keene McRae, Gaby Hoffmann, Michiel Huisman, Kevin Rankin, W Earl Brown, Cathryn de Prume, Charles Baker, JD Evermore, Cliff De Young, Will Cuddy, Leigh Parker, Nick Eversman, Brian Van Holt, Evan O'Toole
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1888
Filmnummer 111668

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av ehansi
Baserad på självbiografin med samma titel får vi här följa Cheryl Strayed på hennes osannolika vandring. Med teman som ensamhet, mod och en jäkla anamma bjuder ”Wild” på en av de mest inspi...   Läs mer »

Kommentarer


V70
2018-11-07
En liknelse om att ta sig igenom sorg. Eller ett äventyr. Välj själv.
arruba
2018-01-25
Kan inte sluta imponeras av Reese egna resa som skådis, nästan allt hon medverkar i ser jag till att se nu förtiden. Hon är fantastisk, sen blir det inte sämre av att filmen håller riktigt hög klass.
RustyFilm
2017-08-24
Det här baseras på en biografi av Cheryl Strayed. Cheryl spelas i filmen av Reese Witherspon och en superstor rygga. Filmens grundhandling är en 180 mil lång fotvandring som Cheryl gör ensam (från Mojaveöknen till Oregon). Historien präglas av mycket svärta men Nick Hornbys filmmanus lättar upp det hela med diskret humor. Även snyggt regiarbete av Jean-Mare Vallée. Under hela handlingen klipps återblickar in om Cheryls problemfyllda liv in (sorg cancer otrohet droger vilsenhet). Mycket av vacker natur visas och fotot är ur-snyggt. Det emotionella stegras mot slutet av filmen och det hela avslutas snyggt med väl vald filmmusik (tårarna rinner).
Genstruktur
2017-04-06
Det var en fult animerad räv.
fabbe86
2017-03-31
Witherspoon lyfter den här historien med sitt fina spel!
Roswall
2017-03-29
Bra film alltsammans övervägt.
BrutusBeefcake
2016-10-18
Så otroligt lagom rakt igenom, den tar aldrig ut svängarna och försöker knappast heller, det hela puttrar på precis som en promenad, man kunde skippa lite bakgrund och visat mer utav hajkingen tycker jag men i övrigt är det precis på mitten precis hela tiden. (8/15)
braxl420
2016-09-01
Kanske är jag lite partisk i och med att jag är lättsåld på hikingromantiken (drömmer om att en dag göra PCT eller liknande), men jag tyckte att det var en otroligt stark berättelse. Witherspoon är en stor del av det, men själva storyn är gripande på egen hand också.
Merwinna
2016-04-21
Långsamt, rörigt, ointressant, meningslöst, pretentiöst.
Meadowcastle
2016-04-01
Delar alltid in mina betyg i 3 kategorier. Skådespel, Story och Film/Bild. Reese gör en grymt bra insatts och är som gjord för rollen. Storyn är gripande, anade innan att detta skulle kunna vara en film som påminde lite för mycket om In to the wild, men tycker ändå att denna berättar en minst lika intressant story även om upplägget är liknande, o denna film är minst lika bra. Film o bild snygga miljöer men inte mer än så. Så skådespel 5, Story 5, Film/Bild 3. Totalt 4. Många tycker filmen var hoppas och långsam att döma av andras kommentarer. Håller inte med där...
Visa äldre kommentarer »