Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Will Hunting


Will Hunting är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Men Will är annorlunda. Han är överintelligent, har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m. prisbelönta matematiker går bet på. När han efter en fängelsedom beordras uppsöka psykiatrisk hjälp hamnar han hos psykologen Sean McGuire. Sean, som vuxit upp i samma stadsdel och själv genomgått livskriser, känner igen sig i Will och beslutar sig för att hjälpa honom. Han vet att det under den tuffa, likgiltiga ytan döljer sig en osäker ung man med dålig självkänsla. Utan framgång försöker han få Will att öppna sig, att släppa taget om det trygga och invanda, och sätta upp nya mål här i livet. Wills själsliga kaos blir inte mindre då han möter sitt livs första kärlek, den förmögna Harvard-tjejen Skyler.


Originaltitel Good Will Hunting
Regissör Gus Van Sant
Manus Matt Damon, Ben Affleck
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, Minnie Driver, Casey Affleck, Cole Hauser, John Mighton, Rachel Majorowski, Colleen McCauley, Scott William Winters
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 49905
Filmnummer 14

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av JoeZ
En stor inblick i Will Huntings liv. Haoward Hawkes sa att en riktigt bra film innhehåller tre bra scener och inga dåliga. Good Will Hunting multiplicerar i alla fall det med två. Jag såg den fö...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
På papperet en lättviktare med touch av smör enligt alla feelgood-manus moder: fattig, bångstyrig förortskille utan ambitioner briljerar motvilligt i matematik, exalterar och förfärar sin lära...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av billybob
Will är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Han är annorlunda - överintelligent. Han har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2020-09-06
Den här filmen är en arena där Williams och Damon kan spänna skådismusklerna för att inkassera Oscars. Man kan säga att de håller tal inför varandra. Men jösses så överdrivet det blir; Damons karaktär är i princip en superhjälte i sammanhanget. Och en tönt.
labi
2020-07-30
Skådespeleri = 5 Filmiskt hantverk = 3 Summa summarum = 4 Jack Nicholson och Kim Basinger i all ära, jag hade gärna sett att statyetterna hamnade hos Damon och Driver, men man får vara glad att Williams belönades. DOCK fullständigt olidligt med dessa förbannade sentimentala Hollywoodstråkar som ska tala om för mig hur jag ska känna i varje scen. Ta bort och lär av fransoserna.
Starkbröl
2020-02-13
Manipulativ, banal och sentimental historia som lyfts av riktigt bra skådespelarinsatser. Väldigt överskattad.
Pi-R
2018-12-16
Guycry-filmer tenderar vara antingen överskattade eller fenomenalt bra, och i det här fallet så lutar jag åt det förstnämnda, även om Good Will Hunting verkligen inte är dålig. Framför allt är Damon och Williams skådespeleri och samspel riktigt bra. Dock blir manuset väl mycket standardprocedur, som helhet så är det väldigt hollywoodskt tillrättalagt, och Van Sants regi lyckas - i mina ögon - inte lyfta den såpass högt ovanför mittenfåran för att motivera mer än en stark 3:a
djonipony
2018-10-15
Uppdaterat betyg efter omtitt, ca 20 år efter första och dittills enda gången jag sett den.
Rai
2017-11-16
Den här filmen är säkert bra, men den föll mig inte i smaken...

2017-07-27
Denne er like bra som jeg husket williams og damon er meget bra
RustyFilm
2016-12-06
Det här är en engagerande historia om en ung stökig hyperbegåvning (Will) och om hur hans brokiga livssituation påverkas av kamratskap, kärlek, trygghet, bildning och erfarenhet. Historien är gripande men även roligt och charmigt. (Har tidigare sätt den här på ”vanlig” DVD. Bild och ljud kvalitén var då väldigt sunkig. Den här gången var det en blu-ray utgåva med väldigt hög kvalité. Har nog aldrig tidigare upplevt ett större kvalitetslyft mellan DVD och blu-ray utgåva) BRA
asasae
2016-10-16
Kändes kvalité genom hela filmen. Tyckte om storyn och värmen mellan karaktärerna. En film man kan se om flera gånger.

2016-08-01
Robin Williams är mycket bra och det är en habil dramafilm som flyter på och aldrig blir tråkig. När eftertexterna rullar känner jag att jag har haft en trevlig filmupplevelse men att det inte är någon film jag kommer att se om eller tänka särskilt mycket på.
Visa äldre kommentarer »