Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Will Hunting


Will Hunting är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Men Will är annorlunda. Han är överintelligent, har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m. prisbelönta matematiker går bet på. När han efter en fängelsedom beordras uppsöka psykiatrisk hjälp hamnar han hos psykologen Sean McGuire. Sean, som vuxit upp i samma stadsdel och själv genomgått livskriser, känner igen sig i Will och beslutar sig för att hjälpa honom. Han vet att det under den tuffa, likgiltiga ytan döljer sig en osäker ung man med dålig självkänsla. Utan framgång försöker han få Will att öppna sig, att släppa taget om det trygga och invanda, och sätta upp nya mål här i livet. Wills själsliga kaos blir inte mindre då han möter sitt livs första kärlek, den förmögna Harvard-tjejen Skyler.


Originaltitel Good Will Hunting
Regissör Gus Van Sant
Manus Matt Damon, Ben Affleck
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, Minnie Driver, Casey Affleck, Cole Hauser, John Mighton, Rachel Majorowski, Colleen McCauley, Scott William Winters
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 49852

Recensioner

Skapad 2019-10-18 av JoeZ
En stor inblick i Will Huntings liv. Haoward Hawkes sa att en riktigt bra film innhehåller tre bra scener och inga dåliga. Good Will Hunting multiplicerar i alla fall det med två. Jag såg den fö...   Läs mer »

Skapad 2019-10-17 av SnurreSprätt
På papperet en lättviktare med touch av smör enligt alla feelgood-manus moder: fattig, bångstyrig förortskille utan ambitioner briljerar motvilligt i matematik, exalterar och förfärar sin lära...   Läs mer »

Skapad 2019-09-25 av billybob
Will är en 20-åring vars vardag kantas av slagsmål, skitjobb och pubrundor med polarna. Han är annorlunda - överintelligent. Han har fotografiskt minne och kan lösa matematiska problem som t.o.m...   Läs mer »

Kommentarer

Pi-R
2018-12-16
Guycry-filmer tenderar vara antingen överskattade eller fenomenalt bra, och i det här fallet så lutar jag åt det förstnämnda, även om Good Will Hunting verkligen inte är dålig. Framför allt är Damon och Williams skådespeleri och samspel riktigt bra. Dock blir manuset väl mycket standardprocedur, som helhet så är det väldigt hollywoodskt tillrättalagt, och Van Sants regi lyckas - i mina ögon - inte lyfta den såpass högt ovanför mittenfåran för att motivera mer än en stark 3:a
djonipony
2018-10-15
Uppdaterat betyg efter omtitt, ca 20 år efter första och dittills enda gången jag sett den.
Rai
2017-11-16
Den här filmen är säkert bra, men den föll mig inte i smaken...
Sarakin76
2017-07-27
Denne er like bra som jeg husket williams og damon er meget bra
RustyFilm
2016-12-06
Det här är en engagerande historia om en ung stökig hyperbegåvning (Will) och om hur hans brokiga livssituation påverkas av kamratskap, kärlek, trygghet, bildning och erfarenhet. Historien är gripande men även roligt och charmigt. (Har tidigare sätt den här på ”vanlig” DVD. Bild och ljud kvalitén var då väldigt sunkig. Den här gången var det en blu-ray utgåva med väldigt hög kvalité. Har nog aldrig tidigare upplevt ett större kvalitetslyft mellan DVD och blu-ray utgåva) BRA
asasae
2016-10-16
Kändes kvalité genom hela filmen. Tyckte om storyn och värmen mellan karaktärerna. En film man kan se om flera gånger.
sebban89
2016-08-01
Robin Williams är mycket bra och det är en habil dramafilm som flyter på och aldrig blir tråkig. När eftertexterna rullar känner jag att jag har haft en trevlig filmupplevelse men att det inte är någon film jag kommer att se om eller tänka särskilt mycket på.
Stygga-Vargen
2016-07-20
Jag brukar i regel inte gilla Gus Van Sant men denna är faktiskt ganska bra. Stort plus till Robin Williams.
Mat1az
2016-05-16
Har hållit mig alldeles för länge med att se denna. Välspelad 90-tals film med bra feelgood känsla. Svag fyra.
Tatty
2016-04-12
Oj vad förvånansvärt att filmen var bra än vad jag trodde. Lite stark film men ändå så bra. Matt Damon och Robin Williams är så bra i filmen.