Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom


En dokumentär om oroligheterna i Ukraina under 2013 och 2014. Studentdemonstrationerna som var till stöd för den europeiska integrationen växte till en våldsam revolution som krävde president Viktor Janukovytjs avgång.


Originaltitel Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom
Regissör Jevgenij Afinejevskij
Manus Den Tolmor
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 127
Filmnummer 119481

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2023-07-24
Att se detta är både sorgligt och upplyftande. Det sorgliga är att stormakter tror de kan styra ett folk i sitt eget intresse, det upplyftande är att det finns en gräns och i detta fall ett folk som värderar den frihet de hade så nära och att de inte finner sig i att bli okade. Jag blir så imponerad att se denna kamp, modiga människor som kämpar för sin frihet. Samtidigt förbannad av att se hur de blir behandlade och dödade, men de segrade till slut och blev av med Putins marionett Janukovytj, tyvärr slutar det inte där som det ska visa sig senare.
goeran
2022-09-29
Jevgenij Afinejevskijs Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom från 2015 är en lysande dokumentärfilm om det ukrainska folkets dramatiska och heroiska frihetskamp under Maidanrevolutionen 2013/2014; när det ukrainska folket kastade av sig den brottsliga Janukovytj-regimen som gick i Rysslands ledband. Men föga förvånande hävdar förstås vänster- och högerextremister, som stöder den ryska fascistregim, att den prisbelönta dokumentären är smutsig propaganda. Hela filmen finns nu fritt tillgänglig på Youtube.
LacombeLucien
2020-03-26
En mycket smutsig propagandafilm som gör allt för att desperat inte visa att Maidankuppen drevs på av nynazistiska banderiter och andra fascistiska krafter, trots deras försök att tvätta bort allt filmmaterial där hakkors och liknande syns leda protesterna så har de missat ett antal sådana symboler.
Snah
2016-10-09
Mycket bra att det kommer dokumentärer om det här. Hur man än gör kan man inte blunda för det faktum att merparten ukrainare inte vill knytas närmre den forna ockupanten under flera hundra år - Ryssland. Det blir ju dock svårt att se filmen efter allt som hänt med Krim, Rysslands helt oacceptabla annektering och war by proxy i östra Ukraina. Ryssland gräver sin egen grav. Vi får hoppas att det går snabbare med tanke på deras idiotiska satsning på den heliga kon militären, precis som det gjorde för Sovjetunionen.
Kajanus
2016-08-22
In the land of the blind, the one-eyed are kings.
Grillo
2016-04-30
Såg den här för ett tag sen nu och den sitter fortfarande fast. Visst inser jag att det är en partsinlaga men man kan inte argumentera med fakta och mycket av det man ser här är så himla fruktansvärt att man inte vet var man ska börja. Mycket välgjort.
AlbinWesley
2016-02-08
Fast fan, jag ångrar mig ändå direkt lite grann. Den där oerhörda polisbrutaliteten går inte att blunda för utan går ju som strukturell regel över hela världen i den moderna historien. Just det var rätt starkt porträtterat.
AlbinWesley
2016-02-08
Från första minut gör man det klart att man inte är särskilt intresserad av att kritiskt analysera den politiska situationen i Ukraina - för mig danar intresset något enormt när redan första sekvensen i filmen genomsyras av hederlig västerländsk russfobi. Eftersom läget är oerhört komplext och problematiskt, duger inte en dokumentär som denna för mig, utan blir ointressant även om den har flera goda kvalitéer.
Astrojacob
2016-02-04
Viktigt dokument om vår nutid. Modiga hjältar mot korrumperade tyranner.
Jompalompier
2016-01-16
En otäckt närgången dokumentär som nog är den bästa jag har sett på väldigt länge. Fruktansvärt viktig film för omvärlden att se. All kärlek till de sanna hjältarna.
Visa äldre kommentarer »