Kvinnor i för stora herrskjortor

Det töntigaste som den feministiska poeten Sigrid vet är filmklichén om den unga kvinnan som på morgonen tar på sig sin manliga älskares skjorta, och ser sådär näpet indiesöt ut. Men när hon inleder en relation med den tjugo år äldre författaren Kåre Tryvle får hon svårt att upprätthålla sina ideal. Samtidigt planerar den höggravida performancekonstnären Trine att genomföra sin förlossning iförd Marie Antoinette-kostym inuti en videofilmad bur, och träindustriarbetaren Astrid letar efter sin bortadopterade son.

Originaltitel Kvinner i for store herreskjorter
Alternativ titel Women in Oversized Men's Shirts
Regissör Yngvild Sve Flikke
Manus Yngvild Sve Flikke, Gunnhild Øyehaug
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Inga Ibsdotter Lilleaas, Hallvard Holmen, Anne Krigsvoll, Henriette Steenstrup, Ingrid Bolsø Berdal, Andreas Ven Langø, Andrea Vik, Renate Reinsve, Ingrid Bergstrøm, Ivar Gafseth, Gunnar Danbolt, Tore Strømøy, Andreas Cappelen, Herbert Nordrum

Bokföringsprogrammet Mineko

KyLLo
2019-06-27
Norska är kul ibland. "Jeg tror jeg har fått kreft i ræva.". Fick mig att påminnas om Mia Skäringers rollperson Tabita. Hon som pratar ungefär så här: "RAS...MÖS, spring inte rönt och dra i snöppa hela tin. Den växer med åra ska du se. Ja, pöjker, asså... En annen för ju hälle filmjölk i böxna för att det klier så förbasket. Men anners ä rä gött.". Annars är filmen ganska kräkframkallande. Kan dock föreställa mig att damtidningarna ger den toppbetyg med kommentarer som "Träffande och himmelskt underhållande!" eller "Bästa filmen sedan Bridget Jones Dagbok!". Nej, det är det inte.
heftigahector
2015-02-18
så himla rolig!! jag gillar karaktärerna och deras egenheter och svagheter, den kändes mänsklig på nåt sätt
bobbolina
2015-02-02
En härlig indie-komedi (om att vara vit medelklass-feminsit <-- min enda kritik mot filmen) Älskar hur den driver med klyschor och hur den följer tre feminsiter i olika åldrar. Vackert.