3.4
3.4
Wonder Boys
Grady Tripp arbetar som universitetslärare samtidigt som han skriver på sin andra roman, som aldrig vill bli riktigt färdig. Samma dag som hans fru lämnar honom får han veta att hans älskarinna är gravid, och hans agent kommer på besök för att pressa honom att göra färdigt romanen. Som om inte detta vore nog försöker han skydda en av sina studenter, som har stulit från älskarinnans make, och skjutit hans hund. Och detta är bara början.
Originaltitel | Wonder Boys |
Regissör | Curtis Hanson |
Manus | Steven Kloves |
Genre | Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare | Michael Douglas, Tobey Maguire, Katie Holmes, Frances McDormand, Robert Downey Jr, Rip Torn, Jane Adams (II), Alan Tudyk, Richard Knox, MIchael Cavadias, Richard Thomas, Philip Bosco |
Den medelålders College-proffessorn Grady Tripp (Michael Douglas) har skrivit en bok, the Arsonist's Daughter, för sju år sedan. Den blev en stor succé och många väntade på en andra roman, men ... Läs mer »
Var ett tag sedan jag såg filmen, men den var rätt ok...
Var en fyra när jag var yngre (är 32 nu). Den har åldrats helt okej, men trots att jag gillar skådespelarinsatserna är det tydligt att detta drama gör sig bättre i bokform. Nu är det en trea.
Älskade varenda sekund av denna! Förbannat roliga och välskrivna karaktärer som spelas riktigt bra. Maguire gör sitt livs roll.
En varm återhållsam komedi med en stämningsfull men lite absurd handling. Karaktärerna i filmen har getts ett djup som är utöver det vanliga när det gäller USA producerad film. Bra skådespeleri från bl.a. Michael Douglas och Tobey Maguire. Njutbart.
Vill nästan ge den en femma rent spontant, då jag fullkomligt älskade rollfigurerna. Men får ta och se om den först. Väldigt intressant. James är skitrolig karaktär.
Sätter betyg fast jag bara såg lite mer än halva. Var så tråkig att jag inte orkade kolla klart.
Detta är en film som på något sätt är svår att inte titta på. En väldigt underhållande och kul historia med karaktärer som man på ett väldigt vänskapligt sätt blir intresserad av och vill följa genom berättelsen. Douglas, Maguire, McDormand, Downey Jr och Holmes gör alla riktigt bra insatser i denna film.
Om att tvinga sig själv att göra val. Kul berättelse med lagom märkliga inslag.
Jag vill så jävla gärna sätta en femma! Vet knappt varför jag inte gör det, filmen som helhet når väl inte riktigt dit, men det är ruggigt nära! Oavsett så är det en fantastiskt härlig film! Härliga karaktärer och alla gör ett mycket bra jobb ifrån sig! Musiken är grädde på moset, verkligen grymt bra! Rekommenderas!
Håller med Araka och tycker synd om de stackare som varken kan se briljant karaktärsskildring eller en fantastisk story när de har den framför ögonen