Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

World Trade Center


Polismännen John McLoughlin och William Jimeno kallas in för att hjälpa till vid evakueringen av de attackerade tvillingtornen den 11:e september 2001. De befinner sig i tornen när dessa rasar och blir fastklämda i rasmassorna.


Originaltitel World Trade Center
Regissör Oliver Stone
Manus Andrea Berloff
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Nicolas Cage, Maria Bello, Donna Murphy, Jay Hernandez, Maggie Gyllenhaal, Michael Shannon, Patti D'Arbanville, Armando Riesco, Michael Peña, Brad William Henke, Lucia Brawley, Connor Paolo, Stephen Dorff, Frank Whaley, Jon Bernthal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4482
Filmnummer 44276

Recensioner

Skapad 2019-12-03 av elinaw
Något är fel när man skrattar åt en film om 11:e september. Oscarsbelönade, men också mycket ojämne regissören Oliver Stone är en i raden av filmskapare som tagit sig an den fem år gamla kat...   Läs mer »

Skapad 2019-10-25 av Thomas.P
Efter mycket velande och omfattande skepticism så gav jag efter till min nyfikenhets favör. Varför kan man ju undra, av vilken anledning skulle man ens vilja se en film som på förhand skriker pro...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2023-06-30
Väldigt bra film om den hemska händelsen 9/11 i New York när The twin towers störtades av ett flygplan, vi får följa några modiga män som försöker ta sig in innan byggnaderna faller och hjälpa människor ut i säkerhet men allt går inte riktigt som planerat, väldigt välgjord film av en gammal mästerlig regissör Oliver Stone som sällan gör en dålig film och detta är inget undantag, det är välfilmat och dramatiskt och väldigt spännande, även om det är mest dialoger men tack vare alla duktiga skådespelare med så blir det en realstisk känslovandring vilket gör att man sitter som klistrad och är spänd på hur allt ska sluta, första gången jag såg den så var den såklart bättre, för då visste man ju inte hur det skulle sluta, andra gången och man kommer ihåg filmen ganska väl så blir det självklart inte lika spännande men fortfarande en väldigt välgjord film och en bra påminnelse om denna hemska händelse, inget som man bör glömma bort och sopa under mattan bara för att tiden läker alla sår, en av dom västa händelserna i modern tid. Som sagt, många bra skådespelare i rollerna, både i större och mindre såklart, Nicoals Cage har huvudrollen och detta är en av hans bättre roller, han kan faktiskt agera framför kameran med en duktig regissör, sen har vi duktiga Maria Bello som hans oroliga fru, sen hans kollega spelade av oerhört duktiga Michael Pena och då hans fru spelad av alltid bra Maggie Gyllenhaal. Sen har vi mindre roller med stora namn som t.e jay Hernandez, Michael Shannon, Stephen Dorff och Jon Bernthal för att nämna dom största namnen, alla bra även i sina mindre roller. Så detta är helt klart en film man bör se om man inte sett den, välgjord drama, spännande och känslosam och har man sett den som jag när den kom ut för 17 år sedan så håller den lika bra idag, väldigt bra film av Oliver Stone och betyget blir en stark 4:a
StureStenhög
2023-03-12
Jag gillade definitivt den här mer första gången jag såg den. Som jag minns det så tyckte jag då att man hade lyckats väldigt bra med den klaustrofobiska känslan, och visst fungerade väl den delen för mig nu också, men jag irriterade mig nog lite för mycket på Cages usla skådespeleri och den ansträngda dialogen för att jag riktigt skulle kunna dras med den här gången. Jag kan annars gilla att Oliver Stone gjorde den här filmen, det visar att han inte är förutsägbar, men jag är ändå förvånad över att han gjorde den på det här viset. Det blir verkligen galet sentimentalt emellanåt, i synnerhet framåt slutet, och i viss mån kan väl det höra till, men det känns ändå lite ovärdigt när en sådan här händelse blir så extremt mycket Hollywood. Annars är det en väldigt skicklig produktion där allt kring den här dagen är övertygande återgivet. Som en dokumentation över förvirringen och den framväxande insikten om att världen plötsligt hade förändrat är det här därför trots allt en värdefull film, men längre än till en stark tvåa kan jag inte sträcka mig denna gång
Starlette
2023-01-23
Zzzzzzzz... Tyvärr. Tråkigt, när denna händelse är så viktig att komma ihåg.
picklessmulan
2022-05-20
Helt Okej film som är lite väl lång då inte mycket egentligen händer
pungsnigel
2021-09-09
Jag har dragit mig för att se denna film många gånger men kände att det idag var rätt dag. Det för faktiskt ont att de misslyckades så kapitalt med att återberätta denna historia. Nånstans borde någon som såg filmen i förhand ha sagt nej nej nej detta går inte.
Rai
2019-07-23
Trots en tragisk händelse det som hände USA. Har jag svårt att känna någon medlidande för detta. Speciellt när man vet att USA har döda så många fler människor än de som dog under detta dåd. Jag menar inte att USA förtjänar det, för det gör ingen. Filmen i sig kanske var välgjord men jäkligt seg..
norenorama
2019-05-06
Förväntade mig att den skulle vara dålig, tyvärr var den sjukt jävla tråkig med samma scener upprepade 4-5 ggr och flera tillbakablickar än alla andra filmer jag sett tillsammans, sedan strösslad med kristet budskap och amerikanskt patriotkrafs och sentimental so det står än upp i halsen. Skippa..
Stygga-Vargen
2016-10-27
Spännande och välspelat.
emelee
2016-01-10
Kanske hade jag för höga förhoppningar, men jag höll verkligen på att somna av tristess.
tvamvarg
2016-01-09
Tungt.
Visa äldre kommentarer »