Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Från olika världar


Dottern till ett Jehovas vittne blir tvingad att välja mellan religionen eller kärleken när hon faller för en man som inte delar hennes tro.


Originaltitel To verdener
Alternativ titel Imellem to verdener, Worlds Apart
Regissör Niels Arden Oplev
Manus Steen Bille, Niels Arden Oplev
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Anders W Berthelsen, Jens Jørn Spottag, Sarah Juel Werner, Charlotte Fich, Thomas Knuth-Winterfeldt, Sarah Boberg, Rosalinde Mynster, Jacob Ottensten, Pilou Asbæk, Hans Henrik Voetmann, Catrine Beck, Hans Henrik Clemensen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 328
Filmnummer 64494

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av lyssander
Vem är jag? Får jag vara den jag är? Och till vilket pris? Jonas Gardell har ställt frågorna i den aktuella \"Torka inga tårar utan handskar\". Hur gör man om man som ung växer upp i en milj...   Läs mer »

Skapad 2019-12-17 av zac2go
Ung flicka precis i början av livet blir kär och det tillstöter komplikationer. Och? Låter det lite väl standard kanske? Om jag lägger till att hon är medlem i något fundamentalistiska 'Jehova...   Läs mer »

Kommentarer


-Daulig-
2021-04-17
Växt upp som ett vittne halva livet och tycker verkligen de skildrar gemenskapen i JV riktigt trovärdigt. Däremot faller filmen platt i övrigt. Ingen kemi mellan huvudpersonerna kan jag tycka, blir inte särskilt engagerad heller.
mammene
2021-01-09
Jag tycker att man beskriver väldigt bra hur det kan vara i en sekt, innanför, men allra värst hur det är att hamna utanför. Det är klart att tror man så himla starkt att de som inte tror inte hamnar i paradiset, så blir det en tankevurpa där. Men så hårt det känns att se.
dileva
2014-10-26
Svag tvåa! Långsamt, tråkigt och förutsägbart! Platt fall. Intressant om Jehovas dock.
larox
2014-06-07
realistiskt drama som belyser religionsproblematiken, denna gång Jehovas vittnens stelbenta regelverk och trosuppfattning. Verklighetsbaserad trovärdig story men dessvärre utan flyt.
Gigi1943
2014-03-06
Älskar verkligen Anders W Berthelsen (blev kär i honom efter Krönikan) men han har tyvärr gjort en del mindre kul roller (Klassefesten). Eftersom denna film har verklighetsbakgrund så såg man den både med intresse och förskräckelse. Jaså, är det såna här människor som knackar på min dörr ibland? Bra att veta. Jag brukar säga att jag är med i Frälsis och då går de igen (har många släktingar på pappas sida som är det så jag ljuger ju inte). Bra skådisar trots det otäcka temat. Nästan rysningar! Jag har nu höjt (efter andra titten) från 3 till 4!
choklatchip
2013-04-06
Tyvärr saknas något för att den riktigt ska beröra. Det känns så återhållsamt som om alla är distanserade till varandra och historien. För mig blir det oförståeligt med alla dessa ensamma människor som inte försöker skapa någon gemenskap. Dessutom verkar de sakna en kärlek som man aldrig får se att de riktigt har haft.
bryngel
2013-03-19
Nära en fyra. Bra skådespelare (som vanligt) danskarna levererar. (Som vanligt.)
yrkeschaufföre
2013-02-22
Väldigt nära en femma. Jag rycktes med direkt och känner med stackars Sara, väl skildrat och en snygg film helt enkelt. Sen kanske det går lite för fort och enkelt men filmen kan ju inte hålla på i evighet.
finkan
2013-02-08
Wow! En klar femma från mig.
CamyR
2010-08-21
Helt otroligt fin film, danskarna håller sin standard hög.
Visa äldre kommentarer »