Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Wuthering Heights


Den unge och fattige pojken Heathcliff flyttar in hos familjen Earnshaw där en romans utvecklas mellan honom och hans fostersyster Catherine. Baserad på romanen "Wuthering Heights" av Emily Brontë från 1847.


Originaltitel Wuthering Heights
Alternativ titel Svindlande höjder
Regissör Andrea Arnold
Manus Olivia Hetreed
Genre Drama, Romantik, 2010-tal
Skådespelare James Howson, Kaya Scodelario, Nichola Burley, Oliver Milburn, Amy Wren, James Northcote, Steve Evets, Solomon Glave, Shannon Beer, Paul Hilton, Simone Jackson, Jonny Powell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1049
Filmnummer 91733

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


RustyFilm
2022-10-14
Gråbrun, disig, blöt och lerig är miljön och stämningsbilderna är deprimerande och konfliktladdade. Och vi har svårt att engagera oss i de livsöden som Andrea Arnold så ambitiöst målar upp för oss. Har sett Andrea Arnolds filmer som föregick den här (Red Road och Fish Tank), så därför höga förväntningarna. Visst, även här kan man känna hennes alldeles särskilda sätt att berätta, men det är nog så att hon tagit sig ann fel historia den här gången. Men det finns ju två filmer som tillkommit efter denna (osedda) vi hoppas på dem för Andrea är verkligen speciell i sin stil.
Barneyk
2018-03-08
Njä, jag gillar det jag sett av Andrea Arnold tidigare så hade vissa förväntningar på detta. Men det är konstnärligt på ett sätt som jag inte alls tar till mig. Karaktärerna blir konstprojekt istället för karaktärer och mina känslor relaterar inte till det hela. Snygg så väl vad gäller filmningen som kostym och lite speciellt stämningsfull räddar ändå tvåan.
Rai
2018-02-27
Inte lika bra som spelades in 1992, men den duger...
Galivan
2017-11-03
Väldigt fint foto och detaljrikt ljud. Kameran är dock klistrad vid huvudpersonen Heathcliff. Men det är inte lättare att förstå hur Heathcliff fungerar bara för att han är i närbild i en stor del av filmen. Han är omöjlig att få grepp om och agerar väldigt konstigt. Filmen är helt obegriplig.
Memmem
2017-10-12
Mörkt drama med betoning på våld! Denna några år gamla filmatisering av Emily Brontës välkända roman "Svindlande höjder", koncentrerar sig på våldet och det mörka i berättelsen. Även en stor del av bilderna är mörka, vissa kolsvarta. Långa scener med skakig handkamera gör det svårt att följa vad som händer. I stället för att göra en sammanfattning av detta drama har man försökt stycka om det i mörka bilder. Det enda som inte är dåligt är skådespeleriet, som är medelmåttigt. Många ljud och skrik är väldigt skarpa, medan dialogen är svårhörd. Betyg: 1+
mammene
2016-10-24
Det är mörkt, det är kallt, det är smutsigt, inte en tillstymmelse till romantik och glamour här inte, men jag funderar om det kanske var så här Emily Bronte skulle vilja att det skildrades, en ren spekulation förstås! Närgånget och dunkelt som lämnar mycket åt tittaren, det är en svart historia.
Krille80
2016-01-09
Jag gillade William Wylers version från 1939 som var en bra film och tänkte att en filmatisering gjord idag vore en intressant och säkert lika bra upplevelse. Jag hade fel. Valet av foto och berättande klickade inte alls med mig utan känns bara pretentiöst i mina ögon. Filmskaparen misslyckades helt med att engagera mig i och dela karaktärernas upplevelser och känslor.
Roswall
2015-04-23
En snäll trea, jag gillade inte berättelsen något vidare, men var däremot förtjust i berättandet, fantastiskt vackert och poetiskt i vissa stunder. Framföra allt tycker jag första timmen var magisk, men det hela tappar rejält under den andra. Ser fram emot att spana in fler av Andrea Arnlods filmer.
Werim
2014-04-25
En film där skådespelet i mina ögon inte lever upp till förväntan. Man grips tag av berättelsen men det finns ingen känsla i det man ser. Postivt med filmen är miljön, allting känns så äkta i filmen, nästan lite dokumentärstuk över vissa bitar.
St.Robinson
2013-12-31
Jag får lyssna till Kate Bush om och om igen för att hitta känslor hos storyns karaktärer. Filmen slaktade dem totalt.
Visa äldre kommentarer »