X

Historien börjar 1999, ödets år och början till slutet på världen. Universums framtid vilar på en man, Kamui Shiro, som måste förgöra antingen Jordens drakar eller Himlens drakar, som är varandras fiender.

Originaltitel X
Alternativ titel X/1999
Regissör Rintaro
Manus Mami Watanabe, Rintaro
Genre Thriller, Action, Anime, Fantasy, Animerad, 90-tal
Skådespelare Tomokazu Seki (röst), Junko Iwao (röst), Ken Narita (röst)

Slegnirp
2017-03-01
Okej, först och främst, det här en av de vackraste filmerna jag någonsin sett. Inte bara anime, utan film. Den är fantastiskt vackert animerad och perfekt färgsatt (mycket rött och svart, vilket jag älskar) och atmosfären är härligt gotisk. Med det sagt, inget av det betyder något överhuvudtaget när ingenting annat är bra. Storyn är bisarr, ologisk och, om vi ska vara ärliga, rätt creepy. Och inte på det bra sättet. Alla actionscener är bara uppbyggnad och ingen payoff. Helt meningslös film.
Saikano
2011-08-22
Serien är mycket mycket bättre! :)
Chamdez
2010-03-09
Filmen är en skam mot serien, bojkotta filmen och se serien istället.
Bananskurken
2010-02-09
så otroligt outhärdligt :)
TheJorre
2009-09-25
Känns som mycket lämnas utanför, men filmen avskräcker mig från att se serien.
iya
2008-06-24
Så här går det när man kortar ner en serie på 600 minuter till en film som är 97 minuter. Skräp alltså.
crimson_pirate
2007-12-15
Snyggt gjord men ganska tramsig historia.
Patte-dono
2007-11-18
Måste bara säga att serien är 78 ggr bättre än filmen och rekomenderas djupt för alla som gillar anime. Och ja det är X-japan som spelar forever love till skuttexterna (som för övrigt är mycket bra).
kriahg90
2007-11-12
spelar bandet x-japan musik i denna film månne tro?
bloodmilk
2007-09-12
Näe, den må va snyggt gjord med balla karaktärer...men den tråkade ut mig. Får en svag trea.