Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

X


Ett filmteam hyr in sig på en avlägsen gård i Texas för att ostört kunna spela in en vuxenfilm som de hoppas ska göra dem både rika och berömda. Det äldre paret de hyr huset av visar sig ha en egen agenda och börjar snart terrorisera sina hyresgäster.


Originaltitel X
Regissör Ti West
Manus Ti West
Genre Skräck
Skådespelare Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow, Kid Cudi, Martin Henderson, Owen Campbell, Stephen Ure, James Gaylyn, Simon Prast, Geoff Dolan, Matthew J. Saville, Bryony Skillington
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 211
Filmnummer 142425

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ghostface
2023-08-29
Någon som har tittat på motorsågsmassakern ett par gånger för mycket, här saknas tyvärr en egen idé utan blir en blek kopia.
Tatty
2023-05-22
Brutalt spännande och creepy film.
Starlette
2023-05-03
Den äldre damen ser ut som Heidi Klum när hon var tant på Halloween ett år. Googla! Annars inte så läskig. Mest jump scares. Dock en rätt obehaglig vatten-scen som jag gillade.
Bumbi78
2023-04-08
Att luta sig mot vintage och TCM kan räcka långt. Ti West gör en simpel och effektiv liten skräckis med tonvis av skön atmosfär utan att ösa på med varken slask eller dyra effekter. Den här kommer garanterat bli en klassiker.
Rune2000
2023-02-11
Filmen hade en skön 70-tals stil som inte kändes överdriven som i t.ex. Tarantinos verk. Dessutom bjöds vi på relativt bra skådespeleri från alla de medverkade även om grundpremissen kanske inte var särskild originell.
Rai
2023-01-20
Funkar med lite underhållning...
Stygga-Vargen
2023-01-14
En riktig skitfilm!
KyLLo
2022-12-29
Upptakten, miljöerna och de rubbade människorna för tankarna till Motorsågsmassakern och liknande filmer. Den hade säkert kunnat marknadsföras som en "sista" uppföljare till Motorsågsmassakern om det inte vore för att den inte innehåller motorsågar. Handlingen utspelar sig i Texas 1979, men filmen spelades tydligen in i Nya Zeeland. Miljöerna, scenografin, kostym och likheterna med Motorsågsmassakern är nog det som jag uppskattar mest. Temat med porrfilminspelningen och nakenhumorn blir mest tramsigt och omoget. Man får vänta länge på skräcken och sedan är skräckscenerna för korta. Det ger sämre spänning och realism. Många scener är också lite väl förutsägbara med tanke på att den är från 2020-talet och inte 1970-talet. Personligen kan jag uppleva äldre människor som skrämmande, särskilt när de ser ut att dö vilken sekund som helst och ändå envisas med att själva utföra sysslor och lämna bostaden. Som någon annan påtalade tycker jag att den är mer motbjudande än den är spännande eller skrämmande. Liknande filmer tycker jag generellt är bättre, men den här är väl ändå välgjord och bra för att vara skräck efter 2010. Stark tvåa. Regissören skrev filmen Pearl under karantän i samband med inspelningen av X. Den är tänkt som en föregångare, även om den släpptes senare samma år.
Adeoo
2022-12-18
Filmfotot är fantastisk och passar perfekt till stämningen och tonen som filmen går efter. Var underhållen hela filmen förutom att jag tycker att den tappade lite mot slutet. Stark 3:a.
DOKAN
2022-11-28
Boogie nights möter Motorsågsmassakern! Utspelas 1979 när ett gäng porrfilmare (vars regissör har konstnärliga ambitioner) hamnar på bondvischan och stöter på några åldringar som bara måste vara släkt med Leatherfejs-familjen. Här finns blinkningar åt Psycho och Eaten alive också men X kommer inte i närheten av någon av nämnda klassiker men är helt klart underhållande, lagom skrämmande och lite uppkåtande (rätt många knullerier men så handlar det ju också om porrfilmande).
Visa äldre kommentarer »