2.5
2.5
The Night Before
Tre barndomsvänner har alltid haft en traditionsenlig partykväll varje julafton. I år finns det risk för att det blir deras sista, så nu gäller det att få den här kvällen att slå alla de tidigare med hästlängder!
Originaltitel | The Night Before |
Regissör | Jonathan Levine |
Manus | Jonathan Levine, Evan Goldberg, Kyle Hunter, Ariel Shaffir |
Genre | Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Jillian Bell, Lizzy Caplan, Mindy Kaling, Michael Shannon, Ilana Glazer, Heléne Yorke, Lorraine Toussaint, James Franco, Miley Cyrus, Nathan Fielder, Aaron Hill, Tracy Morgan, Jason Jones, Jason Mantzoukas |
Garvade en hel del och filmen har hjärtat på rätt ställe. Kul biroller, referenser till andra julfilmer, bra jullåtar. Vägde mellan 3.5 och 4 men friar hellre än fäller. Kanske påverkad av att ha blivit Morbror tidigare idag, men fuck it då får det vara så :)
I mångt och mycket en typisk Seth Rogen-film. Han har bra kemi med Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie och filmen är i sina stunder rätt rolig. Michael Shannon är lysande i sin lilla roll. Får i slutändan till en liten julhälsning.
En riktig dussinfilm! Seth Rogens humor är på omogen Family Guy-nivå och han är ingen vidare skådis heller. Visst gör Joseph Gordon-Levitt bra ifrån sig men om inte artigheten kräver det så lär jag inte se den mer än en gång.
Klarar 3:an.
Genomgående rolig faktiskt, med några riktigt roliga höjdpunkter.
Den får Baksmällan att framstå som ett tidlöst mästerverk (vilken den såklart inte är). Hur kan det vara så svårt att göra roliga komedier.
Att säga att jag förväntade mig så mycket av den här, är väl att överdriva. Men lite förväntade jag mig ändå, mest var det ganska trött. Lite småkul här och där, för all del, men inte speciellt roligt över lag. Inte katastrofalt heller, 0,7 på SH-skalan.
Ett fåtal poänger räcker inte.
Haha kl 02 på en torsdagsnatt är den här magisk!!
Börjar bli ganska trött på den här typen av filmer. Den bärs av starka och karismatiska skådisar i såväl huvudroller som stora och små biroller. Ilana Glazer lyfter allt! Lizzy Caplan är asbra i sig men mycket tråkig roll här.