Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

X-Men


De är väldigt speciella barn, överlägsna i sina sinnen. En länk i evolutionen. Varje barn föddes med en genetisk mutation och under puberteten visar sig dessa mutationer som superkrafter hos de unga människorna. De blir "The X-men" och under ledning av Professor Charles Xavier, slåss de för en bättre värld.


Originaltitel X-Men
Regissör Bryan Singer
Manus David Hayter
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Anna Paquin, Famke Janssen, Halle Berry, James Marsden, Bruce Davison, Tyler Mane, Ray Park, Rebecca Romijn, Shawn Roberts, Shawn Ashmore, Matthew Sharp
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22570
Filmnummer 339

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Redwood
Superhjältefilmer är vanligtvis inte mitt favoritområde. Med några undantag (till exempel Spider-Man och Batman Begins) brukar jag tycka att denna genre är tråkig. Därför var X-Men en riktigt ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-12 av Priceguy
Det finns mutanter ibland oss. De flesta av dem ser ut som vanliga människor, men de har alla övermänskliga förmågor - superstyrka, snabbhet, förmågan att förändra sitt utseende, kontroll öv...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av Rollywood
Baserad på de världskända actionserierna av Stan Lee som i flera decennier levt kvar i mångas ögon som den mest populära litteraturen någonsin. Här regisserar en av Hollywoods största regiss...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av Windwhistler
Om brist på tolerans och främlingsfientlighet handlar X-Men, en film baserad på en av de bäst säljande seriemagasinen genom tiderna. Regissören Bryan Singer sägs ha övertalats att göra X-Men...   Läs mer »

Kommentarer


AmyTatti
2013-07-30
Jag gillar idén med mutanter, det är intressant och filmen är spännande. Men det är lite svårt att förstå relationen mellan Xavier och Magneto, de är civiliserade mot varandra men ändå fiender, ett intressant grepp dock. Lite för våldsamt för min smak.
RichardEk
2013-07-26
Extremt lyckad filmatisering av tecknade seriehjältar. Förhållandevis komplexa karaktärer, en utmärkt rollbesättning (visst är Hugh Jackman lik en ung Clint Eastwood?) och actionavsnitt som heter duga (även om de faktiskt är ännu bättre i uppföljaren). Nu är det väl bara och vänta på filmatiseringen av "Rymdens Hjältar", den enda serien med än mer spektakulära (och för all del sexistiska) dräkter än X-Men.
RobinsTaste
2013-03-25
Helt okej, men lite väl simpel.
Bumbi78
2013-02-21
En serie som verkligen har växt med tiden och speciellt genom sina Origins-filmer på senare tid. Att se om den här idag efter alla andra gjorde att jag fann den lite trevande och naiv. Men visst är denna första del bra och en solklart värdig start.
raggardjavul
2013-01-20
Gillar du serien? Du måste se den. Vet du inget om serien? Du kommer bli frälst. Tycker det är en lagom introduktion till alla nyckel figurer fast man saknar några.
emilype
2013-01-05
Det är inte konstigt att många blev förtjusta när X-Men visades på biodukarna i början av 2000-talet. Vi har länge fascinerats av ”superkrafter” och det ”annorlunda”. X-Men är en spännande film med en bra hopsättning av välkända skådespelare, bl.a. Patrick Stewart från min egen favoritserie Star Trek. Visserligen kan den, som de flesta Sci-fi/action-filmer vara lite rörig emellanåt och det gäller att man är vaken nog att hänga med i alla terminologiska förklaringar och fartfyllda actionsekvenser. Personligen tröttnar jag ganska snabbt på för långa och utdragna actionsekvenser. Men filmen har en intressant story bakom sig och därmed får den ett medelbetyg av mig, d.v.s. 5 av 10 (gränsen till 6).
SilkyMoll
2012-11-19
Känns som en bra inledning till en vidare serie, vissa saker lämnas till senare tillfälle. De flesta karaktärer känns bra castade däremot tycker jag att Halle Berry är aningens svag... Stabil 3a.
martineden
2012-11-19
[rek. 3] Underhållande och, om än inte särskilt subtil, tänkvärd film om utanförskap. Tyvärr, på en konstnärlig nivå, resonerar inte tittaren själv sig fram genom en serie symboliska representationer utan man blir emellertid tillsagd med pedagogisk indoktrin att så här är det. Detta är naturligtvis vanligt förekommande i amerikanska filmer och gör ofta filmerna didaktiska istället för konstnärliga. Men men, vad fan det är liksom en film om mutanter med superkrafter så man kanske inte ska teoretisera allt för mycket. Bra film. 3.
Taandborste
2012-09-08
Rätt harmlös handling egentligen, den kickar liksom aldrig igång riktigt, men jag gillar X-Men. Har lite svårt för Paquin dock...
ClintanTheKing
2012-09-02
Helt okej action/sci-fi. Men tycker det blir för mycket i slutet. Stewart är för övrigt väldigt lik Clintan själv med skägg och håret. En skaplig 3:a i betyg. X2:an nästa då.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »