2.2
2.2
X-tra bagage
För att fånga sin pappas uppmärksamhet iscensätter Emily sin egen kidnappning. Hon placerar sig bakbunden i bagageluckan på sin bil. Men innan hennes pappa hunnit hämta henne blir bilen stulen.
Originaltitel | Excess Baggage |
Regissör | Marco Brambilla |
Manus | Dick Clement, Max D Adams, Ian La Frenais |
Genre | Komedi, Äventyr, 90-tal |
Skådespelare | Alicia Silverstone, Christopher Walken, Benicio Del Toro, Harry Connick Jr, Nicholas Turturro, Jack Thompson, Michael Bowen, Robert Wisden, Leland Orser, Sally Kirkland, Hiro Kanagawa |
Jag var knappast ensam om att på 90-talet tro att Alicia Silverstone skulle bli en storstjärna. Nu blev det inte riktigt så även om än idag poppar upp här och där. I denna film backas hon upp av Benicio del Toro, som idag är en stjärna och en fantastisk skådis. Denna film är en bagatell men samtidigt erbjuds här humor, action och underhållning som mestadels fungerar.
Att hänga en hel film på Alicia Silverstones smala axlar kanske funkade bra i Clueless men filmkomedi är aldrig bättre än sitt manus och där Clueless var beväpnad med skarp satir så är denna lika banbrytande som en säck potatis.
Näe.
Minns den som rätt ok
Minns att jag sett den här flera gånger men kommer inte ihåg något av den då det var så länge sedan. Hoppas den kommer på TV snart igen.
ingen höjdarkomedi men helt klart sevärd
Jag såg den här filmen på tv men kunde lika gärna ha sett den i toaletten för den var skit
Ingen bra film, men två otroligt bra skådespelare, Del Toro och Walken, som alltid är sevärda. Men, detta är också det enda som gör den sevärd. Om man är ute efter en lagom lättsam romantisk actionkomedi i största allmänhet, då finns det massor av standardfilmer som överträffar den här.
Bernicio är urgullig i den här. Och jag är inte ens ett fan. Däremot är jag ett fan av mr Walken. *mums*