3.7

Yagyu Conspiracy

1624 så avlider Shogun Tokugawa Hidetada under mystiska omständigheter. Snart visar det sig att Hidetada blev förgiftad på grund av att han inte ville att hans äldsta son Iemitsu skulle bli nästa Shogun, utan istället favoriserade den yngre sonen Tadanaga. Landets Daiymos delas nu upp i två olika fraktioner där den ena sidan stöder Iemitsu, medans den andra sidan stöder hans yngre bror Tadanaga. I bakgrunden lurar också en tredje fraktion, bestående av en grupp adelsmän som hoppas på att spela ut de båda sidorna mot varandra för att själva ta makten.

Originaltitel Yagyû ichizoku no inbô
Alternativ titel Shogun's Samurai
Regissör Kinji Fukasaku
Manus Kinji Fukasaku, Tatsuo Nogami, Hirô Matsuda
Genre 70-tal, Action, Äventyr, Drama
Skådespelare Toshirô Mifune, Isuzu Yamada, Hiroyuki Sanada, Sonny Chiba, Reiko Ôhara, Yoshio Harada, Kinnosuke Nakamura, Etsuko Shihomi, Hiroki Matsukata, Teruhiko Saigo, Kentaro Kudo, Tetsurô Tanba

goeran
2011-10-27
Kinji Fukasakus Shogun’s Samurai från 1978 är egentligen en ganska medioker actionfilm med mycket våld och ninjor och föga historiskt korrekt (utan snarare en kontrafaktisk historia). Den andre och tredje innehavaren av Tokugawa-shogunatet är ju högst verkliga historiska personer men i stort sett ingenting av det som skildras i filmen hände i verkligheten.
rebelscum
2011-09-30
Vänta lite nu... Toshirô Mifune, Sonny Chiba med ögonlapp, Hiroyuki Sanada, tuffa ninjabrudar, saisvärd OCH politiskt maktspel i samma film? Det är liksom vackrare än livet. Klart det är en 4:a.
Larsman
2010-11-24
Mycket bra nästan femma.... Sonny Chiba är som vanligt grym
Doomdark
2009-03-28
Mycket bra samurajfilm som inte har åldrats mycket. Det oväntade och ohistoriska slutet var dock svårsmält och opassande moraliserande. Annars hade den fått en femma av mig.
teggner
2008-07-18
Ok, men inte mycket mer. Tycker han ska hålla sig till yakuzafilmer
onopko
2007-11-26
Riktigt bra och spännade film. Det blir en fyra så länge, med klar potential att höjas senare.
niebaotan
2007-07-16
Det är intrigfyllt och ständigt spännande i Fukasakus smått lysande Yagyu Conspiracy. Oerhört fina insatser av de flesta inblandade där Kinnosuke Nakamura imponerade rejält. Sonny Chiba visar även att han är en duktig skådespelare.
Lucid
2007-01-08
Mycket bra. Maffig story med många bra karaktärer.
fisk0
2006-07-23
Underbar film. Mifune hade en förvånansvärt liten roll, men Sonny Chiba överraskade med att också vara en väldigt duktig skådespelare (något man aldrig blev riktigt säker på i Street Fighter-filmerna där han mest växlade mellan tre ansiktsuttryck, hade väldigt lite story och dialog att gå på och även var fruktansvärt dubbad. :)

2006-01-13
helt ok