Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Historien om Doktor Död


En HBO-producerad TV-film om dödshjälpsaktivisten Jack Kevorkian. Den fokuserar på den tid på 90-talet då Kevorkian började hjälpa folk med aktiv dödshjälp.


Originaltitel You Don't Know Jack
Regissör Barry Levinson
Manus Adam Mazer
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Al Pacino, Susan Sarandon, John Goodman, Danny Huston, Deirdre O'Connell, Brenda Vaccaro, Jeremy Bobb, Cotter Smith, Adam Driver, Sandra Seacat, Eric Lange, James Urbaniak, Rutanya Alda, Todd Susman, Adam Lubarsky, Jaime Tirelli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 571
Filmnummer 81571

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2018-06-26
Storyn är intressant och Pacino lysande, men filmen är aaaaaalldeles för utdragen och repetitiv. Svag trea. (7+/15)
Stygga-Vargen
2017-08-01
Ganska hyfsad. Svag 3:a.
NoWireHangers
2016-05-28
Pacino gör en mycket bra insats som Kevorkian, som kämpar passionerat för människors rätt att dö (och sin rätt att hjälpa dem att dö), mot religiös moralism och juridiska formaliteter. En intressant film som hamnar nånstans på gränsen mellan en stark trea och en svag fyra i betyg.
dafreakish
2015-04-17
Det här är en film som utan Pacino hade varit en fullständigt meningslös historia som gör sig lika bra på Wikipedia. Kevorkian är omtalad men filmen bjuder inte på något nytt under solen så det är helt enkelt för långsamt och segt vilket gör att filmen hellre hade kunnat vara en bok. Men sen var det ju Pacino. En man som de senaste 15 åren mest sett oengagerad och trött ut bjuder här på en tour de force och dominerar varje sekund och bildruta med pondus, tyngd och engagemang. Han själv snubblar upp filmen till en trea.
Raimo_1985
2014-07-27
Mycket bra för att vara så amerikansk. Bäst är Pacinos rollinsats. Debatten ställer jag mig utanför just nu och konstaterar att det är en väldigt bra film och det bästa Pacino gjort på många år. Även om han alltid är bra.
Venatici
2014-07-11
Eutanasi är fortfarande ett aktuellt ämne, då människor runtom i världen tvingas lida värre än våra husdjur. Bortser man från min ståndpunkt, kan sägas att filmen är lite för seg och "tillrättalagd" på något vis. Men, eftersom det är en fröjd att få se Pacino och Sarandon blir det en stabil trea.
saggesaliv
2014-04-24
Småtrevlig liten film om "Doktor Död" - Jack Kevorkian. HBO producerar ännu en högkvalitativ tv-film baserad på verkliga händelser. Al Pacino är förvånansvärt bra och bättre än i en hel del andra roller jag sett honom i på senare år. John Goodman är en njutning för ögat som vanligt. Allt som allt, en riktigt bra film, med välskrivet manus och välspelade skådespelare. Men även om detta är en rikgtig bra film sätter den inte riktigt några bestående intryck, det känns som att denna kommer rinna ur mitt sandminne ganska snabbt. Men trots detta så går det som sagt inte förneka dess kvalitet. jag gillade den, Al Pacino är höjdpunkten! En svag 6/10, gränsar på femman men Pacino bär upp den!
ClintanTheKing
2013-12-31
Denna var inte dum alls. Sjuk, gripande och välgjord med Pacino i en stabil rolltolkning.
Redfield4ever
2012-08-19
Varför var det så många scener med människor som satt och åt? Hamburgare, pizza, smörgåsar överallt!
annihilat0r
2012-08-18
"You Don't Know Jack" är en verkligt viktig film om dödshjälpsaktivisten Jack Kevorkian, som spelas av en sensuell Al Pacino. Berättelsen grep tag i mig, mycket tack vare beröringen av det grymt tunga ämnet. Filmen innehåller ett härligt mörker. Al Pacino är helt lysande som "Jack", den lågmälda frihetskämpen som väljer att stå ensam genom stormen. Och ämnet är olidligt diskutabelt - det finns så många aspekter, vinklar och känslor inblandade att diskussionen aldrig kommer ta slut. Jag hedrar den gode Barrys skildring, både för den glänsande Al Pacino och budskapets extrema vikt.
Visa äldre kommentarer »