Du kommer att möta en lång mörk främling

Alfie och Helena är gifta och så är även deras dotter Sally, med Roy. Men under den harmoniska ytan döljer sig ett emotionellt kaos hos bägge paren. När Alfie plötsligt lämnar Helena för att ta igen sin förlorade ungdom med den frisinnade Charmaine överger Helena allt vad rationellt beteende står för och lägger sitt liv och öde i händerna på en ytterst tvivelaktig spåkvinna. Samtidigt blir dottern Sally kär i sin stilige chef Greg, men Roy deppar inte ihop för det, utan blir som besatt av den mystiska Dia vars blick han möter genom ett fönster tvärs över gården.

Originaltitel You Will Meet a Tall Dark Stranger
Regissör Woody Allen
Manus Woody Allen
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Naomi Watts, Josh Brolin, Gemma Jones, Anthony Hopkins, Freida Pinto, Antonio Banderas, Lucy Punch, Roger Ashton-Griffiths, Pauline Collins, Anna Friel, Fenella Woolgar, Theo James, Ewen Bremner, Alex Macqueen, Neil Jackson, Anupam Kher, Meera Syal
Betygsantal 2024

päronanton
2018-08-31
Ja den var okej.
Roswall
2017-08-09
Allt talar egentligen för en tvåa. Men känslan ger den en trea.
RustyFilm
2016-12-09
Mycket förvecklingar och trassliga relationer är det. Men det är underhållande och småroligt också, precis som det brukar när Woody Allen är igång. (mängder av film från WA, snittar han med en om året? Eller ere värre). Ofta härlig swingjazz i bakgrunden. Men hur är det med slutet?
2016-09-24
Jag brukar inte gilla Woody Allen och detta är inget undantag. Tråkig och intetsägande skitfilm utan handling.
Lars-O
2016-07-03
Tragistkt.
Memmem
2015-11-06
En bra film, men ändå en av Woody Allens sämre. Varierande skådespelarinsatser: Gemma Jones är bra, som vanligt, Anthony Hopkins rätt bra, andra är sämre, framför allt Josh Brolin. Manuset är intressant, men något tokigt. Som vanligt i Woody Allens filmer är musiken anpassad och märks inte så mycket. Filmningen är bra och har en lagom blandning av utomhus- och inomhusscener. Stämningen i filmens scener är både konfliktfylld och stressig, samt kärlekstörstande och något komisk. Betyg: 3-
Astrojacob
2015-09-29
En dag på jobbet för Woody, men en onsdag utan varken katastrof eller julafton, även om han flirtar med koma och otrogna bimbos... knapp Trea.
Ful_fisk
2015-08-16
Jag var hopplöst rastlös när jag avnjöt denna film, vilket lite grann gjorde att jag inte riktigt kunde uppskatta den, så att betygsätta den är inte helt lätt. Överlag en välskriven och bra historia med effektivt tempo och många karaktärer. Som helhet dock en smula innehållslös, känns lite som ett försök till en modern Hanna och hennes systrar, fast utan den filmens enorma briljans. Men jag får nog betrakta detta som en duglig film med bra dialog, vilket räcker gott och väl till en trea.
Albion
2014-08-12
En svajig och högst medioker film av Allen. Kan bara konstatera att hans "engelska utflykt" återigen resulterat i en flopp. Betyget blir en 2;a.
AlbinWesley
2014-08-10
Modern klassisk Allen, lyckade rollgestaltningar och massor av bra dialog. Rolig film.