Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Zodiac


I slutet av 60-talet och början av 70-talet gäckade en seriemördare Kalifornien. Mellan sina brutala mord skickade han meddelanden till stadens olika tidningar där han erkände morden, samt olika hot genom krypterade kodspråk. I filmen får vi följa dessa skeenden under 25 års tid, både under tiden för morden, och den långa resan efteråt. Allt genom ögonen på serietecknaren Robert Graysmith.


Originaltitel Zodiac
Regissör David Fincher
Manus James Vanderbilt
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Brian Cox, John Carroll Lynch, Chloë Sevigny, Elias Koteas, Philip Baker Hall, Donal Logue, Candy Clark, Dermot Mulroney, Adam Goldberg, Ed Setrakian, Clea DuVall, Charles Fleischer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11945
Filmnummer 46062

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av straw_dog
Efter fem år i tystnad återvänder David Fincher tillbaka till rötterna där hann fann sitt stora internationella genombrott, seriemördargenren. Se7en var den becksvarta storstadsmardröm ingen ti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av hesselsjo
Trots att den är något svårföljd är David Finchers ”Zodiac” en thriller man gärna ser från början till slut. Den följer flera olika spår i polisutredningen runt de olösta Zodiac-morden u...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Andy_B
Fincher jobbade på den här filmen längre än vad han gjort med någon annan film. Med det i huvudet anade jag inte annat än att stor research hade lagts ner. Och visst. Filmen redogör detaljrikt ...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-08-24
Jag tyckte den här filmen var riktigt bra, men korta stunder kunde den bli en smula seg och långtråkig...
Körsbär
2020-05-03
Började såååå jäkla bra o kända skådespelare höger o vänster.....men så bara dras det ut.....o det får inget slut..... o slutet är så otillfredsställande. Men jag landar ändå på en fyra, så jäkla bra start på filmen, synd med slutet.
Jacobstjej
2019-07-13
Så himla besviken, fattar inte hur jag orkade se hela filmen, satt mest och höll ut. Brukar gilla Fincher.
annihilat0r
2019-02-09
En mastig skildring över hela Zodiac-ärendets förlopp och alla nyckelkaraktärer som var involverade.
Ful_fisk
2018-03-27
Höjer denna till en femma, ruskigt bra på alla sätt och vis! Begriper inte hur fler inte kan hylla denna mer! Skådespeleri, manus, bildspråk, soundtrack och tidskänsla i världsklass!
myslas
2017-08-12
Första timmen är det här en rätt bra film även om det är irriterande med alla "två dagar senare"-hopp en gång i minuten. Efter det så går allt mest i cirklar ända till filmen helt plötsligt tar slut och man sitter där och undrar varför man vill göra en film som till slut handlar mer om killen som skrev boken än om själva mördaren. Nä, det här är inte särskilt bra.

2017-07-10
En riktigt b-film som till och med lyckas få Johan Falk-filmerna att framstå som bra.
RustyFilm
2016-12-11
En verklighetsbaserad historia om en seriemördare som härjade på amerikanska västkusten på 60-70 talet. Han kallade sig själv för Zodiac, Regissör David Fincher har sett till att spänningen ligger på hög nivå hela filmen igenom (hela 2 tim och 42 min).
Stygga-Vargen
2016-08-13
Jag brukar inte gilla Jake Gyllenhaal och detta är inget undantag. Filmen är för lång för sitt eget bästa och den berättar knappt nånting. Stundvis ganska underhållande men det är också allt. Kunde ha gjorts betydligt bättre.
HansMoleman
2016-07-24
Tycker att den blir lite för lång vilket gör att man (jag) har svårt att hänga med.
Visa äldre kommentarer »