Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Zodiac


I slutet av 60-talet och början av 70-talet gäckade en seriemördare Kalifornien. Mellan sina brutala mord skickade han meddelanden till stadens olika tidningar där han erkände morden, samt olika hot genom krypterade kodspråk. I filmen får vi följa dessa skeenden under 25 års tid, både under tiden för morden, och den långa resan efteråt. Allt genom ögonen på serietecknaren Robert Graysmith.


Originaltitel Zodiac
Regissör David Fincher
Manus James Vanderbilt
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Brian Cox, John Carroll Lynch, Chloë Sevigny, Elias Koteas, Philip Baker Hall, Donal Logue, Candy Clark, Dermot Mulroney, Adam Goldberg, Ed Setrakian, Clea DuVall, Charles Fleischer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11947
Filmnummer 46062

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av straw_dog
Efter fem år i tystnad återvänder David Fincher tillbaka till rötterna där hann fann sitt stora internationella genombrott, seriemördargenren. Se7en var den becksvarta storstadsmardröm ingen ti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av hesselsjo
Trots att den är något svårföljd är David Finchers ”Zodiac” en thriller man gärna ser från början till slut. Den följer flera olika spår i polisutredningen runt de olösta Zodiac-morden u...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Andy_B
Fincher jobbade på den här filmen längre än vad han gjort med någon annan film. Med det i huvudet anade jag inte annat än att stor research hade lagts ner. Och visst. Filmen redogör detaljrikt ...   Läs mer »

Kommentarer


supermancover
2016-07-24
Bitvis spännande och intressant följetångtjosan. Jake Gyllenhaal är fantastisk som vanligt och lyfter upp filmen högre än vad resten av filmen kan följa upp med. Jake är helt enkelt bättre än filmen. Lite synd att de inte gjorde mer av slutet än de gjorde. Typ inte en enda icke-man som var med (förutom någon partner). Liksom, men hallå, låt andra vara med också. Töntar. Aja, bra film, men inte mer än så. Särskilt inte i genren den tävlar i (mysterium, I guess). Synd, för den hade kunnat vara så mycket bättre än såhär. En trea.
BrutusBeefcake
2016-04-05
Första 1,30 timman är fantastisk! Riktigt spännande och obehagligt, sedan dör det ut ganska snabbt. Antagligen för att själva historien inte är så intressant efter det. Men innan dess är det fan i mig guld. (9+/15)
vetegrodd
2016-02-12
Välgjord o bra. Men kanske liiite för pratig, komplex o lång: den resulterar lite tung-tittad. Har faktist sätt den 2 ggr nu, med många års mellanrum. Nu andra gången mindes jag inte att jag sätt hela förra gången, trodde jag sätt mindre än halva, (kände dock igen slutet). Detta tyder på att man smått tappar bort sig i filmen så man knappt minns hur långt man kollat, men det tyder också på att den faktist var så bra så att jag såg klart den, lång som den e. Och att jag gjorde det igen. Stark 3a, 4 blir det inte för den är lite för tung för mina sinnen, känns som man läst en bok efteråt
Hauugen
2015-10-23
Den är väldigt bra, men synd att den i princip pekar ut en man som antagligen var oskyldig och sprider myter om denne.

2015-09-17
En av de mest spennende og skumleste filmer jeg sett på lenge.
Natosh
2015-08-24
för seg för en fyra
Ful_fisk
2015-06-26
Suverän film i rasande tempo som för tankarna till såväl Alla presidentens män som JFK, vilket knappast är illa! Spännande, otäckt och kittlande. Jake Gyllenhaal har aldrig varit bättre, och filmen håller intresset uppe hela vägen genom den långa längden. Det enda problemet torde vara att det ibland går lite för snabbt och att man inte riktigt hänger med, men det fungerar ändå. Lysande, stark fyra och förmodligen David Finchers bästa film efter Fight club.
foppa99
2015-05-17
bättre än förväntat
jingoo
2015-05-03
70-talsmiljöer i filmer börjar bli riktigt... meh. Skickligt gjord men samtidigt tråkig och konstruerad. Många rollpersoner med udda "quirks" så att det ska blir mer personligt och känslomässigt engagerande antar jag, men för mig känns det endast iskallt manipulativt. Kommer aldrig in i filmen och börjar aldrig bry mig.
Supernaut
2015-04-29
Spännande, snygg och välspelad. Väldigt stark rakt igenom men når inte hela vägen till att vara ett mästerverk.
« Föregående kommentarerVisa äldre kommentarer »