1.6

Operation Ragnarök

En U-båt lastad med ett hemligt virus kraschar utanför Landskrona och utlöser en smitta som förvandlar folk till aggressiva monster. Smittan sprider sig blixtsnabbt och militären sätter staden i karantän. Två familjer - en med utländsk och en med svensk härkomst - har, av någon anledning, inte smittats, och försöker överleva i den hemstad som nu har förvandlats till en dödlig stridszon. Det har förskansats sig i det gamla Citadellet i ett försök att komma undan, men en splittring inom gruppen hotar ordningen även på insidan.

Originaltitel Operation Ragnarök
Alternativ titel Zone 261 - Operation Ragnarok
Regissör Fredrik Hiller
Manus Fredrik Hiller
Genre Drama, Action, Skräck, Krig, 2010-tal
Skådespelare Jonas Malmsjö, Per Ragnar, Peter Eggers, Malin Arvidsson, Zardasht Rad, Elin Lanto, Mia Poppe, Jarmo Mäkinen, Carlos Paulsson, Niklas Falk, Fredrik Dolk, Sara Zommorodi, Björn Bengtsson, Mattias Linderoth, Kalle Rydberg, Eva Rydberg, Rafael Edholm, Leif Edlund, Bahar Pars

Djason
2024-10-17
Operation PerRagnarrök är ju usel i sin enkelhet men i sin uselhet finns det ändå en viss charm. Då manus och dialog som troligtvis är skriven av en 12 åring så finns det ändå något med filmen som jag inte helt avfärdar.
2023-03-17
Sämre film får man leta efter. URK!!!
2023-03-16
Ganska amatörmässigt gjord på sina ställen men en del effekter är faktiskt ganska snygga, skådespelarna är ganska bra och filmen är underhållande. Svag 3:a.
Starlette
2023-01-28
Är mållös. Är detta en komedi? Ett skolprojekt? Svensk film när den är som sämst. Gick inte att ta någonting seriöst. Många scener = skämskudde.
Abigor
2023-01-01
Orkade inte första halvtimmen. Bortkastat m så kompetenta skådisar som Fredrik Dolk och diverse avdankade.
PeterTheW
2022-10-01
Kul men värdelöst. Malmsjö på moppe är höjdpunkten
isecore
2022-07-03
Drygt två minuter in och man fattar direkt att den här filmen är komiskt usel. Total kalkon, rakt igenom. Det är det verkliga underhållningsvärdet, att se den som en övning i uselt filmskapande.
2021-09-20
Det här var ju faktiskt ett ganska roligt och underhållande spektakel. Den är förstås lite ambitiösare än vad den klarar av att hantera, men den finns en charm i det också, och det är alltid kul när någon i den svenska filmvärlden vågar spänna bågen lite. Resultatet blir förstås rejält pajigt i stora delar, och uselheten i skådespeleriet kan inte gärna överdrivas. Men det är onekligen väldigt kul att se Per Ragnar gå all in i sin roll. Samtidigt finns det en del idéer här som faktiskt är bra på riktigt, och även om ribban är låg, så lyckas den här behandla aktuella samhällsfrågor bättre än vad svensk film vanligtvis gör. Å andra sidan blir det lätt rörigt när filmen slänger in fler karaktärer än vad den kan hålla ordning på. Karaktärer som gärna beter sig totalt ologiskt och genomgår förändringar utan någon riktig anledning alls. Så det blir en blandad kompott, men det är underhållande och uppfriskande nog för en stark tvåa
2020-01-04
Man häpnar över hur risig den här filmen var. Det klagas över effekterna, men ingen effekt i världen skulle kunna rädda den här. Det börjar som en parodi och utvecklas till något allvarsamt och allt är så dumt att man skäms.
Barneyk
2019-04-23
När jag visade trailern så fick jag frågan om det var en parodi eller om det var på riktigt. När man ser filmen så blir det lite samma känsla. Den är så parodiskt usel på alla sätt och vis. Det är dessutom jätteofta som ljudsynkningen är så dålig att det ser ut som filmen är dåligt dubbad. Dess allra största problem är dock att den tar sig på alldeles för stort allvar. Filmen verkar ha ett uns självdistans vilket att en inte ens kan roas av filmen på B-films vis utan det är bara plågsamt. En av dom sämsta filmer jag sett på mycket länge. Annars är ju själva grejen något som jag känner vissa sympatier för, kul att göra svensk zombiefilm med samhällskommentarer inbakat. Men herrejösses.