Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Zozo


Zozo växer upp i Beirut. Trots pågående inbördeskrig lever han ett normalt liv med skola och kompisar. En dag inträffar katastrofen och Zozo måste ensam ta sig vidare i livet. Hans enda utväg är att försöka ta sig till Sverige - ett för honom helt okänt land.


Originaltitel Zozo
Regissör Josef Fares
Manus Josef Fares
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Imad Creidi, Antoinette Turk, Viktor Axelsson, Elias Gergi, Carmen Lebbos, Charbel Iskandar, Yasmine Awad, Jad Stephan, Tatiana Sarkis, Elie Stello, Fidel Béchara, Fares Fares (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5344
Filmnummer 32775

Recensioner

Skapad 2019-12-17 av Elme
Josef Fares låter oss i denna delvis självbiografiska film följa den unge Zozo (Imad Creidi) under en omtumlande tid i slutet på 1980-talet. Filmen tar avstamp i ett krigshärjat Libanon där Zozo...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av Twinkle_star
Jag förstår inte varför alla hyllar Zozo så, bara för att den tar upp ett viktigt ämne blir den inte automatiskt bra. Det här är mitt tycke och min recension på Zozo. Efter Charmtrollet ”Ja...   Läs mer »

Skapad 2019-11-25 av connya
Zozo är en pojke som lever ett vanligt liv med skola, vänner och fotboll men skillnaden är att han gör det i ett krigsdrabbat land. Tillvaron är orolig och familjen ser fram emot den dagen då al...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2020-02-04
En film med två ansikten. I Beirut är det ett starkt drama och en riktigt fin film på många vis, men när handlingen förläggs till Sverige försvinner också all den fina känsla som byggts upp och istället radas floskler och "mallen" åker fram tämligen omgående. Synd, för det hade kunnat bli en riktigt bra film. Betyget landar på en 3;a
mammene
2020-01-26
Skildrar mycket realistiskt krigets fasa, men sedan blir det bara konstigt och försöket att göra komedi blir bara pinsamt. Kändes som en barnfilm.
Rai
2017-10-30
Den här filmen är riktigt fin...
Stygga-Vargen
2016-10-26
Långt under förväntan! Den är inte jättedålig men långtifrån lika bra som jag hade hoppats! Stark 2:a.
Dele
2014-12-12
Något ojämn men en varm och fin film som visar på olikheter och likheter på ett sympatiskt sätt.
jeremy_jones
2013-06-01
Har en del brister som irriterar, men de starka scenerna är överraskande många och överraskande gripande. (4/6)
ziferN
2012-11-11
Bra, intressant, gripande och underhållande film med en fin story som faktiskt är bra för att vara svensk. Storyn är både bra och gripande, samt så är jag som dom flesta andra enbart bekant med Josef Fares med hans lättsamma komedifilmer, men då detta är en mer seriös och välgjord liten dramafilm med flera bra scener. Skådespelet är det inget fel på och filmen hade en scen som lämnade mig oerhört berörd och förbannad måste jag nog säga, scenen då man får se kompisens farsa, har själv varit med om liknande stunder i livet. Filmens drömsekvenser och Fares välstrukturerade regi fungerar fint, men när eftertexterna började rulla så kände jag att jag inte fick ut allt. Filmen kändes bara inte klar.. men hur som helst så är detta en bra svensk film. Stark trea.
Xenox
2012-07-19
Bitvis väldigt bra och ibland ganska dålig. Det får bli en trea.
Kajsa91
2012-04-30
Stark trea! Längesen jag såg den nu dock, en film som berör men ingenting man gärna ser igen.
TheHorrorfan
2012-04-28
Får en 2a för att det är rätt så sorglig, men tyvärr inte min genre.
Visa äldre kommentarer »