Cape Town Cops

Ali Neuman lever med ärr från Sydafrikas apartheid-era och en massaker som bara han och hans mamma överlevde. Idag är han polischef vid mordroteln i Kapstaden och en av hans kollegor är Brian Epkeen, en vit man vars familj var involverad i etablissemanget som höll apartheid vid liv.

Originaltitel Zulu
Regissör Jérôme Salle
Manus Julien Rappeneau, Jérôme Salle
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Forest Whitaker, Orlando Bloom, Tanya van Graan, Sven Ruygrok, Tinarie van Wyk Loots, Conrad Kemp, Danny Keogh, Nomhlé Nkyonyeni, Iman Isaacs, Regardt Van Der Berg, Christian Bennett, Randal Majiet, Khulu Skenjana, Chuma Sopotela, Patrick Lyster

Zebulonm
2020-02-10
Den är okey.
Tatty
2019-03-14
Väldigt spännande! Orlando Bloom och Forest Whitaker är jävligt grymma i filmen! Mycket händelser och lite sorglig på slutet vilket jag inte hoppades på att det skulle hända så.
KyLLo
2018-08-16
Liknar mer en tv-serie än en långfilm. Introduktionen är obefintlig och det är en tråkig transportsträcka. Enskilda scener är okej, men det är stolpigt och spretigt. Precis som i många andra sydafrikanska filmer (oavsett genre) är intresset större för att nå ut med politiska budskap kring apartheid än att väcka mitt intresse som tittare.
Hallkatla
2016-10-25
Jag brukar inte vara den som viftar med feministflaggan men de kvinnliga porträtten i den här filmen var ju inte riktigt okej. Varenda kvinna var naken, otrogen eller prostituerad. Utöver det så var filmen ändå extremt dålig, jag vill inte använda det ordet utan att förklara vidare men det finns inte så mycket annat att säga, värdelöst manus och bara...tom?..topp sämsta thriller filmen på länge.
AlbinWesley
2016-10-08
Tycker de två huvudkaraktärerna är rätt så bra, och att vissa konventionsbrott håller filmen hyggligt intressant. Ganska stadig kriminalfilm utan att övertyga allt för mycket.

2014-12-29
Helt okej. 5/10
Howler19
2014-12-04
Det här var riktigt ruttet. Ska dom börja visa Beckfilmer i Cannes snart också?
CodeRed
2014-12-01
Började segt men sen blev den riktigt bra ett tag innan den sakta men säkert havererade! Tunnt manus och bland det värsta jag vet med filmer där saker och ting inte blir underbyggda utan allt bara sker som i en självklarhet utan nån storyline! Resultatet blir i slutändan en väldigt medioker rulle. Snudd på pinsamt manus och sen alldeles för rå och brutal och även där utan logik! Mkt svag tvåa som helhet!!!
Qhunden
2014-11-27
Fy fan vilken skit. Praktexemplar i kategorin idiotaction. Manuset är ett skämt, bara godtyckligt ihoptejpade klyschor maskerade med lite random tuttar eller obehagliga våldsscener. Bloom är helt fel i sin roll, riktigt tam insats.
RichardEk
2014-11-23
Stark och brutal polisthriller i ett lagom exotiskt och färgstarkt Kapstaden med dess våldsamma socioekonomiska skillnader. Vi har sett det mesta förut, men jag är svag för denna typ av thrillers där svärtan är påtaglig från första stund. Orlando Bloom fungerar bra i sammanhanget eftersom han inte är en överutnyttjad skådespelare och få kan se så plågade ut framför kameran som Forest Whitaker. Lite av en pärla i dvd-floden för er som inte ryggar tillbaka för grovt grafiskt våld.