Alla kommentarer avAnnisen

Maze Runner: The Scorch Trials2016-01-13
Ville verkligen gilla den här filmen. Postapokalyptisk action med zombies, what could possibly go wrong? Mycket, tydligen.

Star Wars: The Force Awakens2016-01-13
Där satt den :)

Terminator: Genisys2015-12-12
Vad som kunde ha varit en intressant filmidé - t ex en parallell tidslinje där alla Terminator-filmer händer samtidigt - har det tyvärr bara blivit dynga av. Det är stundvis outhärdligt att titta på. Varken Emilia Clarke eller Jai Courtenay är ju tyvärr särskilt bra skådespelare, och att se dem försöka leverera de dåligt skrivna replikerna gör att man bara vill gömma sig bakom skämskudden i soffan. I de mest pressade och dramatiska situationer försöker man klämma in skämt titt som tätt och det är bara riktigt dåligt. Jag har inget emot John Connors öde i filmen som så, men Jason Clarke är helt fel i den rollen. Det funkar liksom bara inte. Jag satt och väntade på att Jai Courtenay's karaktär skulle inse att det bästa sättet att få slut på allt lidande - och på filmen - var att skjuta sig själv, men icke. Istället drogs filmen ned ytterligare av det pinsamt dåliga slutet. Jag hoppas verkligen att det inte antyder en uppföljare för fler filmer som den här behövs verkligen inte.

Frost2015-11-04
Helt ok. Gillar att det är en story med två systrar i fokus. Förstår att barnen gillar den

No One Lives2015-11-04
Lite kluven till vad jag ska ge denna film för betyg. Jag gillar att storyn har en annorlunda infallsvinkel och i grund och botten skulle det kunna vara en väldigt intressant film. Man får precis tillräckligt med bakgrundsinfo för att förstå vad han håller på med, men lämnar ändå tillräckligt med mystik. Synd att man valt att göra splatterfilm av det, med onödigt mycket blood and guts och grovt språk. Luke Evans är bra och filmens stora behållning, så det är synd att han inte ges mer utrymme. Istället får vi se alltför mycket dåligt skådespel från skrikande, hysteriska bifigurer. Stark tvåa, snudd på trea, eftersom jag gillar annorlunda filmer. Skulle velat ha en ytterligare scen efter eftertexterna där han väljer ut nästa "livskamrat". Det hade gjort filmen komplett.

The Maze Runner2015-11-04
Lite halm-spännande och jag gillar slutet som väcker intresse för nästa film. Godkänt.

Hobbit: Femhäraslaget2015-11-04
Är imponerad av att man lyckades få ihop 2 timmar och 20 minuter film med så lite innehåll. Väldigt mycket en upprepning av tidigare 5 filmer, och många av karaktärerna känns bara löjligt stereotypa. Det är i a f nästan inga dvärgar som ramlar i denna, så den får godkänt.

The Host2015-11-04
Tyckte beskrivningn av denna film lät intressant och den tillhör en genre som jag gillar, men blev tyvärr väldigt besviken.

Insurgent2015-04-16
Jag gillade verkligen första filmen, den väckte intresset för serien hos mig och jag sträckläste de spännande böckerna mellan film ett och två. Jag vet inte om det är orsaken till att mina känslor för den uppföljaren är betydligt svalare än vad de var för ettan. I den första filmen gillade jag, och gillar fortfarande, de små ändringar man gjorde från förlagan, jag tycker t o m att de gjorde storyn bättre och lite mer logisk. Den här gången kan jag tyvärr inte säga det samma. Filmen har till att börja med flera pinsamma logiska luckor och det känns som att man hastar sig igenom den och låter storyn stå tillbaka till förmån för några utdragna actionscener och massor med effekter. Jag gillar dock de fina vyerna över det postapokalyptiska Chicago, och att man tonat ner bråket mellan huvudpersonerna som upptar hela boken och som jag aldrig riktigt fattade vad det egentligen handlade om.

Divergent2015-03-30
Trots att det är förutsägbart och har en hel del logiska luckor så är det ändå något med den här filmen som suger in en och väcker intresse - i alla fall mitt. Blev positivt överraskad och satt som klistrad ända till slutet.

X-Men: Days of Future Past2015-03-05
Måste säga att jag verkligen gillade den, bästa X-men filmen på länge. Jag gillade den visuella kontrasten mellan framtiden och 70-talet väldigt mycket, båda miljöerna var snygga men på väldigt olika sätt. Kul att se så många av de gamla och nya skådespelarna tillsammans. Och så en glimt av Apocalypse på slutet, mmmm, man tackar! Jag älskar X-men och hoppas att de aldrig slutar göra dessa filmer! :) Som vanligt skriker jag "Var är Gambit?!" åt TV:n, men snart får han ju en egen film så idag är jag glad ändå!

Fifty Shades of Grey2015-02-15
Stark 3:a! Var osäker på vad jag skulle tycka om Jamie Dornan men när filmen väl var igång värmde jag upp gentemot honom ganska snabbt. Det jag var mest positiv till var att det jag ogillade med boken, nämligen all ömsesidig svartsjuka, var väldigt nedtonad och saknades nästan helt (det gjorde ju filmen ungefär hälften så lång än om det varit med). Tvärtemot vad jag hört innan tyckte jag inte alls filmen var långtråkig mellan sexscenerna, tvärt om satt jag och njöt av kemin mellan huvudpersonerna. Överlag var allting väldigt snyggt och jag tänkte flera gånger att jag inte ville att det skulle ta slut riktigt än.

Magic Mike2015-02-15
Jag tyckte filmens strippscener över lag var kul och underhållande, men resten av filmen hade ett konstigt ljus som jag ogillade. Hade också svårt att köpa filmens kärlekshistoria, främst för att jag inte gillade tjejen och inte fattade huvudpersonens intresse för henne. Personligen hade jag satsat på Olivia Munn, men vad vet jag.

Interstellar2014-11-22
Episk mindfuck!

Hypnotisören2014-10-20
Började lite spännande så jag bestämde mig för att sitta kvar och titta, men blev grymt besviken. Påminde mycket om en av de menlösare Beck-filmerna. En ynka liten twist hade man klämt in nånstans i mitten, och då en ganska förutsägbar sådan. För att göra filmen intressant och sevärd hade ytterligare två-tre stora vändningar behövts. Blev väldigt förvånad när filmen plötsligt bara slutade.

Godzilla2014-10-18
Godzilla be like: "WTF the Cloverfield monster doin' in my movie?!"

Tracys hämnd2014-03-22
Shit vilken nostalgitripp! Underhållande hela vägen. En riktig klassiker!

Vägen2014-01-11
Nja, jag är inte så mycket för såna här misär-filmer, även om jag vanligtvis är ett stort fan av post apo-genren. Alla gripande scener mellan far och son till trots så grep filmen aldrig riktigt tag i mig, och ibland kändes det som om den aldrig skulle ta slut.

Hobbit: Smaugs ödemark2014-01-07
Bättre än första filmen, men fortfarande lite för utdraget och för mycket pajas över dvärgarna.

Riddick2014-01-04
Det här känns bekant...

Star Trek IV: Resan hem2014-01-03
Min favorit av alla Star Trek-filmerna. Töntigt, men samtidigt supercharmig.

The Mortal Instruments: Stad av skuggor2013-12-19
Det här gillade jag verkligen. Helt klart över förväntan. Snygga miljöer, intressanta karaktärer, bra story - allt tilltalade min inre fjortis. Får ta och läsa böckerna i väntan på nästa film!

Star Trek II: Khans vrede2013-12-16
Khan och hans härligt teatraliska monologer gör hela den här filmen! Kanske bästa skurken någonsin?

White House Down2013-12-16
Förvånande nog en helt ok actionfilm. Helt klart den bättre av de två Vita Huset-filmerna. Humorn finns där utan att det blir för mycket comic relief, den har glimten i ögat och patriotismen är inte äckligt överdriven. Trots filmens längd är det underhållande hela vägen utan att det blir tråkigt.

Elysium2013-11-15
Blev positivt överraskad, förutsägbar story till trots.

Now You See Me2013-11-15
Skön film, ville inte att den skulle ta slut.

Olympus Has Fallen2013-11-05
Ibland undrar jag varför man ens bemödar sig med att exportera såna här filmer utanför USA:s gränser. Visserligen är det lite kul att se amerikanerna få spö i det allra heligaste, men det var nog inte filmskaparnas syfte och hur som helst så är det en övergående fas i filmen.

Thor: The Dark World2013-11-03
Det jag tycker är sämst med filmen är att Thor har blivit alldeles för ödmjuk och är för lite THOR. Jag vill ha mer kaxig bärsärk som ropar "I NEED A HORSE!" och krossar kaffemuggar, och inte den här kyska helnykteristen. Det andra jag har svårt för är att det är en komedi rakt igenom. Det är standard numera att ha en comic relief-karaktär med, men i denna film är ALLA karaktärer den där comic reliefen, nästan hela tiden. Det blir för mycket. Det är också synd att filmens bad guy är så otroligt anonym, bara en skugga för att hjältarna ska ha någon att kämpa mot. Det som gjorde Batman-filmerna så fantastiska var just de välarbetade skurkarna som fick nästan lika mycket utrymme som hjälten själv. Man fick verkligen komma dem nära under skinnet och vice versa. Blir det en till film skulle jag gärna se en mörkare historia med mer botten. Det jag gillar med filmen är att Loke för en gångs skull inte är filmens bad guy utan bara Loke, precis så som det ska vara. Loke är The Trickster God som varken är god eller ond utan bara sin egen, och med sina gärningar skapar förändring och dynamik i världen. I den här filmen stjäl han varje ruta han är med i.

Jack Reacher2013-09-29
Hade inga som helst förhoppningar på den här filmen och blev positivt överraskad. Faktiskt helt ok.

Hobbit: En oväntad resa2013-09-29
För mycket. Av allt. Speciellt dvärgar som ramlar. Och låååångt. Svag 3:a.

Nästa sida »