Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avBarneyk


Lansky2021-11-23
Gapar efter mer än den klarar av. Lite svårt med sånt här där sanningshalten är extremt otydlig. Ingenting griper tag och sympatin finns ju inte riktigt där om en säger så. Den är inte välgjord och fartfylld nog att funka som en underhållande maffia film och för tom och platt för att funka som något djupare. Rätt svag tvåa.
 
Psych 3 - This Is Gus2021-11-23
Jag gillar verkligen det här gänget och det är fint hur dom har gjort Omundsons kamp efter sin stroke till en del av världen. Men det känns lite för spretigt, delarna klaffar inte med varandra och till slut så lämnas båda trådarna lite väl öppna. Men en stabilstark, om än ganska slät, trea är det absolut. Charmigt, underhållande, mysigt, roligt, härligt. Jag gillar det här.
 
All Too Well: The Short Film2021-11-23
Snygg, rak och med äkta känslor. Stark trea.
 
Not Now, Comrade2021-11-23
Urfjantig brittisk 70-tals sexkomedi men smått roande ändå.
 
Settlers2021-11-23
Bitvis snygg och stämningsfull men jag lockas aldrig av grejen. Rätt tråkig och oengagerande.
 
Mikey and Nicky2021-11-12
Jag tyckte karaktärerna var skittråkiga och jag tröttnade typ direkt. Svag tvåa.
 
Eternals2021-11-09
Wow, this movie really exceeded my expectations. So far it is the best film of the year, with Dune being a pretty close 2nd, and I am so impressed. Chloe Zhao has really made something wonderful here. The atmosphere and feel of the film carries through in a powerful way. I am drawn into the film straight away from the intro and then the film never lets me go. The look and feel of the film, from the cinematography to the special effects to the artwork is amazing and so fitting. The themes and the emotions all work together and to see the history of humanity from this perspective is a powerful experience. The way the characters deal with conflicts and arguments feels so mature and refreshing. A big pet peeve of mine for many years now is how all to often when filmmakers want to show conflicts or strong emotions they resort to screaming and smashing things. More and more I have felt like it just shows their incompetence in showing those feelings in any other way. How they deal with things like that here is much more appealing to me and with characters that are thousands of years old it would've been silly to make it any other way. The way Kingo just gets his point across and how OK that is was so refreshing to see. And how that plays into the themes of love and family is just one example of how so many different parts of the films plays into the same themes and how they work in synergy with each-other to elevate this to something truly special. Great action sequences that felt inspired. A surprising amount of humor that had my theater laughing quite a bit which makes me question a lot of other peoples reviews of the film. I really really hope that Marvel has the guts to stand by this wonderful film and let Chloe Zhao direct the sequel as well.
 
Camelot2021-11-09
Oj då, vad ska man säga? Det här funkar inte riktigt. Låtarna och sångnummrena är rätt tråkiga och inte så bra. Får inte direkt feeling för karaktärer eller relation, det känns väldigt styltigt. Det är väl helt okej men också väldigt segt med sina 3 timmar. Hade INTE behövt vara så lång. Slät tvåa.
 
The Guilty2021-11-09
Den danska förlagan är nog bättre men framförallt så tjänar den här filmen på att en ska vara lika ovetandes som huvudpersonen är. Gyllenhaal gör en utmärkt prestation som nog hade kunnat överglänsa förlagan om arbetet runt hade varit bättre. En sak som jag reagerat på är att många inte riktigt ser vilket gigantiskt jävla rövhål till kräk som Gyllenhaals karaktär är. Dels många som inte ser det och dels många som ser det men som tolkar filmen som för sympatiserande gentemot honom. Till en stor del tycker jag filmen handlar om att visa honom hur sjuk han är och att han måste börja ta ansvar för sitt beteende. Det förstörs dock lite av kommentarer som "broken people help broken people" vilket jag inte tycker är en bra poäng. En stabilstark trea som nog hade kunnat lyfta sig lite till om jag inte hade sett förlagan.
 
Harry Brown2021-11-09
Oväntat stillsam film som till en början känns lite otrevlig men som växer sig in i sig själv. Bra skådespeleri med starka karaktärsporträtt även ifrån dom inte så namnkunniga skådisarna. Stabil trea.
 
Here Today2021-11-09
Småtrevlig liten film med oväntat bra kemi mellan Crystal och Haddish. Ingenting som direkt bjuder på skratt eller tårar men en hel del leenden och lite känsla har den allt. En väldigt stark tvåa. Trean är nära!
 
Gully2021-10-30
Försöker med något som den inte riktigt lyckas med.
 
Mangrove2021-10-07
Stark trea. Den lyfter aldrig riktigt ordentligt och den känns både lite väl för tillrättalagd och sådär på riktigt samtidigt. Jag tycker filmen hade behövt välja ben att stå på lite bättre där. Men Steve McQueen har en makalös förmåga att skapa liv i karaktärer och små världar och det lyckas han verkligen med här. Det är en stark trea och fyran är nära. Men inte hela vägen.
 
Escape Room 2: No Way Out2021-10-07
En besvikelse, lite för hysterisk och stressig utan någon riktigt feeling. Jag tycker ändå den första lyckades skapa en stämning men det gör man aldrig här. Dög som hyfsad underhållning. Slät tvåa.
 
Smooth Talk2021-10-07
Det är lite svårt att veta hur jag ska förhålla mig till den här, jag förstår inte riktigt vad den försöker säga. Vilket inte behöver vara någonting negativt, men den känns inte heller tillräckligt på riktigt för att fungera som en ren livskildring. Lite speciell och har sina starka sidor, men när jag letar efter någon tråd att verkligen ta till mig så hittar jag inget. Blir nog bara en stark tvåa.
 
Standing Still2021-10-07
Osympatisk film och osympatiska karaktärer. Känns förlegad även för en film ifrån 2005. Massor med skådespelare jag gillar men när deras karaktärer är så ointressanta och dialogen är så platt så finns det inte mycket dom kan göra. Jag tyckte nog inte om en enda karaktär öht. Det är inte genomuselt, det är bara inte bra.
 
Seberg2021-10-02
Intressant ämne och det är bra att det kommer fler och fler filmer som visar vilken fruktansvärt fascistisk skitorganisation FBI var när den grundades. Men filmen är väldigt intetsägande och lyckas inte förvalta en enda känsla. Slät tvåa utan mersmak. Trots en Kristen Stewart som verkligen försöker få liv i något.
 
Natt och dimma2021-09-29
Mer poetisk än faktapresenterande dokumentär. Bra men inte något som tilltalar mig starkt. Det är något skrämmande över hur platser där det skett sådana extrema grymheter ser så oskyldiga ut bara 10 år senare...
 
She's Having a Baby2021-09-29
Känns väldigt unken och har verkligen inte åldrats bra. Men jag tror inte ens den kändes särskilt fräsch och intressant ens när den kom. Har sina charmiga stunder och så men inte nog för att rädda ettan. Min största invändig är nog varför dom ens tycker om varandra? Dom hade behövt utveckla och bygga upp deras relation på något sätt så att en bryr sig.
 
The Man Who Sued God2021-09-25
Efter att ha sett den Indiska remaken blev jag nyfiken på den här. Börjar rätt bra och lyfter ett par saker. Men allt eftersom så skiftar fokus från själva stämningen av gud mot en kemilös romans och filmen blir allt sämre. Landar på en slät tvåa, även om det kändes mindre än så mot slutet. Men helheten blir ändå där.
 
The Mission2021-09-25
Den börjar rätt taffligt måste jag säga men sen tycker jag den tar sig lite, jag blir inte direkt djupt engagerad och dom småintressanta trådarna som finns görs det inte så mycket med, som t.ex. "maybe they would've been better of if we didn't come here at all"-grejen. Svårt att göra film om onda mot goda imperialister då det inte direkt var så att dom goda imperialisterna var goda människor, eller att jesuiterna var hjältar. Men det puttrar liksom på och är småintressant och Robert De Niros karaktär är väl den som jag kommer att bry mig om mest, även om den inte engagerar men än ytligt så är hans kamp mot försoning ändå väl skildrad. Även hur en ska bemöta orättvisa och övergrepp är lite intressant, är det rätt med väpnat motstånd eller pacifistiskt? Filmen känns sällan på riktigt och typ alltid som en film. Rätt stark tvåa ändå.
 
Lovers Rock2021-09-23
Oj vilken stämning McQueen lyckas skapa här, det är helt fantastiskt hur en sugs in i den här lilla världen. Det är en stor anspänning som ligger nästan hela filmen igenom och väntade/fruktade konflikter både uppstår och undviks. Den blir lite väl tjatigt upprepande vid nått tillfälle vilket gör att fyran blir rätt svag. Men oj vilken stämning och jag har aldrig sett en fest på film som känns så mycket på riktigt.
 
OMG: Oh My God!2021-09-23
Svårbedömd film då perspektivet är ifrån ett samhälle som ligger så långt ifrån mitt eget perspektiv. Men det är underhållande och har massor med fina budskap och poänger. Jag förvånas över hur hård den är mot i princip all organiserad religon och hur tydlig den är med sitt medmänskliga budskap. Det kan kännas banalt och inte jätterelevant från mitt eget perspektiv men i det samhälle den utspelar sig så känns det viktigt. En rätt stark trea på det stora hela faktiskt.
 
King Cobra2021-09-23
Stabil film ändå, efter att ha läst så mycket negativt trodde jag det skulle vara en kalkon. Visst, det känns aldrig riktigt på riktigt utan jag känner hela tiden att jag ser på en film, en film som känns som en TV-film. Men det är rätt underhållande och konflikterna är rätt intressanta. Det lyfter liksom aldrig riktigt men en stark tvåa är det absolut.
 
Mirai, min lillasyster2021-09-23
Men oj vilken fantastiskt mysig och varmhjärtad film! Jag imponeras av hur realistisk och vardaglig många av konflikterna känns och det är sällan så här vardagligt liv har skildrats så trovärdigt och rakt. Otroligt fint animerad med vackra vyer och vassa detaljer. Kul överraskningar och fina möten, relationer och personutveckling. Fyran är inte så stark men känns ändå självklar när jag tänker efter.
 
Hitman's Wife's Bodyguard2021-09-20
Underhållande och lekfull action med en stark trio som lyfter. Stabil trea.
 
The Spy Next Door2021-09-20
Jag gillar ju Jacke Chan men detta var verkligen inte alls bra. Alla hans kvalitéer suddas ut helt. Dessutom tröttsamt med lögner. Svag svag tvåa.
 
Den inre kretsen2021-09-20
Faller lite platt men är en bra story och hyfsat välskildrat. Slät trea.
 
Ta pengarna och stick!2021-09-20
Bitvis fantastiskt kul men som helhet bara småkul. Stabil trea.
 
Starter for Ten2021-09-20
Härligt tempo och en speciell stämning filmen igenom. McAvoy levererar en stark rollprestation och filmen känns levande och dynamisk med flera rätt mogna och vettiga konfliktsskildringar som undviker många av dom klassiska klyschorna. Till viss del iaf. Rätt stark trea.
 

« Föregående sidaNästa sida »