Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avJonteW


A Star Is Born2019-04-02
Förutsägbar "tycka synd om" - film som vill spela alla stråkar men som glömmer att vara underhållning. Produktionsmässigt är det väldigt snyggt och kapabelt. Gaga gör en bra prestation.
 
Papillon2019-03-10
En onödig nyversion som baseras på 1973-års manus som i sin tur bygger på boken. Därför är det svårt att sluta jämföra dessa två versioner, hur mycket man än vill se det med nya fräscha ögon. Den tar dock några friheter i berättandet men tyvärr till sin nackdel. Det faller ganska platt om man jämför den första filmatiseringen och det blir mest en påtvingad känsla à la Hollywood. Hunnam har inte en chans att leva upp till vad McQueen gjorde och därför är det svårt att känna med karaktären. Malek gör ett bättre jobb men inte ens i närheten Hoffman. Se originalet istället som fortfarande håller idag och är i hästlängder en bättre film.
 
Odd Thomas2019-03-07
Rapp och energisk regi av Sommers och Yelchin är lysande. Dock är manuset lite för tunt och det blir inte mer än en stark 2:a.
 
The Nun2018-11-05
Trist och tafflig koka-soppa-på-en-spik-skräck...
 
Ned Kelly2018-08-13
Grandios australisk skådespelarensemble i en slätstruken och tillrättalagd film som inte riktigt engagerar. Historien om The Kelly Gang har potential att bli bra film men inte på det här sättet...
 
The Sea of Trees2018-08-07
En film som kunde ha blivit så mycket mer men Gus Van Sant trycker upp förklaringar och är minst sagt övertydlig mot slutet så det nästan blir förolämpande. Men det ÄR annars en bra film som är väl regisserad och strukturerad. Kemin mellan McConaughey och Watanabe är mycket bra.
 
Arkiv X: I Want to Believe2017-12-14
Stundtals en hyfsad thriller men som en Arkiv X-film är den totalt onödig...
 
Wonder Woman2017-11-25
Flams, trams mixat med CGI-stridsscener som mest ser ut som taget ur ett tv-spel. Och överanvänd slowmotion ala Matrix, som jag trodde var passé. Filmen har väldigt svårt att balansera allvar, komik, romans och action. Slutresultatet skulle kunna beskrivas som kalkonartad. Skådespelarna gör dock ett bra jobb på det dom har och jobba med...Svag 2:a
 
Guardians of the Galaxy Vol. 22017-08-25
En kapabel film i sig som faller lite platt i effektsökeri och klibbig sentimentalitet. Och så var det det här med att gå en macho parad i slow-motion till någon dänga, det är så gjort att det blir cringe mode. Den första kom som en överraskning och blandade action, komik, sci-fi mycket väl och blev en frisk fläkt i Marvel-Universumet, men detta var att trycka i lite för mycket till sin nackdel.
 
10 Years2017-08-18
Trista och förutsägbara karaktärer som man sett gång på gång förr. Detta är underkänt då karaktärerna ska vara hela ryggraden till dessa filmer. Slött manus ovanpå detta och filmen berikar inte ens med underhållning för stunden...Synd kan man tycka, då den hade en imponerande rollista.
 
The Void2017-08-06
Lysande premiss och en första akt som suger tag i en direkt med bland annat oerhört välgjorda "practical effects". Synd att den tappar focus och blir mindre och mindre intressant i andra akten...
 
The Church2017-07-24
Trots blek intrig lyckas denna "Italian Horror" likväl amusera med ett stilistiskt visuellt berättande. Svag trea.
 
Hell Night2017-06-11
Helt ok slasher men den hade behövt högre body count för att sticka upp med liknande i genren.
 
The Book of Eli2017-02-01
När filmens motiv bygger på kristen propaganda kan man inte bli annat än oengagerad.
 
312016-12-30
Efter fantastiska "The Devil's Rejects" från 2005 har jag alltid blygsamma förhoppningar på Rob Zombies nästa verk. Detta upphör nu med "31" som är ett katastrofalt hantverk som mest framställer huvudvärk i och med skakiga kameror och snabba klipp. Karaktärerna är lika platta som manuset och gör detta till ett sömnpiller.
 
Sin City2016-12-25
Estetiken och skådespelarensemblem imponerar. Men storyn är i tunnaste laget och känns bitvis spretig och "all over the place". Kan med gott samvete påstå att detta är en gnutta överskattad rulle...
 
Maps to the Stars2016-12-20
Mycket underhållande att se Cronenberg operera en baksida om egocentriska och perverterade Hollywood-stjärnors förvridna beteenden. Då jag var aningen besviken på dom två senaste verken från min favorit kanadick känner jag nu ett stort lugnt att han fortfarande har krut kvar.
 
Snuten i Hollywood2016-10-05
En klassiker som är mestadels Murphy's förtjänst, inte så mycket mer. Tafflig action, tunt manus och medioker regi. Men kemin i rollbesättningen och en del minnesvärda ögonblick gör detta till en godkänd underhållning.
 
Swiss Army Man2016-10-03
En film om psykiska problem, depression, dåligt självförtroende och hur man i ensamheten ska råda bot på situationen tills det har eskalerat till max. Detta är mycket stiligt berättat och Dano och Radcliffe är helt suveräna. Alla metaforer och konstigheter som filmen bjuder på kommer inte ligga i den stora massans smak, tyvärr. Men gör den det kommer man se hur enastående och fantastisk denna film är och vilka tankar som den väcker efteråt. Det enda som jag vill rikta lite kritik mot är slutet, som dom inte verkade veta hur dom skulle slå in snyggt.
 
In Hell2016-09-30
En film med många skavanker tack vare Ringo Lams rätt usla regi. Men Van Damme skiner faktiskt i sin roll och man känner verkligen för hans karaktär. Och filmen har ju i grunden potential och är stundtals riktigt underhållande. Stark tvåa.
 
Angel Heart2016-09-18
Neo-noir-thriller med tight regi, snyggt foto och en utmärkt Rourke i huvudrollen. Filmen må ha varit aningen före sin tid och ett praktexempel för inspiration till andra filmer långt efter Angel Heart hade release.
 
The Lobster2016-09-10
Krispig och sublim skildring om en framtidsdystopi där ensamstående människor inte tolereras enligt lagstiftning. Gifta lever längre sägs det... Giorgos Lanthimos film är en genuin och finurlig fullträff.
 
The Conjuring 22016-09-10
James Wan må ha satt en viss prägel med sina tidigare skräckkonstellationer. Men redan i Insidious Chapter 2 kunde man konstatera att magin och hantverket hade på något vis gått förlorat. Nu när Conjuring har fått sin uppföljare som löst baseras på självbiografin "Demonologist" av just paret Warrens, blir det även här något av ett bakslag. Spretigt med malplacerade scener och inte minst tröttsamma jumpscares. Filmen i sin helhet känns mest utdragen utan finess och läskigt blir det aldrig.
 
Jersey Girl2016-09-04
En småtrevlig film av Kevin Smith som dock faller platt i sentimentala och uppenbara klyschor. Tack vare sin charm blir detta ändå en godkänd feelgood-rulle.
 
Wish I Was Here2016-08-15
Zach Braff spelar och regisserar denna film om en amerikansk medelklassfamilj i ekonomisk kris. Braff har tidigare gjort den fantastiska filmen "Garden State" som var en filmisk pärla, tyvärr är denna film den totala motsatsen. Man känner inte för en enda karaktär, de flesta scenerna känns plumpa och leder inte till ett endaste intresse för vad som ska ske härnäst. En riktig onödig och intetsägande film som till och med kan benämnas som smörig smörja...
 
The Fundamentals of Caring2016-07-25
Trevlig och fin direkt-till-Netlix-rulle som tyvärr inte vågar sig ut utanför ramarna och därmed blir bitvis klicheartad.
 
Avengers: Age of Ultron2016-05-14
Bitvis spännande men betydligt sämre jämfört med föregångaren. Storyn här är märkbart tunnare och känns mest som en transportsträcka till nästa Avengersfilm. Humorn och onliners är också märkvärt otajmat och lever inte heller upp till förväntningarna. Men det har dom kamoflerat med större och mer exploderande action.
 
Kontakt2016-05-04
En film med minst sagt stora ambitioner men faller platt på Zemeckis hantverk som stinker tillrättalagda Hollywood som ska "spela på alla stråkar". Sen blir det outhärdligt och riktigt tröttsamt efter ett tag när det ständigt tjatas om dom religiösa aspekterna.
 
Splinter2016-04-28
Hyfsad skräckis med bra premiss. Synd att kameraarbetet är under all kritik, ibland så dåligt att man inte ser vad som sker...
 
Dirty Girl2016-03-15
Juno Temple och Jeremy Dozier är underbara i denna fina film om vänskap och att hitta sin plats i livet. Då filmen utspelar sig 1987 så bjuder givetvis soundtracket på härliga 80-talstoner.
 

Nästa sida »