Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avKebaa


Adventureland2015-05-08
Kan vara värd att se på om man vill ha något upplyftande och förutsägbart. Jag blev lite glad av filmen och dess oskyldiga karaktärer, och det smått mediokra manuset lyftes upp av bra skådisar.
 
Trekant2015-03-21
Rolig och ganska sexig film. Trovärdig - nej. Trovärdiga karaktärer - inte särskilt. Men jag fick ändå behållning av att se den.
 
That Awkward Moment2014-12-15
Tråkiga dudebros med uppstoppade känsloliv. Väldigt lite insikter om relationer och människor. Detta hade jag kunnat förlåta om filmen varit rolig eller åtminstone liite mindre könsnormativ än den var. I nuläget var filmen knappt sevärd. Kände avsmak för huvudpersonernas rädsla för kvinnor á la dagisbarnens "usch, tjejbaciller!" där tjejer representerar äckliga saker som närhet, känslor och relationer och som stoppar grabbarna från att "leva livet" genom att sprida sin säd. Ytligare smörja får man leta efter. Sidestoryn med läkarkillen med den hemska frun var ju också helt outgrundlig och ointressant? Jaja.
 
American Hustle2014-11-09
Rolig och tillräckligt välskriven, skulle jag säga. Lite som Wolf of Wallstreet fast man sympatiserar mer med karaktärerna och den är mindre misogyn. Bra skådisar.
 
Återträffen2014-10-15
Lysande, eftertänksam film om hierarkier och mobbing. Jag var gripen bara när jag läste handlingen till filmen, själva konceptet var så intressant. Första halvan är depressiv och klaustrofobisk - är huvudpersonen alltid fast att vara losern, längst ner i hierarkin, eller kan hon ta sig förbi den roll hon alltid haft som barn och konfrontera sina gamla klasskompisar? Andra halvan är mer hoppfull och förlåtande, vilket gestaltas med låten "the war is over" och Odell som går genom sina gamla skolkorridorer med huvudet högt. Den bästa scenen var nog när hon mötte personen som mobbat henne mest, som tydligen inte lärt sig ett dugg, trots att de "bara var barn" när mobbingen skedde.
 
Döda poeters sällskap2014-09-25
##carpe diem ##yolo. Lol. Blev inte så inspirerad av den här filmen, men stundvis gripande var den. Framförallt inspirerande hur en lärare lär killar att komma i kontakt med sina känslor, med skönhet.
 
Blå är den varmaste färgen2014-09-25
Skådespeleriet och fotot var lysande. Riktigt bra gestaltning av den ordlösa kärleken, om identitet, maktförhållanden i homo- såväl som heteroförhållanden (finns det någon skillnad?), explicita sexgestaltningar ... Huvudpersonen var otrolig. Känner mig helt gripen.
 
Rust and Bone2014-07-16
Berörande om machomän som överanvänder våld och har svårt att knyta an och om äventyrslystna personer som handikappas och måste hitta nya sätt att relatera till livet. Feel good fast utan amerikansk smörighet.
 
En gång till Sam2014-07-13
Hade vunnit på att vara ca 20 min kortare, blev lite övertydligt och långrandigt på slutet
 
The Other Woman2014-07-13
Scenen med stretchingen<3 riktigt rolig film med uppfriskande kvinnlig vänskap fri från missunnsamhet och avundsjuka, om än förutsägbar och lite långdragen story
 
A Good Day to Die Hard2014-05-25
SNYGG film. Men åh så tunt manus och åh så många likadana skämt à la "lolol du är min son och jag är din far och ändå är vi ute och dödar/äventyrar tsm"
 
Cheerful Weather for the Wedding2014-04-29
Något hade den. Men jag störde mig lite för mkt på huvudpersonen och intrigerna.
 
10 orsaker att hata dig2014-04-29
Ganska standard highschool-romcom egentligen, men med den lite ovanliga feministiska bittra systern tyckte jag den höjde sig över andra sådana filmer jag sett.
 
Hobbit: Smaugs ödemark2014-04-15
Jag diggade den guldiga draken - den får 5 av 5
 
The Wolf of Wall Street2014-03-08
En film där man förnedrar kvinnor (vrf filmskaparna valt att göra en så omotiverat sexistisk film kan man verkligen fråga sig), men det är ju rika yuppies som gör det så då är det ju "OK". Storyn var precis lika platt som karaktärerna. MEN man blev inte uttråkad, den hade en del roliga scener och var på det hela snyggt gjord, vilket får väga upp imo.
 
The Wolf of Wall Street2014-01-26
Underhållande - ja. Välregisserad och välspelad - ja. Men det är inte lätt att göra en icke-ytlig film när den handlar om ytliga människor med ytliga liv. Det läskiga är att det säkert finns sådana här människor. Det enda verkliga tillfället då de berörde sådant var bara när de i förbigående nämnde ett självmord. Handlingen var förutsägbar. Kvinnosynen fick mig att spy lite i munnen men var också väldigt förutsägbar. Utan drogerna + Jonah Hill hade filmen varit seg imo.
 
The Royal Tenenbaums2013-12-31
Quirky, med lite innehåll och mycket pseudo-intellektualism. Slutet balanserar dock upp den, och visst var den lite underhållande och snygg.
 
The Change-Up2013-12-01
Den här filmen har man ju sett i andra förpackningar otaliga ggr tidigare. Underhållande är den ändå, om man ser den med rätt personer och rätt humör och vill dumma ner sig lite en kväll.
 
This Means War2013-10-28
Jovars, varken mer eller mindre än jag väntat mig. Den hade ändå en poäng om hur vi funkar när det kommer till tävling, att tävlingsinstinkten går igång även när det rör kärlek, och att våra känslor inte alltid är så klara. Så, errhm, man kan försöka läsa in budskap här om man vill, men det är inte riktigt poängen med filmen.
 
Take This Waltz2013-10-28
Om hopplösheten i att kärlek aldrig verkar helt bestå, och hur man aldrig riktigt kan vara nöjd med vad man har. Jag kan så väl leva mig in i huvudpersonens känslor, och hur hon försöker balansera saker och ting som det är svårt att själv ha kontroll över. Älskar också de kvinnliga birollerna och vissa scener - som vattengympan, dialogen om sex, och Rogens reaktion på slutet men framförallt, över allt annat, slutet där hon sitter själv i karusellen och man får förstå att i slutändan är man ändå bara ensam - är genialiska enligt mig.
 
Djävulen bär Prada2013-10-28
Älskar chefen, hur hon är så auktoritär men ändå tystlåten. Praktisk ända in i benen, trots att hon jobbar med mode. Genialisk slutscen. Annars - lite klyschig, visst, men skådisarna kompenserar för det.
 
Terminator2013-10-08
Haha, älskar den där åttiotals-tv-spelsmusiken som dyker upp ibland!
 
Den goda fen2013-09-17
Cool film.
 
Beasts of the Southern Wild2013-09-17
BEAST IT. Den här filmen fick mitt hjärta att slå snabbare (hö hö).
 
The Music Never Stopped2013-09-11
Sjukt fin film. Kanske inte så accurate när det kommer till hjärntumörer (vad vet jag), men den balanserade det här med kärlek, förlust, acceptans och hur lite som krävs för att ett liv ska vara värt att leva väldigt väl. Feel-good och feel-bad i en bra blandning.
 
Smala Sussie2013-08-31
Polisen är ju för underbar. Allmänt rolig också med all action i Värmland.
 
The Conjuring2013-08-31
Det fanns inte en sak i den här filmen som man inte sett i någon tidigare skräckfilm. Mindre originell film har jag knappast sett, men den var bättre än Dead Silence i alla fall. Vad är grejen med dessa dockor dock? (Gillar de två orden i följd.) Så uttjatat. Det enda läskiga var när hon, 'demonologen', tittade i spegeln.
 
Prinsessan Mononoke2013-08-23
Svag fyra. Jag förstår faktiskt inte varför det är så många som verkligen _älskar_ den här filmen, då jag tyckte den var lite oengagerande och långdragen. Samtidigt. Det är en Miyazaki, och stundvis var den riktigt cool.
 
Unaccompanied Minors2013-08-23
Meeh.
 
Bridesmaids2013-08-23
Hyfsat konventionell galghumor som verkligen funkar. Skrattade ihjäl mig den första halvtimmen, efter det gick det lite upp och ner. Huvudskådisen var mycket bra i rollen, vilket kanske inte är så konstigt då hon hade en hand med i manuset. Filmen lyckades bryta mot en hel del normer, t.ex. tilläts kvinnorna inte bara ta en mycket stor roll, utan också vara ofeminina, och inte prata om/slåss om en man hela tiden, vilket (för mig åtminstone) var väldigt uppfriskande. Är också glad över att de lyckades knyta ihop filmen på det sedvanliga amerikanska-lyckliga-slutet sättet utan att det blev alltför kitschigt.
 

Nästa sida »