Alla kommentarer avKrille80
Gemini Man | 2020-08-09 |
När det kommer till film så finns det ingen handling jag älskar mer än: "Person blir oskyldigt anklagad och jagad och måste själv hitta den/de skyldiga. Här får jag just det och dessutom med en bonus i form av sci-fi. Vad som förvånade mig var att jag hade gärna sluppit sci-fi-delen. Vad som också förvånade mig var att jag hela tiden glömmer av hur mycket jag gillar Will Smith. Sådan sevärd och underhållande skådis. Uppskattar här också filmens miljöer och actionscener. | |
The Hustle | 2020-08-09 |
Då har även "Rivierans guldgossar(1988)" fått sin remake och Michael Caine och Steve Martin har blivit Anne Hathaway och Rebel Wilson. Det faktum att jag älskade "Rivierans guldgossar", hunnit glömma av större delen av handlingen och uppskattar Hathaway och Wilson fick mig att ta mig an detta. Jag märker nu att jag uppskattar denna film mer och mer när jag tänker tillbaka på den än under själva titten. Samma gäller Wilsons och Hathaways insatser. Jag kan tänka mig att se denna film igen. | |
My Spy | 2020-08-08 |
Detta var precis vad jag behövde i mitt filmtittande just nu. En härligt underhållande action-komedi som drar mer åt familjehållet. Ända sedan första "Guardians of the Galaxy" har jag älskat Dave Bautista och här är han kul, älskvärd och tuff. Kristin Schaal är kul som alltid men mest glädjande är att 11-åriga Chloe Coleman är så bra. Filmer som detta står och faller med hur bra barnskådespelaren är och Chloe Coleman levererar. Underhållande, charmigt och med kul action. 3+ | |
Jordbävningen | 2020-08-07 |
Uppföljare till filmen "Vågen" som kom 2015 och levererade norsk katastrofilm där vi fick följa geolog Kristian Eikjord med familj som hamnar mitt i tsunami. Denna gång återser vi samma familj som nu är splittrad p.g.a. pappa Kristians svårigheter att handskas med följderna från förra filmen. Effekterna är snygga även denna gång men att samma land/familj drabbas av ny katastrof tär på logiken. Svagare än "Vågen" sett till handling men väldigt kul att Norge gör katastroffilm. 3- | |
Late Night | 2020-08-07 |
Mindy Kaling fungerar inte alltid för mig som skådespelare men jag är desto mer förtjust i hennes skrivande. Här gör hon både ock och bra. Hon har dock varit smart nog att ge scenen åt Emma Thompson som briljerar. Rollistan är överhuvudtaget väldigt bra där vi dessutom får stunder med John Lithgow, vilket aldrig är fel. Denna film har alla ingredienser för ett riktigt högt betyg men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför den inte når dit. Sevärt och underhållande är detta dock. 3+ | |
Vågen | 2020-08-07 |
Kristoffer Joner blev en ny bekantskap i och med Viaplays svensk-norska TV-serie "Maskinisten". Helt plötsligt såg jag han på omslaget för denna film och dessutom kändes en norsk naturkatastrofs-film alldeles för intressant att missa. Jag blev glatt överraskad över hur mycket jag gillade detta. Som katastroffilm liknar den följer den Hollywoods-mallen men just att den utspelar sig i Norge, har snygga effekter och skådisarna ger järnet fungerade väldigt bra hos mig. Man förstår att regissören Roar Uthaug fått möjlighet att regissera film i Hollywood efter detta. 3+ | |
Angel Has Fallen | 2020-08-07 |
Jag vet inte vad som är mer förvånande: att det nu kommit tre filmer i denna filmserien eller att jag faktiskt har sett alla. I mitt fall tror jag att det är det faktum att jag inte är redo att ge upp hoppet om Gerald Butlers karriär som gör att jag ser dem. Dessutom lyckas han varje gång få med sig kompetenta skådespelare i varje film. Här är det förutsägbart och ooriginellt men det är också underhållande hjärndött action och denna gång också med en underbar och sevärd Nick Nolte som dyker upp. 2+ | |
Huset med den mystiska klockan | 2020-08-05 |
Jag är väl inte direkt den huvudsakliga målgruppen för denna filmen men med Eli Roth bakom ratten och alltid sevärda Cate Blanchett och Jack Back i huvudrollerna så tänkte jag inte missa detta. Som förväntat hade jag mest nöje utav av Blanchett och Blacks insatser men på slutet kunde Eli Roth i alla fall släppa fram lite av skräckförmågorna som regissör. Tyvärr saknar han förmåga att lyfta andra delar av filmen. Annars passar historien för de yngre där det finns stunder för både magi och skräck. 2+ | |
Valley Girl | 2020-08-05 |
En musikalisk remake på en Nic Cage film från 1983 som jag inte har sett. Historien är tunn och förutsägbar med klassiska berättelsen om kärleksparet med olika bakgrunder som ingen vill se tillsammans. Filmen har dock tillgångar i form av kul och underhållande musik- och dansnummer. Kul är också att återse Jessica Rothe, som var så bra i "Happy Death Day"-filmerna, i huvudrollen. 2+ | |
21 Bridges | 2020-08-03 |
Förväntningarna var höga då självaste Black Panther hade huvudrollen och handlingen kändes väldigt mycket 90-tal. Filmen är fartfylld och full av snygga actionscener samtidigt som är smart nog att ta vara på att filmen utspelar sig i New York. Tyvärr är filmen förutsägbar och Boseman imponerar inte. Värst är dock att när filmen äntligen får nerv och oförutsägbar så tar filmen bara slut. Helt plötsligt är det som manusförfattaren tappat lusten och skriver ihop ett snabbt och smidigt avslut. | |
What Men Want | 2020-08-03 |
År 2000 kom "What women want" med en Mel Gibson, som kunde höra kvinnors tankar, i huvudrollen. En film som blev en stor ekonomisk framgång och också en film jag gillar. 19 år senare är det dags att vända på steken. Jag trodde inte denna film skulle bli det mista trovärdig för ingen film kommer väl visa mäns vidriga tankar. Filmen lyckas dock hitta en bra balans och det blir en ok filmupplevelse trots en väldigt förutsägbar handling. Tracy Morgan stjäl varje scen han är med i. | |
Super Troopers 2 | 2020-08-02 |
För 14 år sedan kommenterade jag den första filmen "Super Troopers" varav jag gav betyget 2/10. Nu har jag sett denna sena uppföljaren(från samma gäng som gjorde och spelade i den första filmen) och jag älskar all den fåniga och barnsliga humor denna film ger mig. Är jag beviset på att trots att man blir äldre så blir man inte mognare(humormässig i alla fall) eller hade jag bara en dålig dag då jag såg den första filmen. Jag vet inte om jag vågar undersöka detta vidare. 3+ | |
Welcome to Marwen | 2020-08-02 |
Det är alltid en utmaning för spelfilm att lyckas bli riktigt bra när de är baserade på lite udda verklighetsbaserade personer och händelser. Dessa gör sig oftast bäst i dokumentärform. Med en alltid sevärd och här nedtonad Steve Carell och en innovativ regissör som Zemeckis gör man i alla fall ett trivsamt försök som i alla fall skapar en originell och fin berättelse. Jag känner dock att jag skulle vilja känna mer och starkare känslor. Kanske finns det mer att hämta i "Marwencol"(dokumentären). | |
A Simple Favor | 2020-08-02 |
Denna film lämnade mig så förvirrad. En kalkonfilm eller guldgås? Handlingen är så långsökt och känns tagen från valfri TV-film med thrillerinslag. Tonen är så fel och regiarbetet konfunderande. Är det en parodi på thrillergenren eller ett kärleksbrev? Samtidigt har vi Anna Kendrick och Blake Lively som är underbart sevärda(om än i deras typiska roller) och det finns drag av underbar mörk komedi blandad med lättsam lek med thrillergenren. Jag är så förvirrad och får lägga betyget i mitten. 2+ | |
Can You Ever Forgive Me? | 2020-08-02 |
Oscarsnominerad film med en handling baserad på verkliga händelser. Jag förstår Oscarsakademin för både i manus och Melissa McCarthy och Richard E Grants insatser finns det guldkorn att plocka ut. Dock lika förståeligt att filmen inte fick en nominering för bästa film så är det förståeligt att filmen inte heller tog hem någon guldgubbe i ovanstående kategorier. Det är helt enkelt delar som glädjer men som helhet så lämnar den inte mig med mer än en OK känsla. Inget jag återvänder till. | |
Sing | 2020-07-31 |
Jag uppskattar här de söta karaktärerna, de moderna sångnumren men framförallt det aktiva regiarbetet. I övrigt så finns det, för mig som vuxen, inte mycket att erbjudas utan detta är en film mer för de yngre med mer yta än innehåll. | |
Desperados | 2020-07-31 |
Detta är förutsägbart och ooriginellt men det är båda delar jag kan köpa när det kommer till romantiska komedier. Jag kompenseras istället med en kul, fartfylld och smågalen resa under tiden. Mest glad är jag dock över att se Nasim Pedrad i huvudrollen där hon på allvar får visa sin komiska förmåga och det skadar inte att hon är i gott sällskap i rollistan där Lamorne Morris alltid är sevärd. | |
Resan till månen | 2020-07-29 |
Wow, vad ska man säga. Den ikoniska bilden då rymdraketen träffar månens ansikte har länge varit en del av mitt liv men det var först nu som jag tog tiden att se filmen i sin helhet. Bara det faktum att Georges Méliès kunde skapa något som detta redan 1902 fyller mig med häpnad. Jag är fylld av fascination och engagemang och har ett jätteleende under hela filmens gång. Tänk så mycket inspiration denna film gett till senare filmskapare, fotografer och skapare av special effekter. Genialisk! | |
Det stora tågrånet | 2020-07-29 |
Denna film levererar inte den känsla av förundran som Georges Méliès "Resan till Månen" gav mig och jag saknar också den känslomässiga kontakten i berättandet. Vad jag dock imponeras av här får jag tåg i rörelse och inte minst scener med hästar. Vid ett tillfälle får vi också en kamera i rörelse i förhållande till den stillastående kameran. Dödsscenerna är också härligt dramatiska i massor. 3+ | |
Det Kapitel 2 | 2020-07-27 |
Då jag verkligen uppskattade den första filmen så var förväntningarna höga. Jag var dock samtidigt orolig för, med undantag av Pennywise, ungarna var ju det som gjorde filmen så bra. Denna gång skulle fokus ligga på de nu vuxna barnen. Första timmen har jag blandade känslor för men den räddas av en rolig Bill Hader och flashbackscenerna till ungarna. Filmen är dock 3h vilket innebar att när filmen väl kör igång så får jag två helt underbara avslutande 2h. Jag blir underhållen i massor. 4- | |
En kvinna bland män | 2020-07-27 |
Under filmens sista 25 minuter får jag det som jag önskade av denna filmen. Då lyckas detta biografiska drama visa en del av vad som gjort Ruth Bader Ginsburg en sådan viktig kämpe för kvinnors rättigheter. Innan dessa avslutande 25 min får jag vad som är alltför vanligt inom biografiska filmer dvs. utdragen handling som är mer allmän handling än specifik fakta om personen som filmen ska handla om. Jag ångar inte att jag sett filmen men jag borde nog sett dokumentären "RBG" istället. 2+ | |
Instant Family | 2020-07-25 |
Denna film var en underbar överraskning. Jag hade inte förväntat mig att få ta del av en film som hittar så lyckad balans mellan komedi och drama. I denna balansen fungerar dessutom Rose Byrne och Mark Wahlberg väldigt bra då de tidigare i sina karriärer visat att de både behärskar komedi såväl som drama. I stabil regi får jag också ta del av en historia med viktigt ämne(Adoption) som behandlas återigen i en fin balans mellan sorg och härlig feelgood. Tänkvärt och underhållande. 3+ | |
The F**k-It List | 2020-07-25 |
Det är inte så att vare sig regi, skådespelare, historia är dåligt eller att det saknas ett budskap någonstans. Problemet är istället att filmen är så meningslös och oengagerande. Det finns inget att gripa tag i för att uppehålla intresse utan istället blir filmen bara ett sorl i bakgrunden medan ens tankar vandrar. Värre ändå är att ju mer tid som går sedan jag såg filmen, desto sämre blir mina tankar om densamma. 1+ | |
Goodbye Christopher Robin | 2020-07-24 |
Att det runt skapelsen och framgången med den oskuldsfulla berättelsen om Nalle Puh låg ett sådant vemodig och mörker var något helt nytt för mig. Under filmens gång känner jag sorg och ilska och det fanns t.o.m. stund för tårar. Vem vill känna så när man ser film? Därav kanske förklaringen att denna film försvann och inte fångat den stora massans intresse. Filmen är dock fylld av sevärda och duktiga skådespelare som Domhnall Gleeson, Margot Robbie och Kelly Macdonald. 3+ | |
Familjen Addams | 2020-07-23 |
Även om jag var trygg i att det är svårt att misslyckas med "Familjen Addams" och de dess underbara karaktärer så var jag inte lika trygg i att det skulle fungera i animerad form. Inledningsvis darrar det lite men snart blir det tydligt att den animerade formen bara skapar ytterligare dimensioner till de redan etablerade och älskade historier och karaktärer i "Familjen Addams". Att röstskådespeleriet levererar skadar ju inte heller. 3+ | |
The Angry Birds Movie 2 | 2020-07-23 |
I mina ögon är det största misstaget med här att man inte fortsatte med vad som gjorde sista halvtimman av den första filmen så bra dvs. massor av action och massor av "Angry Birds". Istället känns det som man rör sig ännu mer bort från spelet samtidigt som mer komedi tar plats. I vanligt fall älskar jag mer komedi i animerade filmer men här blir historien svagare och vad hände med idén att fåglarna faktiskt ska bli arga. Kanske missade jag det för denna gång hade jag svårt vara vaken. 2+ | |
The Angry Birds Movie | 2020-07-23 |
2016 tänkte jag tre saker. 1. Angry Birds-film, vem spelar fortfarande Angry Birds? 2. Hur ska de göra film av den tunna handlingen? 3. Detta kommer jag inte se. 4 år senare ser jag en helt ok film fylld med charm. När det återstår 30 min blir jag dock överraskad över min egen reaktion för nu är det dags för fåglarna att bli arga. Jag serveras massor av underbar action och underhållande slowmotion-scener samtidigt som jag får härliga flashbacks till varför jag en gång älskade spelet. 3+ | |
The Mummy | 2020-07-21 |
Det är lätt att förstå den universella kritik filmen utstått för direkt så vill jag få bort Tom Cruise för filmen. Därefter får jag inget grepp om tonen i filmen. Filmen hade mått så mycket bättre på att skippat de komiska stunderna som faller hårt. För mig som älskar de klassiska monstren och dess filmer från Universal gör det extra ont att se hur karaktärerna behandlas. Jag älskar dock actionscenerna som utspelar sig i diverse fordon. Verkligen snygga! | |
Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga | 2020-07-21 |
Jag trodde aldrig att jag skulle få se en spelfilm om Eurovision men skulle det komma en film så blev detta verkligen det perfekta året för det. Will Ferrell levererar sin typiska komedikaraktär men har man fortfarande kvar lite kärlek för honom så finns det här stunder av skratt. Rachel McAdams gör ett bra jobb med att hänga på i Ferrells fånerier. Mest älskar jag dock Persbrandts insats. Fint är också att det bland fånerierna också finns plats för hjärta och hyllning för Eurovision. | |
Hotell | 2020-07-20 |
På något sätt känns hela denna film som en teatralisk improvisationsövning för skådespelarna. Detta gör att jag aldrig vet var jag har historien vilket skapar ett obehag. Detta kompenseras dock av hur fascinerande och fina skådespelarinsatser man får ta del av här. Återigen visar Alicia Vikander vilken fantastisk skådespelare hon är. Inte en film som jag vill se om men skådespelarna och deras insatser har lämnat bestående och positiva minnen. |
Nästa sida »