Alla kommentarer avMedlock
Beautiful Boy | 2019-01-05 |
Felix van Groeningens The Broken Circle Breakdown är ett starkt drama. Numera ägnar han sig tydligen åt att göra amerikansk dussinfilm. Så synd. Slösa inte tid på den här - den är högst medioker. | |
Middle Man | 2017-04-15 |
Jag är inte i närheten av att dra på smilbanden en enda gång. Pendlar mellan en etta och en tvåa. Se den inte! | |
Adult Life Skills | 2017-03-16 |
En liten indiepärla. Charmig och gripande och väldigt lätt att ta till sitt hjärta. Soundtracket med framförallt Micah P Hinson, men även The Middle East och Gabrielle Aplin ger extra pluspoäng. Rekommenderas! | |
Ka' De li' østers? | 2017-01-23 |
Sändes på svensk tv på 60-talet och hette då "Tycker ni om ostron". | |
The Eyes of My Mother | 2017-01-16 |
Obehaglig och stark och - inte minst - väldigt snygg svart-vit film. Bättre än det mesta i skräckgenren, för dit måste den väl trots allt räknas, som jag sett de senaste åren. Definitivt en intressant regidebut av Nicolas Pesce. Snuddar vid betygsfyran. | |
Certain Women | 2017-01-14 |
Jag gillar Kelly Reichardts filmer, det finns mycket värme och medmänsklighet i hennes berättande. Historien med Kristen Stewart och Lily Gladstone är väldigt fin, en solklar fyra. De andra historierna fångar inte mitt intresse på samma sätt utan att för den skull vara dåliga. Sammantaget en stark trea. | |
Café Society | 2017-01-05 |
Att Woody Allen har sin storhetstid bakom sig är ingen nyhet, men då och då glimtar han ändå till. Dock inte denna gång - det här en slätstruken historia som man har glömt i samma stund som eftertexterna börjar rulla. Måste räknas som en av regissörens svagaste filmer. | |
Pojkarna | 2017-01-01 |
Jag betvivlar inte att den Augustprisade boken kan vara bra, men överföringen till film har inte blivit lyckad alls. "Den bästa ungdomsskildringen sedan Fucking Åmål" tycker Svenska Dagbladet i en helt obegripligt hyllande recension och delar ut full pott i betyg. Har vi sett samma film? Pojkarna är högst medelmåttig och kommer snart att vara glömd. Kvalitetsmässigt skiljer det ungefär en ocean mellan den och Lukas Moodyssons svenska filmklassiker. | |
Green Room | 2017-01-01 |
Inte fullt lika dålig som toköverskattade Blue Ruin, men bra är den verkligen inte. Jeremy Saulniers filmer bör undvikas, den saken är klar. | |
Victoria | 2016-12-02 |
Rekommenderar den som ännu inte har sett den att inte läsa något om handlingen. Och undvik att se trailern. Då blir behållningen så mycket större. Följ med Victoria in på nattklubben i Berlin och njut av en filmupplevelse utöver det vanliga. I min värld är det här en given femma! | |
Absolutely Fabulous: The Movie | 2016-11-26 |
Rolig serie - helt hysteriskt dålig film. Enda behållningen är Joanna Lumley. | |
Döden inom dig | 2016-10-27 |
Allt är undermåligt; manus, dialog och inte minst skådespeleriet, som är under all kritik. | |
Captain Fantastic - En annorlunda pappa | 2016-10-16 |
Småcharmig och når upp till en trea i betyg även om den fallerar rätt ordentligt sista halvtimmen. | |
Don't Breathe | 2016-10-15 |
Ännu en hypad skräckfilm/thriller, som inte alls håller måttet. Den skrämmer inte ett dugg, men lockar däremot till en och annan gäspning. Det är bara att konstatera att det numera görs försvinnande få bra filmer i den här genren. Ett tvåa i betyg är nästan i överkant. | |
Elle | 2016-10-08 |
Onekligen ganska underhållande även om vissa delar inte är helt lättsmälta. Manuset är modell "extra allt" och motsatsen till sparsmakat. Isabelle Huppert har en del att jobba med i huvudrollen. | |
Four Minutes | 2016-09-27 |
Här saknas inte kvaliteter. Två riktigt intressanta karaktärer, båda ytterst väl spelade, står i centrum av detta fängslande (sorry...) drama. Ännu en stark film med en pianotalang i fokus; australiensiska Shine och franska En Studie i Hämnd är två andra.
| |
Bumerang | 2016-09-17 |
Allt för mycket melodram för min smak. Den bygger på en bok, vilket tydligt märks; det är mycket som ska tryckas in på drygt 1,5 timme. Det finns oändligt många franska filmer som är bättre än denna halvmesyr. | |
I Am Not a Serial Killer | 2016-09-15 |
Jag bjuder här på dagens bästa filmtips: Ödsla inte bort din tid på denna - den suger ordentligt. | |
Förförd | 2016-09-10 |
Emmanuelle Bercots skådespeleri håller Oscars-klass i detta sevärda drama. Filmen hade dock tjänat på att kortas ner, likartade scener vevas några gånger för mycket och regissören kunde gott använt klippsaxen lite mer. Men ändå - en stark trea. | |
Remember | 2016-09-10 |
Välskriven och fängslande från början till slut och med en övertygande Christopher Plummer i huvudrollen. Atom Egoyan är definitivt tillbaka på banan. Hans förra film The Captive från 2014, som i likhet med denna fick ett väldigt blandat mottagande, är rejält underskattad. | |
The Shallows | 2016-09-08 |
Regissören Jaume Collet-Serra har idel skräp på sitt CV. Den här B-filmen utgör inget undantag.
| |
Maggie's Plan | 2016-08-09 |
Japp, "som en av Woody Allens sämre fiilmer" är en träffande beskrivning av en mindre lyckad film. Rebecca Miller har gjort bättre ifrån sig än så här, framförallt då med Pippa Lees hemliga liv. | |
Bridgend | 2016-08-07 |
Mörkt drama om den mystiska självmordsvågen i Bridgend i Wales. Intressant och märkligt fenomen, men regissören Jeppe Rönde har inte fått till någon fullträff i sin spelfilmsdebut. Dock fullt godkänd även om den har sina brister. | |
Embers | 2016-08-03 |
I grund och botten finns en storyidé som skulle kunna blivit en bra film. Men det blev det inte... | |
The Lobster | 2016-07-31 |
Flera lysande scener, men tappar en del efterhand. Gillar man Dogtooth och Alper lär man knappast bli besviken. Personligen tycker jag att den här är den bästa av de tre. | |
Hail, Caesar! | 2016-07-29 |
Allt är inte guld som glimmar i Coen-land. Trots en stjärnspäckad ensemble lyfter aldrig filmen. En komedi som bjuder på få skratt. | |
Into the Forest | 2016-07-29 |
Definitivt sevärd. Finstämd med ett vackert foto och rymmer även en del spänningsmoment. Men det är den fina skildringen av systrarnas relation som är den största behållningen. Och väljer man att ha Cat Powers enastående tolkning av Wild Is the Wind som ledmotiv är mycket vunnet redan från början! En stark trea. | |
De gyllene åren | 2016-07-27 |
Glimtar till här och där, men på det stora hela har filmen svårt att engagera. Jag är svag för fransk film, men den här typen av romantiskt drama klarar jag mig utan. | |
A Bigger Splash | 2016-07-21 |
Välspelad och oförutsägbar. Inte alls oäven. | |
Med en mördares ansikte | 2016-07-20 |
Att få till en fungerande thriller är kanske inte finnarnas starkaste sida...Den här suger i alla fall tämligen ordentligt. Ospännande intrig och trista karaktärer. Filmen känns mest fånig och betyget hamnar någonstans mellan en etta och tvåa. |
Nästa sida »