Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avNHL


Rabid Dogs 2008-04-24
Hård italiensk Euro Crime thriller med ett härligt slut. Så långt ifrån dagens sockersöta och förutsägbara Hollywood rullar som man kan komma. Blev bitvis lite enformigt i bilen, men den håller ändå upp intresset hela tiden. Bra produktionskvalitet.
 
Planerat mord2008-04-09
Coburn gör en hygglig insats i den här ganska så mediokra deckarhistorien. Ok, men inte mer.
 
Knock-Out2008-04-08
Som sagt, rätt simpel handling, men effektivt utfört. Fint foto och regi. Robert Ryan perfekt i rollen som den avdankade boxaren som vägrar lägga sig.
 
Hardcore - En brutal verklighet2008-04-07
George C Scott är som alltid lysande. Lite Taxi-driver vibbar här och var, vilket i.o.f.s. inte är så konstigt då det är Schrader som står för manuset. Hade gärna sett att den var ännu skitigare och elakare, nu var den lite för snäll, men den är helt klart sevärd.
 
Den kriminelle2008-04-02
Inte helt oäven faktiskt, men helt klart drar musiken ner helhetsintrycket ordentligt, vilket är riktigt synd, för annars hade den helt klart varit mer än godkänd, för både fotot och manuset är bra. Musiken gör dock bara att man vill att filmen ska sluta så fort som möjligt.
 
Sailor Suit and Machine Gun2008-04-02
Visst är det Hiroko som är lite småcool i sin roll. Kunde ha varit mer fart i den, men ett par sköna scener finns.
 
Blind Beast2008-04-02
Börjar stillsamt och oskyldigt för att sedan sakta men säkert glida in i en allt mörkare och bizarrare värld. Rätt vågad faktiskt för att vara från slutet av 60-talet. Man kan inte säga att filmen är bra, däremot ganska originell och det i sig är värt ett högre betyg.
 
Never Give Up2008-04-02
Ken Takakura gör en helgjuten insats som den hårde elitsoldaten som blir misstänkt för att ha mördat alla invånare i en liten by ute i landsbygden. Bitvis en rätt emotionell djupdykning.
 
Mördare i vitt2008-04-02
Lyckad liten mystery-deckare med bra story och skådespel.
 
Dömd utan bevis2008-04-02
Intressant porträtt av Carbine Williams, och Stewart är som sagt alltid sevärd.
 
Agent 117: Uppdrag i Kairo2008-04-02
Rätt skön faktiskt. Ordentlig retro-känsla och en hel del humor. Inget man ser om, men man har sett värre i genren.
 
The Air I Breathe2008-04-02
Den har sina stunder, men känns otroligt tillgjord. Whitaker, Bacon och Garcia gör att filmen klarar en trea.
 
Ubåt anfaller2008-04-02
Gillar man u-båtar så kommer man definitivt inte bli besviken. Mycket scener inifrån u-båten, Bra skådisar och välgjort, men når ändå inte upp till en del andra filmer i genren.
 
Med våldets rätt2008-03-01
En klassisk fängelsefilm. Lancaster är strålande som den hårde fången, men även Cronyn är bra. Fint berättat
 
Operation Overlord2008-03-01
De autentiska scenerna klipps in på ett bra sätt. Det syns att filmen är gjord på en knapp budget. Saknar dock djup för att man ska känna något för killen i huvudrollen.
 
Fascisten2008-03-01
Den är helt klart visuellt snygg, med fin scenografi. Italienarna var duktiga på det. Däremot var filmen som helhet lite av en besvikelse. Bertolucci skulle inte ha ändrat så mycket från originalnovellen, särskilt slutet. Trintignant passar bra i sin roll.
 
The Rocket - Hockeylegenden2008-02-08
En bra film om hockey legenden Maurice Richard. Den blir angenämare om man är lite insatt i hans historia och NHL personerna runt omkring honom. Stephen McHattie i rollen som Dick Irvin är strålande. Roy Dupuis gör här sin tredje Maurice Richard tolkning och gör det bra. Välgjort med fina hockeyscener. En svag fyra. Seriöst gjord sportfilm som var provinsen Quebecs dyraste film någonsin (8 miljoner dollar).
 
Falskmyntarna2008-02-04
En liten besvikelse. Den är ju trots allt oscarsnominerad i kategorin bästa utländska film. Markovics i huvudrollen övertygar, men det gör tyvärr inte resten av filmen som saknar den där riktiga tyngden i den här typen av film. Men akademin gillar ju sånt här.
 
Desperados2008-02-02
Gregory Peck och Richard Widmark är alltid sevärda. Storyn är bra men den kunde ha tagit mer fart mitt i filmen. Helt ok, men ingen av de bästa western filmerna.
 
Det onda arvet2008-02-02
Filmen växer sakta men säkert i takt med att man får mer bakgrund till storyn. Ungen är coolt elak. Man ser att det bygger på en pjäs, det blir lite väl teatraliskt ibland. Men skådisarna höjer sig vart eftersom, skönt slut. Svag 4:a.
 
Bone2008-02-01
Surrealistisk film med en hel del humor inbakat. Alla involverade är lite halvkonstiga och hela filmen är en aning flummig, men rätt intressant.
 
Utlämnad2008-01-25
Inte sa pjakig, men hade garna sett att den var annu skitigare och elakare. Bra skadespel i overlag dar Gyllenhaal sjalv ar den svagaste lanken.
 
The Deaths of Ian Stone2008-01-25
Tycker att iden var kul, men den skulle ha slutat 10 minuter tidigare. Slutet blev en "overkill" vilket gjorde att betyget dras ner ytterligare ett snapp. En svag trea.
 
The Flock2008-01-25
Tyvarr bjuder den inte pa nagra overraskningar och blir bara en i mangden av filmer, trots att amnet i sig ar intressant. Hade garna sett en twist eller nagot annorlunda. Kunde garna ha varit hardare.
 
Cloverfield2008-01-20
Som Kaffe22kr sager, den har filmen ska man se pa bio for att kunna njuta av alla effekter. Storyn e ingen hojdare men det spelar mindre roll eftersom man blir sa uppslukad av vad som hander. Lite over the top, men en biofilm val vard att se.
 
Narkotikasmuggling2008-01-06
Skön liten pärla av Don Siegel. Eli Wallach stjäl hela filmen precis som han gjort i andra filmer. Han spelar en psykopatisk mördare och gör det alldeles förträffligt. Filmen rör sig hela tiden framåt och är intressant ända till slutet. Underskattad och bortglömd Siegel-rulle väl värd en titt.
 
Prickskytten2008-01-06
Intressant film-noir om en psykopatisk kille som skjuter kvinnor. Den börjar väldigt bra, men tappar lite när fokus skiftas till poliserna. Hade gärna följt mördaren mer genom filmen. Diggar skorstens-scenen, den var cool. Bitvis väldigt bra regisserat av Dmytryk. Stark trea.
 
Livsfarlig stad2008-01-06
Lågbudget film-noir med ett hyggligt manus. Hayden är så där lagom träig som han brukar vara. Kul och se Bronson i en tidig roll som skurk. Annars ingen bättre film i genren, men helt ok. Filmen kändes längre än 73 min.
 
Antibodies2008-01-05
Helt ok, skön inledning de första minuterna. Bra skådespel och ett bra manus, även om filmen hämtat en del från andra. Bra musik. På det stora hela en bra film.
 
Before the Devil Knows You're Dead2008-01-04
Hade förväntat mig en aning mer, har höga krav på Lumet. Seymour-Hoffman är alldeles lysande och stjäl stora delar av filmen. Lumets i särklass mörkaste film som jag sett. Bra manus men filmen lyfter inte till de höjder jag hade förväntat mig.
 

Nästa sida »