Alla kommentarer avNekkruEvul

Världens värsta människa2021-12-20
Fantastiskt fin film. Jag fick upp ögonen för Trier Jr. i och med Oslo 31 Augusti som jag anser var ett smärre mästerverk. Hade sedan lite blandade känslor inför hans andra två (vid den tidpunkten) filmer, helt klart en regissör som gillar att pröva nya saker, men med lite varierande resultat. Med den här filmen känns det dock som att han har fått många av stilgreppen från de tidigare filmerna att fungera fullt ut, så att de känns effektfulla utan att alls vara störande. Utöver detta är det här helt enkelt en vacker, finstämd och rörande film med mycket hjärta. Jag kom på mig själv med att sitta och le hela vägen igenom. Några tårar blev det också, men inte utan att leendet bestod. Måste även säga att det på något sätt var en personlig lättnad att få se Anders Danielsen Lie i en lite muntrare roll - jag älskade honom i Oslo 31 Augusti, men där var hans karaktär så fullkomligt förlorad att det var tungt att bära med sig efteråt. Femma av den lite svagare sorten, men måste ändå bli en femma.

Green Room2021-11-29
Alltså vilken överraskning. Konceptet är som andra säger kanske inte helt eget, men jag har antagligen aldrig sett det göras så här bra. Klar styrka att filmen kändes oerhört verklighetstrogen rakt igenom (ja ja, förutom ett par mindre saker - det är film ffs.). Miljöerna och karaktärerna är riktigt välgjorda och trovärdiga - de påminner till och med om personer jag känner. Också grymt drag att casta Piccard som riktigt obehaglig onding - alltid ett smart drag att låta en välkänd hjältefigur spela skurk. Höll hög klass hela vägen till det utmärkta slutet. Riktigt grym, tog mig på sängen! Nästan så jag vill sätta femman faktiskt.

Train to Busan2021-11-29
Det är sådant här jag inte förstår. Det kanske är mig det är fel på. Men jag kan inte förstå vad folk ser i en sån här film. Totalt söndertjatat koncept, platta karaktärer och oinspirerat skådespeleri, förutsägbar handling, och kort sagt inget nytt under solen. Inga överraskningar, inga gripande stunder, bara samma gamla. Jag hade väldigt tråkigt i två timmar. Vem vill se detta 2016 och efter? Många, tydligen. Men inte jag.

The Void2021-11-29
Superb skräckis i min enkla mening. Påminde mig om många gamla favoriter - The Thing och The Beyond är de första jag tänker på. Och det är filmer jag skattar högt. Bra body horror, snygga analoga effekter, och visuellt trevlig film. Kanske lite bristande skådespeleri här och där, och några mindre grejer som kändes lite slitna och kunde gjorts bättre. Men när det sken så sken den verkligen, och det räcker för mig. Grym ny skräck med riktig old-school känsla!

Metalhead2018-06-02
Kändes först som att det skulle kunna bli en rätt bra film. Därför var det extra tråkigt att den valde att pissa sig själv i ansiktet.

Future Shock2018-05-12
halvkul semisnyggt nonsens

The Pervert's Guide to Ideology2018-03-18
Dunkelt talat är dunkelt tänkt

Sista telegrammet från Cross Plains2018-03-13
vafan man är väl inte gjord av sten

Cartel Land2018-03-04
Varför gör man den här dokumentären 2015? Det är ju inte ett smack här som inte varit känt i minst 25 år redan, dessutom är innehållet här djupt osensationellt relativt sett (vilket låter väldigt cyniskt att säga, men det är sant). Det finns väldigt mycket viktigare aspekter av problemet att ta upp år 2015

Under the Skin2017-12-26
Haha! Haaaa.......... Eller bara nej

The Misanthrope2017-11-08
Fint att se lite av Carl Michael Eide innan "olyckan". Rätt mycket bra musik på soundtracket också faktiskt, och måste säga att det ofta låter ganska mycket som bitar av Ulvers första rehearsal-tape (där CME ännu var en halva av bandet, slump?), med phaser och wah-wah och grejer. Annars sällar jag mig till dem som inte tycker att detta var så lyckat. Men ändå betydligt bättre än Until the light takes us

Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans2017-11-08
Kan tyvärr inte låta bli att jämföra denna med originalet och denna är väldigt mycket sämre. Förmodlige rätt mycket bättre om man inte sett förlagan dock.

Uninvited2017-10-26
Boats n hoes, boats n hoes!

We're Livin' on Dog Food2017-10-26
Jag var glad nog för det nya (rätta) slutet som tillkom när spelfilmen återutgavs, men detta kompliment var grädde på moset jag inte hade räknat med. Har alltid undrat hur denna enigmatiska film kom till och hur den kunde vara så sjukt autentisk... Nu vet jag varför, och gillar den om möjligt ännu mer. Gillar man motkultur av något slag bode man verkligen se båda.

Dogs in space2017-10-25
Helt otroligt att det fanns ett annat slut liggande till denna, och helt otroligt att det var SÅ mycket bättre. Lätt beslut att hissa den ett steg nu.

Umeå - hardcorens huvudstad2017-10-25
... Och även jag...

The Colossus of Destiny: A Melvins Tale2017-10-25
Alltså Buzz och Dale. Vilka jävla mästare. Det är ganska bisarrt att se ett band som är så här märkligt och distinkt och udda göra det dem gör och är kända för så bra redan när dem går (eller ok ser ut att gå) på högstadiet. Samma grej som i Slint-filmen.

The Poughkeepsie Tapes2017-10-25
Materialet på "banden" var faktiskt ofta rätt bra, tyvärr pissade dem på sina egna jordgubbar med den (riktigt) dåliga inramningen

The Taking of Deborah Logan2017-10-23
Ni skall lyssna på PeterTheW.

The Colour Out of Space2017-10-23
Väldigt oväntat att se två bra filmatiseringar av denna dyka upp på så kort tid. Trots rådande Lovecraft-craze är denna novell ett ganska oväntat val delvis pga. det väldigt olösliga visuella problemet och delvis pga. mkt lågt tempo etc. Det jag gillade minst var hur man löste (fuskade sig förbi) detta problem då och då, men annars mycket bra. Hoppas Lokalvårdaren/Feed the light får en release snart så man får se vilka lösningar man hittade på där!

Confessions of a Serial Killer2017-10-23
Väl värt det bara för Robert A. Burns!

War Dog2017-10-03
Det här är, helt seriöst menat, en ASBRA film.

Beyond the Black Rainbow2017-05-04
Om du inte kände att detta gav dig så mycket, och vill undvika att känna indignation och ilska över att få din tid stulen på liknande sätt i framtiden: Pröva istället att läsa igenom samtliga volymer av nationalencyklopedien, sträcklyssna parlamentariska debatter, samla mynt och frimärken, eller fyll i ett rutblock med så många exakt lika stora fyrkanter som du kan få plats med. Jag lovar, det verkar jättesmart och komplicerat, och det kommer aldrig att irritera dig med förvirrande överaskningar och flummiga otydligheter! Puss!

Creep2017-05-01
Kan vara en av dem bästa jag sett i sitt slag faktiskt. Om man har kollat på en del äkta found footage-material så inser man ganska snabbt att detta har många av samma tendenser, samtidigt saknas egentligen alla give aways som brukar plåga formatet ("BUU!!! JAG ÄR EN SKRÄCKFILM! HOKUS POKUS!" osv). Grunden läggs istället med en jävligt grundlig fundering kring modernt mänskligt beteende och socialitet på ett sätt som påminner mig ganska mycket om Funny Games. Relativt oförutsägbar hela vägen tyckte jag dessutom den var.

The Witch2017-01-10
Riktigt riktigt bra film som stannade med mig väldigt länge. Gillar väldigt mycket att man gjort varje ansträngning att framställa varje liten detalj pedantiskt tidsenligt (och nej, vardagen var sannolikt inte så fartfylld och spännande, det bidrar till atmosfären), men samtidigt ha utgångsläget att häxkulternas krafter hade betydligt större verklighetsförankring än vi idag tänker oss.. Kombinationen är inte något som bjuder snabba sensationer, snarare ett långsamt krypande obehag för den tålmodiga och uppmärksamma tittaren. Slutet var ett av dem bättre jag kan minnas, gav mig rysningar av flera anledningar. Måste även nämna barnskådespeleriet som oftast var sanslöst, stundtals nästan ofattbart. En ovanlig och riktigt brilliant film.

Misshandlingen2015-11-12
Många diskreta poänger här förutom dem uppenbara och jag tycker detta känns minst sagt aktuellt än även om motsvarande reaktion på den omöjliga situation man försätts i succesivt har skiftat mot att ta det som det kommer, ge upp, distrahera sig och ruttna bort i tysthet.. Fantastisk musik såklart, Harvester när dem låter som mest Pärsson, legendariskt och riktigt passande!

In Search of the Great Beast 6662015-11-12
Bra försök att göra detta på ett annorlunda sätt, synd bara att det inte gjordes så bra.

Obscene2015-11-04
Jag hade varit tacksam bara för striden för Naked Lunch, listan över publicerade författare på slutet är nästan svår att tro på.. Jag tror Barneys enorma påverkan på kultur som vi idag känner den skyms mycket av hans introverta och obekväma person i filmen, men jag känner mig oerhört jävla tacksam för allt som jag mer eller mindre direkt har fått möjlighet att uppleva pga. den här individens oupphörliga krigande mot "lådan".

Satans borg2015-11-04
inte jämn alls, men höga highs iaf! räcker för att göra mig glad även om det var väldigt mycket potential som kastades bort (av producenterna?)

Little Lady Fauntleroy2015-11-04
hade nog väntat mig mer weird, men sen har man växt upp på Gotland där the going gets weird and the weird turn pro ungefär varje dag... Men kul ändå, och fan vad bisarrt TV är, inser man varje gång man exponeras

Nästa sida »