First Reformed | 2021-04-07 |
Börjar starkt och jag gillar dagboksdialogen. Ethan Hawke är briljant i sin roll och han borde fått en oscarsnominering. Överlag är det bra insatser och jag tycker att storyn är intressant, plus fin scenografi. Slutet drar ner det hela för mig dock, men det helar landar på en stark 4a. |
Wonder | 2020-03-18 |
Jag hade läst boken sen innan och va väldigt skeptisk till filmatiseringen. Tyvärr blev jag också besviken när jag nu såg den. Det blev lite för mkt Hollywood och för smörigt för min del. Vissa delar är bra t.ex som i boken får man höra historien från flera olika perspektiv. De ger filmen en mer tyngd. Men på det stora hela hade jag önskar och förväntat mig någonting bättre. |
GoldenEye | 2020-03-14 |
Ska erkänna att det här inte är så illa faktiskt, men det finns mycket jag inte gillar tyvärr. Känner ingen direkt Bondkänsla och vet inte helt vad jag tycker om Pierce Brosnan som Bond. Egentligen har han ju allt: utseendet, charmen, humorn och åldern. MEN det är nåt som skaver, svårt att helt sätta fingret på det. Hur som haver så är filmen lite intetsägande och inte speciellt minnesvärd. Totalt får det godkänt men inte mer än så. |
Iskallt uppdrag | 2020-03-12 |
Jag måste erkänna att jag tycker den här är riktigt bra. Svär man i kyrkan om man föredrar Timothy Dalton framför en gammal Roger Moore? Visst filmen har svaga skurkar, men det är bra tempo, action och spänning. För min egen del definitivt den filmen som gav mig bäst upplevelse sedan The Spy Who Loved Me. |
Levande måltavla | 2020-03-12 |
Roger Moore gör sin sista Bond-film och personligen va det på tiden. De tre sista filmerna håller inte riktigt. Den här gången är inget undantag och produktionen känns rätt B. Storyn väcker inget intresse och tempot är segt. Tycker dock om Christopher Walken som skurk. Men nja det här blir inte mer än godkänt. |
Moonraker | 2020-03-12 |
Helt klart bättre än sitt rykte. Spänningen finns där och storyn är intressant. Huvudskurken Drax är bra och det är kul att återigen få sidoskurken Jaws med i handlingarna. Visst finns det partier som är minst sagt fjantiga och filmen råder utan tvekan av lite Star Wars influenser. Men filmen är aldrig tråkig vilket är ett stort plus. Enligt mig så är det definitivt inte den sämsta bondrullen som många andra verkar tycka. |
Ur dödlig synvinkel | 2020-03-12 |
Har svårt för de sista Bond filmerna med Roger Moore. Han känns för gammal och det blir bitvis mer komiskt än spännande. Storyn i sig är tunn och filmen i sig är seg. Den har sina stunder men på det stora hela så är det här en av de sämre Bondfilmerna. |
Ur dödlig synvinkel | 2020-03-12 |
Moonraker | 2020-03-12 |
I Called Him Morgan | 2019-08-14 |
Är en Jazzälskare och det här är helt fantastiskt. Musiken och miljöerna i New York gör att man längtar bort. Tycker att speltiden är precis lagom och handlingen trappas upp på ett välgjort sätt. Det ligger en härlig mystik över Lee Morgan och hans liv, någonting som verkligen tas fram här. Visst hade regissören kunnat gå lite mer på djupet hos karaktärerna men på det stora hela är jag mycket nöjd. |
Tills döden skiljer oss åt | 2019-02-06 |
Älskar Stephen King, men det här var ingen höjdare. Tycker att det går för "enkelt" i början och det byggs inte upp någon nämnvärd spänning. Ne det hela blir bara en transportsträcka och faktiskt otroligt tråkig. |
Sully | 2018-03-19 |
Tom Hanks är ju som alltid stabil och på pappret är den här storyn intressant. I verkligheten blir det dock lite monotont. Gillar dock hur Clintan har valt att framställa storyn och att berättandet inte är helt kronologiskt. Men helheten blir bara okej, varken mer eller mindre. |
Dunkirk | 2018-03-19 |
Fotot och ljudet är helt perfekt, låt oss börja där. Dunkirk är en en upplevelse och ska helst ses på en stor skärm samt ha tillgång till maffigt ljud.
Så långt är det hela toppen. Problematiken är att storyn kanske inte riktigt håller hela vägen fram. Visst lyckas Nolan bygga upp en spänning och ibland sitter man lite som på nålar. Men det håller i ca 45 min sen börjar jag tappa lite intresset.
På det stora hela är det en riktigt sevärd film, men hade kanske förväntat mig mer. Därför når det inte riktigt upp till högsta betyg den här gången. |
The Aviator | 2017-11-09 |
Storyn griper inte alls tag i mig, visst är det lite kul att se gestaltningarna av klassiska filmstjärnor. MEN det blir mycket flygplan, kanske lite för mycket. På det stora hela blir filmen rätt segt tyvärr. Dock är det ett snyggt foto och fint skådespeleri på sina håll. Det är en bra film varken mer eller mindre. |
Kubo och de två strängarna | 2017-10-10 |
Ytan är starkare än storyn. Just ytan är dock så otroligt tilltalande och estetiskt vacker. Det här är en fröjd för ögat, inget tvivel om den saken. Jag är nöjd med filmen och fick en trevlig upplevelse. Visst finns det några långsammare paritet i filmen, men det stör mig inte nämnvärt. På det stora hela är det här en riktigt bra animerad film. |
Room | 2017-03-01 |
Personkemin mellan Jacob Tremblay och Brie Larson är magisk. Båda två gör otroligt fina samt starka prestationer. Filmen i sig gör mig kluven. Det är en bra story och ett intressant ämne bearbetas. Men den blir väldigt TRÅKIG och monoton i mina ögon. Ville ofta snabbspola framåt och det är aldrig ett bra tecken. Helhetsintrycket är ändå stabilt, det är en sevärd film. För mig personligen stannar det dock vid en helt okej filmupplevelse. Blev ingen WOW känsla för mig tyvärr. |
Stampen | 2017-01-31 |
Jag föll handlöst för den här mysiga pärlan. Det här är en rolig och varm sevärd 50-tals film. Gav en 3 men mycket möjligt att jag höjer till en 4 vid en "omtitt". Kort och gott så är det här som balsam för själen. |
Locke | 2017-01-31 |
Jag gillar ju Tom Harrdy, det är ju självklart en fördel. Det fascinerar mig hur han kan göra så mycket av så "lite". Filmen i sig fann jag betydligt mycket mer spännande än vad jag tidigare hade trott. Fint hantverk och det här är en film som verkligen är värd att bli sedd. |
Up in the Air | 2017-01-31 |
Det här är en trevlig men rätt alldaglig drama/romcom film. Med 6 stycken Oscars nomineringar (orimligt) så hade jag förväntat mig betydligt mycket mer. Sen känns den inte heller speciellt originell och är tyvärr rätt förutsägbar rakt igenom. En del stack ut så som de fina flygfotona men skådespelarinsatserna var inget utöver det vanliga. På det stora hela är det dock en bra film, absolut stabil men inget mer än så. |
Veranda för en tenor | 2016-10-06 |
Fint hantverk där jag uppskattar passagen mellan svartvitt och färg. Rätt hyfsad dialog men storyn rycker inte tag i mig. Tyvärr blir helheten lite tråkig och ointressant.
Den stora skönheten | 2016-04-05 |
Det första jag vill framhäva är filmens otroligt fina foto. Dialogerna är för det mesta också väldigt bra. Men den känns lite meningslös och kanske en aning för abstrakt för min smak. Men den landar på en stark 3a i alla fall. |
Touchy Feely | 2016-04-04 |
Hade rätt höga förväntningar efter att ha sett trailern. Tyvärr håller inte filmen hela vägen. Finns en del trevliga skådespelarinsatser men storyn tar inte riktigt tag i mig. Låg på en 3a länge men helheten blir en stark 2a. |
A Serious Man | 2016-03-27 |
Finns en del minnesvärda dialoger samt en skön obekväm känsla i filmen som jag uppskattar. Men filmen i sig är tyvärr monumentalt tråkig och oerhört långsam. Gillar en del annat av bröderna Coen, det här var dock ett undantag. |
Before the Devil Knows You're Dead | 2015-05-18 |
PSH är fenomenal, som alltid. För mig bär han upp filmen och lyfter den till nivån den ändå hamnar på och det blir en fyra för min del (svag). Lite förutsägbar och så även slutet, dock kommer jag bära med mig denna filmen ett tag. Mådde både fysiskt och psykiskt dåligt efter slutet. Tar ett tag innan man ser den igen.
Whiplash | 2015-03-04 |
Vilken upplevelse, en av de bästa filmerna jag sett under min levnadstid. Otroligt gripande och stark på alla sätt. En solklar femma för mig. Unnar också JK Simmons den välförtjänta Oscar statyetten han vann. Vill bara se om den om och om igen, även om jag personligen nästan mår dåligt av att kolla på den. Vilket i det här fallet är bra, så fruktansvärt bra. Ja vilken film helt enkelt! Älskar ju Jazz också vilket inte gör saken sämre. |
Boyhood | 2015-01-28 |
Levde upp till alla mina förväntningar. Helt underbar från första till sista stund, 165 minuter passerade i ett nafs. Såg den på bio någonting jag är glad över, kommer leva på den här känslan en lång tid framöver. |
...och så kom Polly | 2014-11-22 |
Ger den en 3 och ända anledningen stavas PSH. Han är den som håller liv i filmen. |