Alla kommentarer avSodastream
Det vita bandet | 2023-08-25 |
Alltså det går ju egentligen inte att sätta dåligt betyg på den här filmen, för skådespeleriet är så otroligt bra (alla barnen!) och hantverket så skickligt. Regin är klanderfri. Men nej, det här var inte min kopp te alls, jag fick genomlida denna i 30-minuterssjok. Synd, jag satt och väntade på den emotionella gut punch jag vanligtvis får av Haneke. | |
The Lost Daughter | 2023-07-12 |
Som nybliven 40-årig kvinna som beslutat mig för att inte skaffa barn i detta liv av flera anledningar så tog den här filmen hårt. Onekligen. Olivia Colman, som jag hört skulle vara så bra men inte sett bevis på det. Jo här visst. Hon är bra! Regin är också bra, jag gillar hur man klipper mellan olika scener och låter Jessie Buckley/Olivia Colman mötas i nuet. Maggie Gyllenhaal- Jake Gyllenhaals intetsägande storaysyster regisserade den här? Ok? Egentligen vet jag inte vilken cred jag ska ge till Gyllenhaal VS. Ferrante, men det här är onekligen stor filmkonst. | |
Ett oanständigt förslag | 2023-07-07 |
Börjar bra med intressant premiss men tappar fotfästet fullständigt halvvägs och blir någon sorts parodi på sig själv. Robert Redford totalt okarismatisk. Överdriven pompös musik påklistrad i alla "dramatiska" scener. Woody och Demi känns som vänner mer än kärlekspar. Demi är vacker. The End. | |
The Ninth Configuration | 2023-03-28 |
Shutter Island.. | |
Vortex | 2023-01-24 |
Helt fantastisk. Vilka skådespelarinsatser! Gillar de freudianska inslagen. När jag i split-screen väljer att fokusera på den dementa kvinnan får jag en känsla av yrsel. Slutet ger samma emotionella gut punch som Irreversible. | |
Watcher | 2022-11-09 |
Väldigt effektiv back-to-basics thriller som skrämmer med en klaustrofobisk känsla. Jag blev rädd på riktigt. | |
Kundun | 2022-08-26 |
Sista 20 minuterna är fantastiska, kan se dom om och om igen. Men det räcker väl inte riktigt när det i övrigt känns rätt segt och tillrättalagt. Men de där 20 minuterna... | |
Memories of Murder | 2022-07-15 |
Så det är väl dom sista 20 minuterna om man lyckas ta sig dit som är bra, och det är också där "Zodiac"- känslan infinner sig. I övrigt var det mest ett par Kling och Klang-poliser som pucklade på svagbegåvade och varandra. Mycket underligt alltihop. | |
Dolores Claiborne | 2022-07-05 |
Ett fall där filmen är bättre än boken. I boken är Dolores framförallt arg, bitter men även återhållsam. En ganska osympatisk berättare i mitt tycke. I filmen vävs en mer komplex känslomatta och sorg och förtvivlan får mer utrymme. Det är starkt! Kathy Bates Dolores är fantastisk och fulländar det som King inte riktigt lyckades med. Bara med sin blick lyckas Kathy förmedla så mycket av Dolores, där boken faller kort. | |
Antlers | 2022-01-17 |
Hade nog varit bättre att gå in i denna och inte förvänta sig en skräckfilm. Det är en tragedi skulle jag säga. Läs novellen (googla) också. Rekommenderar The ritual eller In the earth för för folk horror. | |
Color Out of Space | 2021-08-24 |
Tycker den börjar så bra, blev faktiskt helt förtrollad. Men sedan någonstans när Nicolas Cage's karaktärs personlighet börjar flippa blir det mest tramsigt. | |
The Dark and the Wicked | 2021-06-29 |
Väldigt tät stämning, jag blev genunint rädd. Dessutom väldigt vacker och finstämd. | |
Oxygen | 2021-06-04 |
Se bara till att se den franska originalversionen på Netflix! Den verkar vara automatiskt inställd att gå igång på engelska där, och med tanke på att Aja gör filmer i Hollywood numera så kanske man gör samma misstag som jag och halva filmen går innan man märker att något är galet. | |
Saint Maud | 2021-04-20 |
Med tanke på hypen blev jag väldigt underväldigad. | |
February | 2020-10-09 |
Men jaaa! Äntligen en rysare som träffar rätt. | |
The Dead Don't Die | 2020-10-02 |
Om det hade varit en annan regissör än Jarmusch hade denna fått bottenbetyg av samtliga. Men nu tvingas hipsters klämma till med högre betyg än filmen förtjänar, bara för att det är Jarmusch och då blir filmen per automatik cool.
Sorgligt. | |
Earthquake Bird | 2020-06-24 |
Fin. Blev väldigt nyfiken på att läsa boken såhär i efterhand, vilket är ett gott betyg. | |
Hålet | 2020-03-28 |
Har just sett klart och sitter liksom bara och skakar i hela kroppen. Känner någon igen sig? | |
Midsommar | 2020-03-26 |
Måste iaf ses två gånger. Första gången är mest en attack på alla sinnen, andra gången (och denna gång med Director's cut) kan jag processa filmen helt blir den det fullfjädrade mästerverk den är. | |
The Invisible Man | 2020-03-03 |
Jag tror jag är lite kär i Leigh Whanell. Allt han gör är på snudd briljant, med lika mycket hjärta som hjärna. | |
Mandy | 2020-02-16 |
Älskar första halvan när den är "Lynchig". Får mig vilja ta svamp igen. Sedan andra halvan när Cage ska slakta Cenobites tog jag faktiskt upp mobilen ett slag och slösurfade. | |
The Woman in the Fifth | 2020-01-31 |
Ethan får verkligen spela ut sitt register här, han är onekligen den bästa manliga skådisen i sin generation. Men filmen, likväl som boken, är rätt ofokuserad och filmens andra halva är helt enkelt inte bra. | |
Red State | 2020-01-20 |
En film som vill vara en massa saker men som inte lyckas med något. Alla dessa långa monologer med ordbajs som man hoppas ska mynnna ut i något intressant, men allt bara faller platt. | |
Lords of Chaos | 2020-01-19 |
Herrejävlar! Jag struntar fullständigt i allt drama bakom filmen om vad som stämmer eller ej. Som upplevelse för mig som ser filmen utan kunskap om den här typen av genre och tar filmen för vad det är - en film - blir helt överrumplad. Det var faktiskt länge sedan jag blev så emotionellt påverkad av en film, och det känns fint eftersom jag varit ganska avtrubbad på sistone. Är helt tagen av Rory Culkin också. Den här filmen alltså, wow! | |
As Above, So Below | 2020-01-08 |
Älskar att upptäcka sådana här guldkorn! Lit yrsligt dock och blir sååå irriterad på huvudpersonen och att allt ska gå så jäkla FORT hela tiden! Men å andra sidan så hinner man knappt dra efter andan, och herrejeäklar rädd blir man. Lysande found footage, men omtittningspotential har den inte. | |
First Reformed | 2019-12-26 |
Antagligen dum idé att se den på juldagen, man hamnar i ett ganska så dystert sinnelag långt efter man sett den.Ethan är som vanligt stark. Men..bara jag som mest satt och gjorde jämförelser till "Nattvardsgästerna" (och hur denna är så mycket bättre i alla avseenden). Tog bort lite av upplevelsen för mig tyvärr. | |
Hold the Dark | 2019-12-25 |
Zzzzzzz... | |
Child's Play | 2019-10-27 |
Den här funkade väldigt bra som svart komedi, garvade läppen av mig i filmens första halva och blev tom. lite rörd :) Men som skräck fungerar det ej, hela biten i varuhuset kändes mest jobbigt att behöva ta sig igenom. | |
Otherhood | 2019-08-13 |
Så Netflix dödar serien "The OA" som är det bästa som gjorts sedan Twin Peaks, och satsar glatt på att producera den här dyngan? Dags att avbryta prenumerationen. | |
Glass | 2019-04-17 |
Unbreakable är ett mästerverk och jag verkligen älskade Split. Så när denna fick nästan enbart negativa recensioner både från media och filmgeeks som jag ser upp till så sköt jag upp att se den här. Vilket misstag! Filmen har precis ALLT som jag förväntat mig och hoppats på. Jag skrattar, jag gråter, jag skriker rakt ut av spänning. Flera scener med the beast och Mr. Glass är ren filmmagi. Undrar om inte det här blir en kultklassiker med tiden. Det blir en fyra så länge, men jag suger lite på en eventuell femma. |
Nästa sida »