Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka

Alla kommentarer avUdo


Om Gud vill2007-01-19
Spännande och kompetent porträttering av miljöer och tid, men lämnar i övrigt mycket att önska. Nina Perssons insats som finska utan ett spår av finsk brytning är särskilt diskutabel och illustrerar väl såväl det haltande manusarbetet som den bristande personregin.
 
Sök2007-01-19
Det bästa i filmen är Stig Larsson som dejten Bo!
 
Allt du skulle vilja veta om sex men varit för skraj för att fråga2005-02-01
Allens renodlade komik har jag svårt för. Jag vill ha relationerna, neuroserna och de kulturella referenserna!
 
The Rutles2005-01-07
Man får nog större behållning av den om man kan Beatles historia. Men det gör inte jag så.
 
Crying Freeman2005-01-06
Väldigt trogen mangan och animen in i detalj men ändå kryddat med lite egna bra idéer.
 
Mission Kashmir2005-01-05
En regelrätt hollywoodfilm men med indiska skådespelare. Ungefär!
 
Kill Bill - Vol. 12005-01-05
Otroligt ytlig film men rätt underhållande. Uma är inte ett dugg trovärdig i sin roll. Tarantino borde minska på alla ändlösa exploitation-referenser och försöka göra en egen film för en gång skull.
 
Död åt companeros2005-01-05
Yodlaf är det överlägset koolaste svenska namnet som finns!
 
Dom kallar mig odjuret2005-01-05
Habil Trinity-kopia.
 
Här kommer vi2005-01-05
Det kanske mest absurda jag någonsin sett.
 
Big Fish2005-01-04
Gemytlig och harmlös film som dock inte ger några bestående intryck.
 
Day of the Dead2005-01-04
Går från spänningen och isolationsdramatiken i de första filmerna till att bli något internt maktkampsdrama kryddat med dåliga komediinslag.
 
Den spanska lägenheten2005-01-04
Ett dussindrama som aldrig skulle fått lämna den franska gränsen. Intriger och skådespelare som hämtade ur en såpopera.
 
Lost in Translation2005-01-04
Jag tror att Sofia vill eller kanske rent av tror sig kunna bemästra den typen av talande, suggestiva lugn som bland annat hennes förebild Antonioni är så starkt förknippad med. Hittills har hon i all fall inte lyckats enligt mig.
 
Neo-Tokyo2005-01-04
De två efterföljande filmerna bleknar helt i den suggestiva Labyrinth's skugga!
 
Le Mans - Dödens Cirkus2005-01-04
Tröttsamma biltävlingar i fullängd tar upp säkert över en timme av hela filmen. Resten är lagt åt tråkig, oengagerande drama med karaktärer man omöjligen kan bry sig om.
 
Den fantastiska resan till jordens medelpunkt2005-01-04
Väldigt bra produktionskvaliteter som specialeffekter och dylikt för att vara en b-film från 1976.
 
Lantana2005-01-04
Lite för komplex och mustig rulle för sitt eget bästa.
 
50 First Dates2005-01-04
Gemytlig "Måndag hela veckan"-pastish. Lyckad blandning mellan komedi och feel good-drama. Bra att de inte gjorde slutet enligt förväntningarna så att allt "blev perfekt" utan höll kvar en realistisk, om än lycklig, ton. Bättre än The Wedding Singer!
 
The Punisher2005-01-04
Har verkligen inte lyckats fånga någonting av originalseriens essens. Thomas Jane är en mesig "Christopher Lambert"-kopia och John Travolta går på tomgång. The Punisher har nedvärderats från en mördarmaskin till en intrigant liten vessla som stjäl bilnycklar för att skapa obekväma situationer i hemmet och den action som väl finns saknar helt udd och känns väldigt "PG". Hela segmentet med hans lustifika grannar och "the girl next door" som blir kär i honom bidrar också till den fåniga, falska stämningen. Se Dolph Lundgrens version i stället!
 
Garden State2005-01-04
Filmen går från bitter och träffsäker hemvändarmelankoli till en ren och slentrianmässig feel good-film, från att vara överdrivet depressiv till att bli överdrivet glad, från att ha en någorlunda realistisk ton till att bli en sagovärld signerad disney med alla dess stående attribut, från att vara en american independet-film enligt referensmall nummer ett till att bli en regelrätt hollywoodfilm av bay. Denna "topp och dal"-blandning känns helt taktlös och absurd för mig och fungerar inte alls. Det finns inget samspel mellan den rent bisarra situationskomiken och sagokärleken. Dessutom så ger Natalie Portmans superspralliga "tjorven"-karaktär mig psykiska kväljningar. Den enda scen jag uppskattade någorlunda var festen i början av filmen. Den var åt det tidigare hemvändarmelankoli-hållet och väldigt träffsäker med en komisk udd.
 
Unbreakable2005-01-04
Mycket underskattad film med ett underfundigt serietidningsnarrativ som gör att den klarar fler tittar. Slutet är om än "överraskande" väl integrerat i handlingen och förstör inte, till skillnad mot det respektive i Sjätte Sinnet och dess dylikar som känns helt gjort mot sitt slut och följdakteligen tappar all känsla efter första titten. Det enda jag stör mig på direkt är nog "follow up"-texten i slutet av filmen som tar bort efterföljande mystik.
 
Ensam ung kvinna söker...2005-01-04
Underskattad film. Mycket tät och spännande med en påtaglig känsla av hopplöshet efter så många intensiva vändningar. Dock blev ju psychostalker-schablonen lite uttjatad i mitten 90-talet genom den ändlösa strömmen av dåliga "direkt till video"-filmer med det temat, men denna var förhållandevis tidig och egen. Välj denna framför Rebecca de Mornays hop av liknande alster.
 
Uncovered: The Whole Truth About the Iraq War2005-01-04
Ganska tråkig i det att i alla fall jag visste det mesta innan.
 
Identity2005-01-04
Slutet desavouerar ju den otroligt täta och spännande början av filmen och förstör på så sätt alltsammans. Allt för att vara hipp och nyskapande.
 
Dawn of the Dead2005-01-04
För lite intressant personlighetsutveckling också, och den som fanns var nästan skrattretande i sin otroligt teatrala och pretentiösa ton som vid middagen med "I think my best job was being a dad"-kommentarerna.
 
Virgin Suicides2005-01-04
Ännu värre än Lost in Translation i sin otroliga ytlighet med sina referenser till indiepop och europeisk film blandat med ett kvasidjup utan dess like. Slutet var skrattretande i all sin absurda pretention. Det känns som om allt Sofia vill göra är en ny "Picnic at Hanging Rock" i 70-tals förortsmiljö men utan något substantiellt så misslyckas hon kapitalt.
 
Lost in Translation2005-01-04
Väldigt intressant koncept och en vacker och lyckad film när det gäller rena produktionskvaliteter som miljö och musik. Men "den fantastiska personkemin" och "den underbara, realistiska 'spontandialogen'" som upphaussats så otroligt infinner sig aldrig i mitt tycke. Så precis som Virgin Suicides så känns den väldigt ytlig men med stora pretentioner till djup, vilket inte lyckas.
 
Zatoichi2005-01-02
Datablodet var det bästa. Härligt experimentellt. Annars fann jag filmen ganska schablonmässig i sin japanska samuraibuskis-kontext som jag förövrigt har svårt för rent allmänt.
 
Dawn of the Dead2005-01-02
Jag tyckte den hade en del nya intressanta koncept som "Andy" t.ex. men de hade kunnat utnyttjas bättre. Slutet vid ön fann jag också meningslöst.
 

Nästa sida »