Alla kommentarer avXtro

Outback2020-05-13
Smått genialisk film i hur konsekvent deprimerande den är. Donald Pleasences karaktärs första replik lyder: "All the little devils are proud of hell" och menar att om man måste bo någonstans så är det lika bra att gilla läget. Det säger allt om det ostimulerande livet i Bundayabba.

Herr Lazarescus död2020-05-02
Det var länge sen jag såg en film som är precis som livet på så många plan. Busskraschen som omtalas vid flera tillfällen är samma sak som den rumänska vården och dessutom samma sak som samhället i stort.

Jurassic World2020-04-30
De första två uppföljarna gick åtminstone att titta på utan att bli arg. Det här är en av de mest olidligt själlösa skitkorvarna jag sett.

Meek's Cutoff2020-04-30
Tydligen hatar Quentin Tarantino den här filmen. Det är tillräckligt för att göra den nödvändig. En antites till Tarantinos buffliga coolhetskavalkader.

Uncut Gems2020-04-26
Är definitivt stresskänslig som ofta undviker gapiga filmer med hektiskt tempo och jag kände att den var jobbig de första fem minuterna, men jag gav inte upp och det visade sig vara ett hypnotiserande mästerverk som lät Adam Sandler vända upp och ner totalt på min uppfattning om honom, baserad på hans högst penibla 90-talskomedier.

Indiana Jones och de fördömdas tempel2020-04-23
Blir lealös som efter en timme i bastun. Installera AC!

Myteriet på Caine2020-04-18
Skitbra bok som i filmversion är avsevärt trimmad men ändå gillar jag filmen ännu mer. Skådespeleriet är klockrent.

Festen är över2020-04-17
Uppenbarligen inte alls i klass med första, men ändå bättre och roligare än sitt rykte.

Ärthjärnan - Beväpnad och livsfarlig2020-04-15
Lyfte till en tvåa iockmed John Candy i drag.

Hereditary2020-04-03
Slutet var ungefär lika klimaktiskt som slutet i Game of Thrones. Annars gillar jag allt annat.

Out of the Furnace2020-03-31
Många bra skådespelare som gör väldigt bra ifrån sig. Övertydlig och förutsägbar film med oacceptabelt och förutsägbart dumma karaktärer. Gick bra att titta på men känns tom i slutändan. Casey Afflecks slut borde vara hjärtskärande, men jag som håller Deer Hunter som en av mina topp 3 imponeras inte.

Bone Tomahawk2020-03-30
Bra. Hade vissa problem med att bygga upp en stämning medan jag tittade trots att den var så långsam. Det som gör den bra är detaljer som dröjer kvar i tanken som en lätt bisarrt spetsad cocktail. Som till exempel kannibalstammens minst sagt politiskt inkorrekta hierarki och Richard Jenkins karaktärs originella kommentarer.

Color Out of Space2020-03-27
Stark trea. Mycket från mig som är kraftigt skeptisk till ny film. Och det som drar ner mest här är en typisk grej som alltid drar ner det för mig: CGI. En del av färgexplosionerna ser bara oacceptabelt billiga ut.

Miracle2020-03-04
Med 7.5 på imdb förväntade jag mig mer. Visst, det är en sann historia och man ska inte förvränga och Kurt Russell är väldigt bra. Men i övrigt saknar den karaktärer. Blev irriterad när spelaren med mustasch blev petad eftersom det var lättare att skilja honom åt från andra än någon annan av spelarna, förutom målvakten som jag i alla fall känner igen från andra filmer.

Hardware Wars2020-02-18
"Darph Nader: naughty person"

Macon County Line 2020-02-15
If the Lord was gonna give the world an enema, right here is where he'd stick the hose

The Decline of Western Civilization2020-02-14
Underlägsen del 2 eftersom den inte är lika genomgående underhållande, men ändå bra.

Cyclone2020-01-26
Heather Thomas har ju gjort alldeles för lite filmer!

The Incredibly Strange Creatures Who Stopped Living and Became Mixed-Up Zombies2019-11-08
Säregen nog att imdb-snittet (2.2/10) kan mer än dubblas. Vissa av musiknumren är ganska bra också. Sen kan det va så att den blir segare att ta sig igenom utan sällskap som jag hade. Svag trea.

Crocodile Dundee i Los Angeles2019-10-27
Lätt bästa Crocodile Dundee-filmen. Mvh, Kalkonfilmskonnässören.

Värsta gänget2019-10-27
En av de mest överskattade filmerna jag har sett.

The Nest2019-08-21
Underskattat splattermys med kreativa effekter.

Hard Ticket to Hawaii2019-08-20
Första kvarten är det mest tutt-fixerade jag har sett från utanför erotikhyllan. Efter det vidtog en inkonsekvent ström av absurda nonsens-sekvenser som stundtals gjorde mig bokstavligen mållös. I kalkonfilmkonnässörens topp 20.

Doom Asylum2019-08-20
Förskräckligt dålig och dessutom Troma-aktigt självmedvetet dålig, vilket jag inte tål längre, men den är ändå liksom unik och värd en svag trea. En Ken-docke-liknande karaktär som aldrig kan bestämma sig för nåt, vars flickvän kallar honom mamma, en tjejtrio som lirar tygellös noise-rock och ett mordoffer som slutar som köttfärslimpa hör till höjdpunkterna.

Döda eller dödas2019-06-17
Stundtals en fyra eller femma. Vet inte om det var för att jag bytte ställning från stolen nära tvn till soffan längre ifrån tvn sista kvarten eller att jag höjde cbd-dosen eller om den faktiskt var mästerligt bra den sista kvarten. Huvudintrycket är dock en stark trea. Följdfråga: Hur får man tag på "Enemy Territory" i bra kvalité?

Remo - Obeväpnad, men farlig2019-06-17
Inte en helt vanlig actionrulle ehuru ojämn. Delvis ganska tråkigt nonsens i pratscenerna och delvis sällsamt stämningsfullt i actionscenerna.

Remote Control2019-06-16
Fantastisk visuell stil.

Rush2019-06-14
Dampig kamera som aldrig dröjer längre än 3 sekunder någonstans. Jag gillade inte The Dark Knight av samma anledning.

End of Days2019-05-08
Peter Hyams följer upp en av världens mest outhärdligt sopiga filmer (Relic, 97) med den här som trots allt är småfestlig.

Alien: Covenant2019-05-03
Jo visst var den ganska kass. Lite kul med ett "olyckligt slut". Sämsta Alien-filmen är ännu ohotat Alien 3.

Nästa sida »